Getty Images

Nogomet

15.03.2019 | 15.03 > 15:09

Pred 31. krogom v PL: Polovička

Zaradi četrtfinalnih tekem v Angleškem pokalu bo prihajajoči 31. krog v Premier ligi le polovično kaloričen. Tottenham in Arsenal sta celo prosta. Prvi so si omislili kar kondicijske priprave, če ne raje kar počitnice, v Barceloni.

Salah

Getty Images

Prva se v areno 31. kroga zaženeta Bournemouth in Newcastle. Domačini zaključujejo skrajno črno-belo sezono, ki je precej slabša kot pa sta bili zadnji dve. Pred tednom so se z zmago v Huddersfieldu izognili desetemu zaporednemu porazu v gosteh. Ob tem, da tudi doma niso kaj prida. Decemberski spor med trenerjem Eddiejem Howeom in poprej prvim vratarjem Asmirjem Begovićem je pustil dolgotrajnejše posledice. Zadovoljstvo na Bournemouthovi strani krepi edino spomin na lepo predstavo in zadetek, ki ga je po poškodbi pred dnevi na severu Anglije zabil Cullum Wilson. Bournemouthov napadalec bo v prihodnjih dneh znova član angleške reprezentance. Gotovo pa je Newcastle drugačne vrste tekmec kot pa Huddersfield. Namreč. Newcastleovci ta čas čas pojejejo drugačne pesmi. Uglašeni le na bodrilne in borbene songe. Priporočljivo. Kajti Newcastlov šprint preč od nevarnega spodnjega lestvičnega roba je še vedno edina mantra, ki jo ponavlja Newcastleov Rafael Benitez. Ta tekma bi bila lahko za gledalce zelo zabavna.

Burnely se bi res moral podvizati in sestaviti vsaj še dve zmagi in kak remi, da bo ušel Cardiffu in s tem v preusmeritvi v Championship. Načeloma drži, da vse teorije vodijo proti zaključku, da bo bo Burnelyju pobeg na varno uspel. A nervoza iz glav Burnelyjevcev ne bo izplehnela vse tja do maja. Več optimizma je na Leicesterjevi strani, kajti tista zadnja zmaga proti Fulhamu je bila večkratno dobrodošla. Brendan Rodgers, novi strateg Leicesterja, na svojem prvem gostovanju v Watfordu kot da svojemu taboru še ni zadostno pojasnil, kako naj se je treba lotiti tekmeca. Če si predstavljate, kako bo na splošno napadalno bolj plahi Burnely naskočil Leicester, ki ima spredaj šprinterskega Jamieja Vardyja, potem je napovedi o morebitnem novem spotiku domačega Burnleyja niti niso samo fantazma.

West Ham bi se moral v obračunu proti Huddersfiedldu posloviti od nekaj neljubih rezultatov, ki jim jih je priskrbela lastna lenoba in prav nobeden drug moteč dejavnik. Udarno nad Huddersfield, in bo!

Fulham, ki je malenkost, ops, saj res, slabši kot pa muenchenski Bayern (mogoče tokrat malenkosti le gre upoštevati!), kaj dosti možnosti proti vnovič ratobornemu Liverpoolu nima. Liverpool bo tako z odigrano tekmo več, v nedeljo popoldne spet sam na vrhu premierligaške lestvice.

Kasnejši nedeljski par je Everton-Chelsea. To je pogosto zelo veseljaški par. Everton je ob 0:0 proti Liverpoolu pred dvema tednoma doumel, kako se je treba postaviti premierligaškim silakom v bran. Razumljivo je, da tu nastopi pomislek, ali je Chelsea sploh še kredibilna sila. Če njegova B ekipa lomi najboljše tam po Kijevu, še ni rečeno, da bo letos na splošno slaboten Everton lahka mal’ca.

Iz vikendaškega sporeda izpadle tekme se bodo odigrale kasneje. A zaenkrat ima med temi potrjen termin le ena. To je manchesterski derbi na Old Traffordu, ki bo odigran v sredo 24. aprila.

Komentarjev (0)

Komentar je uspešno oddan.

Pošiljanje komentarja ni uspelo.

Neveljavno geslo, poskušajte znova

* Vsa polja so obvezna

Pred 38. krogom v PL: Napeto slovo

Pred 38. krogom v PL: Napeto slovo

Pred 38. krogom v PL: Napeto slovo

Ključni postavki finalne simultanke ali postavki 38. kroga sta Manchester City v Brightonu ter Liverpool doma proti Wolverhamptonu. Kje bo v nedeljo popoldne originalni pokal in kje njegova replika pa se že ve.

Pred 36. krogom v PL: V daljavi je cilj že viden

Pred 36. krogom v PL: V daljavi je cilj že viden

Pred 36. krogom v PL: V daljavi je cilj že viden

Še trije semaforji in poti bo konec. Liverpool bo že v petek nove tri točke lovil v varnem, Manchester City v nedeljo v sorazmerno nevarnem območju. Ostale štiri euro-polfinaliste morda zagrabi trema.

Pred 35. krogom v PL: Kruti april

Pred 35. krogom v PL: Kruti april

Pred 35. krogom v PL: Kruti april

Krut že, a za koga? Za vse! Po mesecu dni je pred nami spet kompleten krog v Premier ligi. Še ta in še tri, pa gremo na počitnice! Tisti, ki mislijo resno, ta konec tedna preprosto ne smejo zatajiti.

Pred 33. krogom v PL: Po meri zmagovalcev

Pred 33. krogom v PL: Po meri zmagovalcev

Pred 33. krogom v PL: Po meri zmagovalcev

Tudi 33-ka bo za dobro tretjino shirana. V okviru prihajajočega kroga v angleški Premier ligi bomo pogrešali štiri pare, kajti sta konec tedna so na sporedu tudi obe polfinalni tekmi v Angleškem pokalu. A nič zato. Prvenstvenih tekem je še vedno dovolj in vse so zelo privlačne.
Loading...