Getty Images

Nogomet

15.03.2019 | 15.03 > 15:09

Pred 31. krogom v PL: Polovička

Zaradi četrtfinalnih tekem v Angleškem pokalu bo prihajajoči 31. krog v Premier ligi le polovično kaloričen. Tottenham in Arsenal sta celo prosta. Prvi so si omislili kar kondicijske priprave, če ne raje kar počitnice, v Barceloni.

Salah

Getty Images

Prva se v areno 31. kroga zaženeta Bournemouth in Newcastle. Domačini zaključujejo skrajno črno-belo sezono, ki je precej slabša kot pa sta bili zadnji dve. Pred tednom so se z zmago v Huddersfieldu izognili desetemu zaporednemu porazu v gosteh. Ob tem, da tudi doma niso kaj prida. Decemberski spor med trenerjem Eddiejem Howeom in poprej prvim vratarjem Asmirjem Begovićem je pustil dolgotrajnejše posledice. Zadovoljstvo na Bournemouthovi strani krepi edino spomin na lepo predstavo in zadetek, ki ga je po poškodbi pred dnevi na severu Anglije zabil Cullum Wilson. Bournemouthov napadalec bo v prihodnjih dneh znova član angleške reprezentance. Gotovo pa je Newcastle drugačne vrste tekmec kot pa Huddersfield. Namreč. Newcastleovci ta čas čas pojejejo drugačne pesmi. Uglašeni le na bodrilne in borbene songe. Priporočljivo. Kajti Newcastlov šprint preč od nevarnega spodnjega lestvičnega roba je še vedno edina mantra, ki jo ponavlja Newcastleov Rafael Benitez. Ta tekma bi bila lahko za gledalce zelo zabavna.

Burnely se bi res moral podvizati in sestaviti vsaj še dve zmagi in kak remi, da bo ušel Cardiffu in s tem v preusmeritvi v Championship. Načeloma drži, da vse teorije vodijo proti zaključku, da bo bo Burnelyju pobeg na varno uspel. A nervoza iz glav Burnelyjevcev ne bo izplehnela vse tja do maja. Več optimizma je na Leicesterjevi strani, kajti tista zadnja zmaga proti Fulhamu je bila večkratno dobrodošla. Brendan Rodgers, novi strateg Leicesterja, na svojem prvem gostovanju v Watfordu kot da svojemu taboru še ni zadostno pojasnil, kako naj se je treba lotiti tekmeca. Če si predstavljate, kako bo na splošno napadalno bolj plahi Burnely naskočil Leicester, ki ima spredaj šprinterskega Jamieja Vardyja, potem je napovedi o morebitnem novem spotiku domačega Burnleyja niti niso samo fantazma.

West Ham bi se moral v obračunu proti Huddersfiedldu posloviti od nekaj neljubih rezultatov, ki jim jih je priskrbela lastna lenoba in prav nobeden drug moteč dejavnik. Udarno nad Huddersfield, in bo!

Fulham, ki je malenkost, ops, saj res, slabši kot pa muenchenski Bayern (mogoče tokrat malenkosti le gre upoštevati!), kaj dosti možnosti proti vnovič ratobornemu Liverpoolu nima. Liverpool bo tako z odigrano tekmo več, v nedeljo popoldne spet sam na vrhu premierligaške lestvice.

Kasnejši nedeljski par je Everton-Chelsea. To je pogosto zelo veseljaški par. Everton je ob 0:0 proti Liverpoolu pred dvema tednoma doumel, kako se je treba postaviti premierligaškim silakom v bran. Razumljivo je, da tu nastopi pomislek, ali je Chelsea sploh še kredibilna sila. Če njegova B ekipa lomi najboljše tam po Kijevu, še ni rečeno, da bo letos na splošno slaboten Everton lahka mal’ca.

Iz vikendaškega sporeda izpadle tekme se bodo odigrale kasneje. A zaenkrat ima med temi potrjen termin le ena. To je manchesterski derbi na Old Traffordu, ki bo odigran v sredo 24. aprila.

Komentarjev (0)

Komentar je uspešno oddan.

Pošiljanje komentarja ni uspelo.

Neveljavno geslo, poskušajte znova

* Vsa polja so obvezna

Pred 30. krogom v PL: Samo za grebatorje

Pred 30. krogom v PL: Samo za grebatorje

Pred 30. krogom v PL: Samo za grebatorje

Nevrotičen krog, da bo kaj. Najboljši imajo zelo enimagnitčne nasprotnike, ob tem, da bo derbi na Emiratih vsaj tako napet kot je bil tisti liverpoolski minulo nedeljo. Tole tridesetko bodo preživeli le najhujši grebatorji.

Pred 29. krogom PL: Posrečen krog

Pred 29. krogom PL: Posrečen krog

Pred 29. krogom PL: Posrečen krog

Tu je že nova serija, tokrat resnično zelo porečenih tekem. 29. krog v Premier ligi vključuje dva slavna mesta derbija, ki bosta kot češnji na vikendaški torti. Ob tem, da ta dva sploh nista le mestna, pač pa sta dejansko sosedska. Pomožno vprašanje je tudi, ali se Huddersfield res še lahko reši.

Napoved kroga: Premierligaški Rock'n'Roll

Napoved kroga: Premierligaški Rock'n'Roll

Napoved kroga: Premierligaški Rock'n'Roll

Medtedenski so pikantni. Še posebej če ti vključujejo pomembne ali pa zelo pomembne derbije. Sploh pa je veselica pekoča, če se znova obeta globalno zgražanje nad vedenjsko metodologijo, ki jo v javnosti uprizarjajo zaposleni pri Chelsea FC.

Pred 27. krogom v PL: Na Old Trafford po zmago

Pred 27. krogom v PL: Na Old Trafford po zmago

Pred 27. krogom v PL: Na Old Trafford po zmago

Če ultra-giga-derbi dobi domača ekipa, bi bilo lahko prvenstvo že odločeno. Če zmaga gostujoča, bo donelo vse tja do Münchena; da to, kako se bosta oddahnila dva v Londonu, niti ne omenjam posebej. Ops, oddahnil in nasmejal se bo le eden izmed njiju, saj bo tistikrat najbrž že četrti.
Loading...