Newcastle do prve zmage v gosteh v letu 2019

Premier Liga 12. Apr 201922:39 > 22:55
Getty Images

Uvodno tekmo 34. kroga angleške Premier lige sta odigrala Leicester City in Newcastle United. Srake so po taktični predstavi z 1:0 ugnale gostitelje, ki so izgubili prvič po štirih zaporednih zmagah.

Gostje so tekmo na stadionu King Power začeli bolje. Prvo priložnost so si priigrali v 16. minuti, ko je prečko stresel Salomon Rondon. Sledilo je zaspano obdobje, ki ga je v 32. minuti presekal Ayoze Perez. 25-letni Španec je odlično reagiral po podaji Matta Ritchieja in z glavo ugnal domačega vratarja. Le tri minute kasneje je za goste poskusil še Miguel Almiron, ki pa ga je sijajno zaustavil Kasper Schmeichel.

Domači so bili v prvem delu pri žogi kar 74-odstotkov igralnega časa, a prave ideje v napadu niso imeli. Gostje so v strelih vodili s 7:4, v strelih v okvir gola pa je bilo 4:3 za srake.

V drugem delu je zasedba Brendana Rodgersa ves čas narekovala ritem igre, a v napadu še vedno ni bilo prave zaključne podaje. Na prvo priložnost smo čakali vse do 77. minute, ko je s krasnim preigravanjem navdušil napadalec Newcastla Perez, a mu je Schmeichel preprečil, da bi se razveselil še drugega gola na tekmi. Lisice so v pet minutnem sodniškem dodatku krenile na vse ali nič, a ostali brez izenačujočega zadetka. Končna statistika: posest 73-27 za Leicester, streli 12:11, streli v okvir gola 5:5.

Leicester je izgubil prvo tekmo po seriji štirih zaporednih zmag in bil poražen prvič po 23. februarju, ko je na stadionu King Power slavil Crystal Palace.

Newcastle si je z zmago priigral lepo prednost pred 18. mestom in si pod taktirko Rafe Beniteza skoraj zagotovo že priboril obstanek v Premier ligi.