Mane za prvo zmago Liverpoola v 2017

Premier Liga 11. Feb 201720:18 > 20:22
Mike Hewitt, Getty Images

Nogometaši Liverpoola so po petih tekmah brez zmage končno navdušili in v 25. krogu Premier lige doma z 2:0 nadigrali Tottenham.

Post Redsov v letu 2017 je vendarle končan. Sadio Mane je današnji junak Liverpoola, ki je na Anfieldu v derbiju 25. kroga z 2:0 ugnal vroči Tottenham. Chelsea bo jutri imel priložnost, da prednost poviša na velikih 12 točk.

Liverpool, ki je bil skozi vso srečanje boljši nasprotnik, je do vodstva prišel v 16. minuti, ko je bil Sane po izvrstni podaji Wijnalduma hitrejši kot Ben Davies, stekel v kazenski prostor in rutinirano premagal Huga Llorisa.

Dve minuti kasneje je bilo že 2:0. Mane je približno 40 metrov od vrat Tottenhama žogo odvzel Nathanu Dierju, stekel v kazenski prostor in podal Lalani. Strel Angleža je Lloris ubranil, nato je poskušal še Firmino, žoga pa se je na koncu odbila do strelca prvega gola, ki se je razveselil še enkrat.

Nezaustavljivi Mane bi lahko že v prvem polčasu “pokončal” Tottenham, a je zapravil izvrstno priložnost. Gostje so pokazali malo, v 26. minuti je imel najlepšo priložnost Son, a je bil na mestu vratar Liverpoola Mignolet.

Tudi v nadaljevanju tekme so bili boljši gostitelji, videli smo še kar nekaj priložnosti, a sta mreži mirovali. Za Spurse je to bil šele tretji letošnji poraz v ligi, še naprej pa ostajajo brez zmage proti Liverpoolu, ki so ga nazadnje ugnali leta 2012.

To je bila zadnja današnja tekma v Premier ligi, poglejte si aktualno lestvico in rezultate popoldanskih tekem.