Michael Regan/Getty Images
Nogomet 11.10.2017 | 10:43

Prosinečki: Iz Slovenije me še niso klicali

Avtor

Hrvaška legenda Robert Prosinečki naj bi bil eden izmed kandidatov za novega selektorja Slovenije. Nekdanji nogometaš Olimpije je priznal, da ga zaenkrat vodilni možje slovenskega nogometa še niso klicali.

Robert Prosinečki

Alexander Hassenstein, Getty Images

Robert Prosinečki

Robert Prosinečki je bil zadnja tri leta selektor Azerbajdžana. Sedaj, ko Srečko Katanec ni več selektor Slovenije, nekdanjega nogometaša Olimpije vse več povezujejo z našo izbrano vrsto. Če bi "Veliki Žuti" res postal selektor Slovenije, bi bil prvi tuji selektor Slovenije.

"Šele včeraj sem se vrnil iz Nemčije, potreboval sem 12 ur do Zagreba in ravno to sem danes prebral v slovenskih časopisih. Verjetno me bodo poklicali, če bodo želeli z menoj govoriti o mestu selektorja Slovenije. Ampak v tem trenutku me ni klical še nihče. Mogoče bo to jutri, tako da težko karkoli rečem," je včeraj dejal Prosinečki za hrvaške medije.

Zgodbo v Azerbajdžanu je končal pa čeprav je tam dosegal odlične rezultate.

"Dejal sem, da bom v tem trenutku iskal nove izzive. Vračam se v Azerbajdžan, za nekaj dni, da rešim stvari z zvezo, ampak po vsej verjetnosti ne bom ostal," je še pripomnil 48-letnik.

Prosinečki ne zanika možnosti, da postane selektor Slovenije, med tem, ko o možnostih, da sede na klop Hrvaške odgovarja:

"Hrvaška ima selektora, ki je odlično debitiral, premagal Ukrajino in odšel v dodatne kvalifikacije. Želim mu srečo, njemu in reprezentanci da odidejo na SP. Bilo bi nemoguče da Hrvaška sedaj spet menja trenerja. Dalić je zmagal na svoji prvi tekmi potrebno mu je dati priložnost. Sigurno je da ni mogel storiti veliko v dveh dneh, ampak šok terapija je bila uspešna," je za konec še pristavil Prosinečki.

Komentarjev (0)

Komentar je uspešno oddan.

Pošiljanje komentarja ni uspelo.

Neveljavno geslo, poskušajte znova

* Vsa polja so obvezna

Dončić ostaja na seznamu Slovenije

Avtor

Dončić ostaja na seznamu Slovenije

Selektor slovenske košarkarske reprezentance Rado Trifunović je razkril seznam igralcev, na katere bo računal za kvalifikacijski tekmi za SP proti Španiji in Črni gori, ki #mojtim čakati naslednji teden. Na seznamu tudi Luka Dončić.

Aleksej Nikolič pred vrati Petrol Olimpije!

Avtor

Aleksej Nikolič pred vrati Petrol Olimpije!

Član slovenske zlate generacije Aleksej Nikolić sicer član Brose Bamberga naj bi bil po poročanju "Sportanda" tik pred podpisom pogodbe s Petrol Olimpijo.

KZS obudila člansko B reprezentanco!

Avtor

KZS obudila člansko B reprezentanco!

Košarkarska zveza Slovenije (KZS) se je odločila, da vnovič obudi projekt B-reprezentance. Selektor Aleksander Sekulić jo bo julija popeljal na tri tekme na Kitajsko, so danes sporočili s KZS.

Slovenci premočni za Alžirijo

Avtor

Slovenci premočni za Alžirijo

Slovenska moška reprezentanca je v sklopu priprav na sredozemske igre premagala člansko ekipo Alžirije. Končni rezultat je bil 31:29.
Loading...