Vir: Getty Images
Nogomet 13.10.2017 | 10:27 > 10:29

Kek: Počakajmo, kakšne so želje z ene strani

Avtor

V tej novici

HNK Rijeka

Po odhodu Srečka Katanca s klopi nogometne reprezentance, so navijači Slovenije v nestrpnem pričakovanju imenovanja novega selektorja. Eden od glavnih faovritov je trener Rijeke Matjaž Kek, ki priznava, da je predsednik NZS-ja Radenko Mijatović z njim že vzpostavil stik.

Matjaž Kek.

Vir: Getty Images

Matjaž Kek.
"Drži, predsednik me je klical. Gre bolj za usklajevanje nekih terminov. Počakajmo, kakšne so želje z ene strani. Vprašanje slovenske reprezentance je pri meni vedno nekaj posebnega, tega ni treba poudarjati. Velikokrat sem povedal, kaj mi je pomenilo obdobje, ko sem bil selektor slovenske nogometne reprezentance," je za MMC dejal Matjaž Kek, ki je Slovenijo popeljal na svetovno prvenstvo 2010, v zadnjih petih letih pa navdušuje navijače Rijeke.

Mariborski strokovnjak zavrača domneve, da odhod iz slovenske klopi leta 2011 ni minil v najbolj prijetnem ozračju in predvsem poudarja, da ni vse odvisno samo od njega. "Ne vem, zakaj je ta odhod dobil predznak, da je bil čuden. Mislim, da so bile stvari dokaj jasno postavljene. Ankete so seveda stvar javnega mnenja. Če so pozitivne, ti lahko godijo. Mislim, da to seveda ne more biti odločilno. Ne bi tudi rad, da se moje ime daje v kontekst nečesa, kar je bilo in od česar je preteklo že nekaj časa. V mojih mislih je trenutno samo Rijeka. Imam pogodbo z Rijeko in v njej je jasno napisano, pod kakšnimi pogoji jo lahko obe strani prekineta. Če bo šel pogovor v resne vode, bo treba vprašati tudi Rijeko. Ne bi pa rad nekaj spletkaril, ne bi rad, da se spletajo neke zgodbe in da se pišejo polresnice. Bolj malo sem spremljal slovensko reprezentanco v zadnjem času, na tekmi se ne spomnim, kdaj sem bil. Res pa je, da ko te nekdo pokliče na temo vodenja domače reprezentance, je to razmišljanje čisto nekaj drugega kot kar koli drugega v kontekstu vodenja kake druge reprezentance ali kluba."

Keka so v zadnjih dneh povezovali tudi s prevzemom hrvaške reprezentance, vendar temu ni želel posvetiti prevelike pozornosti, kot tudi ne o delu Srečka Katanca, je pa poudaril, da Slovenci nimamo ekipe, ki bi se lahko vsaki dve leti uvrstila na veliko tekmovanje. "Ko bo čas za to, bom povedal javnosti. Predsednik me je klical, nimam česa skrivati. Igram z odprtimi kartami. Imam pa trdno pogodbo z Rijeko. To zahteva korektnost in tako se bom tudi vedel," Kek ni želel razkriti podrobnosti pogovora s predsednikom NZS-ja Radenkom Mijatovićem.

Komentarjev (0)

Komentar je uspešno oddan.

Pošiljanje komentarja ni uspelo.

Neveljavno geslo, poskušajte znova

* Vsa polja so obvezna

Čehinje premočne za pomlajeno Slovenijo

Avtor

Čehinje premočne za pomlajeno Slovenijo

Slovenska ženska nogometna reprezentanca je v 2. krogu kvalifikacij za svetovno prvenstvo 2019 v skupini 5 v Domžalah izgubila proti Češki z 0:4 (0:2).

Mišković: Slovenija? Kek ostaja pri Rijeki!

Avtor

Mišković: Slovenija? Kek ostaja pri Rijeki!

Želeli naj bi ga Hrvati, še vedno ga želijo Slovenci, predsednik Rijeke Damir Mišković pa miri navijače Rijeke in zagotavlja, da bo Matjaž Kek še dolgo ostal na klopi hrvaškega prvoligaša iz Kvarnerja.

Rijeka časti Gavranovića, Lyon boljši od Evertona

Avtor

Rijeka časti Gavranovića, Lyon boljši od Evertona

Nogometaši Rijeke so v tekmi 3. kroga Evropske lige Austrio na Dunaju premagali s 3:1.

Trifunović objavil seznam zlatih fantov za nove tekme

Avtor

Trifunović objavil seznam zlatih fantov za nove tekme

Novi selektor košarkarske reprezentance Rado Trifunović je objavil seznam košarkarjev za kvalifikacije za svetovno prvenstvo. V njem pa je tudi kar nekaj presenečenj.
Loading...