Mancini ostaja na klopi Italije do leta 2022

Reprezentance 14. Okt 201911:40 > 11:40
Claudio Villa/Getty Images

Potem, ko je bila Italija še nekaj časa nazaj v veliki reprezentančni krizi, se v zadnjih mesecih stvari korenito obračajo na bolje. Glavni junak nove pozitivne zgodbe pa selektor Roberto Mancini.

Italija se pred dvema letoma ni uspela kvalificirati na lansko Svetovno prvenstvo, to je bila ena najnižjih točk reprezentančnega nogometa. Danes pa pri naših sosedih spet gojijo veliko upanja. V teh kvalifikacijah so namreč nezaustavljivi. Na 7. tekmah so zbrali maksimalno število točk (21). In so se že tri kroge pred koncem kvalifikacij uvrstili na EURO 2020.

Zagotovo je eden glavnih junakov celotne zgodbe, selektor Roberto Mancini, ki je Italijo prevzel lani maja. S svojim vodenjem pa si je v dobrem letu pridobil zaupanje in spoštovanje praktično vseh. In za vse skupaj so ga nagradili tudi vodilni možje v zvezi, ki so mu ponudili novo pogodbo.

Čeprav je imel izkušeni selektor v pogodbi klavzulo, da lahko zapusti reprezentanco po koncu kvalifikacij, je Mancini novo pogodbo z veseljem sprejel in bo selektor azzurov ostal vsaj do leta 2022. 

https://twitter.com/IFTVofficial/status/1183748343253622790