Vir: Getty Images
Nogomet 14.03.2018 | 12:22

Kavčičev prvi spisek: "Boštjan Cesar se poslavlja!"

Avtor

Selektor slovenske nogometne reprezentance Tomaž Kavčič je razkril seznam igralcev, na katere računa za svojo prvo reprezentančno akcijo. Šefa stroke za začetek čakata prijateljski tekmi z Avstrijo v Celovcu in v Ljubljani z Belorusijo. Vrača se Kevin Kampl.

Med 26 imeni so tudi trije novi obrazi (dva vezista in en branilec). Debitantski nastop v dresu s trobojnico se obeta članu švicarskega Lugana, Domna Črnigoja, igralcu Venezie, Leu Štulcu in pa novopečenemu stebru obrambe bratislavskega Slovana, Kenanu Bajriću. V postavo se vrača vezist Leipziga, Kevin Kampl.

Udarna novica novinarske konference na Brdu pri Kranju je vsekakor slovo dolgoletnega stebra obrambe naše izbrane vrste, Boštjana Cesarja. Veteran bo zadnji nastop v dresu Slovenije opravil na tekmi proti Belorusom 27. marca na stadionu Stožice.

"Pred to akcijo sem se srečal praktično z vsemi igralci in opravil individualne pogovore. Boštjan Cesar bo odstopil prostor mlajšim. Spoštujem ga in vse navijače vabim na prijateljsko tekmo z Belorusijo, ki bo njegova poslovilna v reprezentančnem dresu," je med drugim povedal Kavčič, potem pa se malce navezal tudi na nove vpoklice:

"Štulac, ki ima eno vidnejših vlog v svojem klubu, si je ta vpoklic zaslužil. Črnigoj že dve leti v Švici igra konstantno. Potrebno mu je ponuditi priložnost. Preizkusiti želim tudi Bajrića."

O tekmah z Avstrijo in Belorusijo je selektor navrgel zanimivo primerjavo: "Rezultat je vselej pomemben. Tako je tudi na tekmah, ki se igrajo na šolskih igriščih." Za konec druženja s sedmo silo je Kavčič dejal, da bo novega kapetana reprezentance izbral sam in ko se bo to zgodilo, si želi, da ga garderoba sprejme ter upošteva.

Tomaž Kavčič, selektor

Vir: NZS/Twitter

Tomaž Kavčič, selektor

 Prva preizkušnja Tomaža Kavčiča in njegove varovance čaka v petek, 23. marca, ko se bo v Celovcu pomerila proti Avstriji. Stadion Wörthersee sprejme dobrih 30.000 gledalcev.

Komentarjev (1)

Komentar je uspešno oddan.

Pošiljanje komentarja ni uspelo.

Neveljavno geslo, poskušajte znova

TojetoA

Super izbor! HVALA CESAR VSO SRECO

Odgovori 0 0

* Vsa polja so obvezna

Litmanen Sloveniji dodelil Ciper, Norveško in Bolgarijo

Avtor

Litmanen Sloveniji dodelil Ciper, Norveško in Bolgarijo

Slovenska nogometna reprezentanca je dobila tekmece v Evropski ligi narodov. V sklopu kakovostnega ranga C, se bodo varovanci Tomaža Kavčiča v skupini 3 pomerili proti Bolgariji, Cipru in Norveški.

Ob 19.30 uri: Makedoncem vzeti njihovo sonce

Avtor

Ob 19.30 uri: Makedoncem vzeti njihovo sonce

Slovenska rokometna reprezentanca bo ob 19.30 uri začela EP v rokometu. Varovance selektorja Veselina Vujovića čaka državna izbrana vrsta Makedonije.

Švedska rokometna lekcija, zaprta vrata četrtfinala

Avtor

Švedska rokometna lekcija, zaprta vrata četrtfinala

Slovenska ženska rokometna reprezentanca je na svetovnem prvenstvu v osmini finala doživela visok poraz 21:33 (12:18) proti favorizirani ekipi Švedske.

Kot je napovedal Katanec, novi selektor je Tomaž Kavčič

Avtor

Kot je napovedal Katanec, novi selektor je Tomaž Kavčič

Tisto, o čemer se je na sončni strani Alp že nekaj časa pisalo, je Nogometna zveza Slovenije danes potrdila: Na novinarski konferenci je bil Tomaž Kavčič potrjen kot nov selektor slovenske nogometne reprezentance.
Loading...