Nizozemci srečno do zmage, Belgija že na Euro 2020

Euro 10. Okt 201922:47 > 22:56
Dean Mouhtaropoulos, Getty Images

Nogometni večer v skupinah C in I je bil zanimiv. Nizozemska je na derbiju z zmago po preobratu proti Severni Irski napravila velik korak k uvrstitvi na Evropsko prvenstvo. Belgija je prepričljivo z visokih 9:0 premagala San Marino in si že zagotovila nastop na EURO 2020.

Nizozemci so bili do 80. minute v zaostanku potem, ko je za Severno Irsko pet minut prej gol dosegel Josh Magennis. V 80. minuti pa je izenačil Memphis Depay. V nadaljevanju so gledalci videli še dva zadetka. Najprej je za preobrat poskrbel Luuk De Jong v prvi minuti dodatka, zmago pa je domačim vendarle zagotovoil Depay, ki je drugi zadetek na tekmi dosegel v četrti minuti dodatka. Nizozemska je z zmago iz prvega mesta izrinila Nemčijo. Obe reprezentanci imata sicer 12 točk. Severna Irska je na 3. mestu toda s tekmo več prav tako pri 12 točkah. Belorusija je četrta s štirimi točkami, na zadnjem mestu pa je Estonija, ki je nocoj osvojila točko.

Belgija je zabeležila še svojo sedmo zmago v teh kvalifikacijah. V Bruslju je San Marino razbila z 9:0. Gostje so se do 28. minute še uspeli upirati favoriziranim gostiteljem nato pa so se začeli zadetki. Kot prvi jo je načel Romelu Lukaku, v 31. minuti je drugi zadetek dosegel Chadli, v 35. minuti so gostje dosegli avtogol (Brolli), 41. minuta in drugi zadetek Lukakuja. Ni trajalo dolgo pa je v 43. minuti gol dosegel Alderweireld. V prvi minuti dodatka v prvem polčasu pa je za vodstvo s 6:0 ob polčasu poskrbel Tielemans. V drugem polčasu je zadetek tri minute po vstopu v igro v 79. minuti dosegel Benteke, pet minut kasneje je prvega v dresu z reprezentančnim grbom dosegel Verschaeren. Za končnih 9:0 pa je poskrbel Castagne v 90. minuti. 

Na tekmi med Rusijo in Škotsko v prvem polčasu ni bilo zadetkov. V drugem polčasu pa je mrežo Škotske načel Dzyuba v 57. minuti. Ni preteklo veliko časa pa je padel drugi zadetek za vodstvo z 2:0. V 60. minuti je bil natančen Ozdoev. Deset minut kasneje, v 70. minuti je Dzyuba dosegel še drugi zadetek na tekmi za vodstvo Rusije s 3:0. Končnih 4:0 pa je postavil Golovin v 84. minuti.