Hrvaška, Avstrija, Nizozemska in Nemčija na EURU 2020

Euro 16. Nov 201922:43 > 22:58
Twitter

Z današnjimi zmagami so si nastop na EP 2020 zagotovile Hrvaška, Nizozemska, Nemčija in Avstrija kar pomeni, da je Slovenija dokončno ostala brez možnosti za nastop na EP.

Današnji remi brez zadetkov Nizozemske na gostovanju pri Severni Irski pomeni, da se tulipani znova vrčajo na največja tekmovanja, kjer jih zadnjih nekaj let ni bilo.

Iz skupine C se je na EURO prav tako uvrstila Nemčija, ki je doma s 4:0 razbila Belorusijo.

V skupini E so si z domačo zmago nasto na EP zagotovili tudi svetovni podprvaki Hrvati, ki so danes po preobratu ugnali Slovaško s 3:1.

Z gostujočo zmago pa je dodatno zadeve v boju za drugo mesto premešal Wales, ki je v Azerbajdžanu slavil z 2:0. V boju za eno vstopnico ostajajo Madžarska (12 točk), Wales (11 točk) in Slovaška (10 točk).

V naši skupini je Slovenija v Stožicah z 1:0 ugnala Latvijo, vendar to varovancem Matjaža Keka ni pomagalo kaj dosti, saj je Avstrija doma ugnala S. Makedonijo z 2:1 in se tudi dokončno uvrstila na EURO.

Poljaki, ki so na veliko tekmovanje že bili uvrščeni so v gosteh z 2:1 ugnali Izrael.

Najbolj vroče danes pa je bilo zagotovo v Rusiji, kjer sta se pomerili v tem trenutku dve zelo vroči reprezentanci Rusije in Belgije. Belgijci so dobili derbi za 1. mesto v skupini I in to s kar 4:1.

Že v prvem polčasu sta tekmo odločila brata Eden in Thorgan Hazard, ki sta zabila tri zadetke. V drugem polčasu je enega prispeval potem še Romelu Lukaku, tolažilni gol za Rusijo pa je zabil Georgij Džikija.