Vir: Getty Images/Laurence Griffiths
Nogomet 15.11.2017 | 15:30

Advocaat po neuspehu pričakovano odstopil

Avtor

70-letni nizozemski selektor je poleti prevzel vajeti reprezentance v upanju, da jih spravi na Mundial v Rusiji, a ker mu to ni uspelo, je pričakovano izgubil službo na vročem selektorskem stolčku Nizozemske.

Dick Advocaat

Vir: Ian MacNicol/Getty Images

Dick Advocaat

Potem ko so se Nizozemci maja obrnili na veteranskega trenerja Dicka Advocaata v upanju, da mu bo nogometno reprezentanco uspelo popeljati na pota stare slave, je 70-letni trener včeraj zvečer pričakovano odstopil s položaja. Tudi Advocaatu namreč ni uspelo oranj popeljati na mundial 2018 v Rusiji, poroča STA.

Potem ko so Nizozemci na zadnjem nogometnem svetovnem prvenstvu 2014 končali na tretjem mestu, bodo zdaj izpustili še drugi veliki turnir. Najprej se jim ni uspelo uvrstiti na Euro 2016, brez nastopa pa so ostali tudi na mundialu 2018. Kapetan Arjen Robben je že napovedal slovo od dresa z reprezentančnim grbom.

Tudi poletna menjava na selektorskem stolčku - Advocaat je maja zamenjal Dannyja Blinda - ni pomagala; v skupini so Nizozemci končali na tretjem mestu za Francijo in Švedsko.

"Odstopam s položaja. Zdaj je čas za novo generacijo," je včeraj v Bukarešti po prijateljski tekmi z Romunijo, ki jo je Nizozemska dobila s 3:0, dejal Advocaat.

Kdo bo njegov naslednik, za zdaj še ni znano. Prvi favorit za selektorski stolček naj bi bil 54-letni nekdanji nizozemski reprezentant Ronald Koeman, ki so ga konec oktobra odpustili pri angleškem prvoligašu Evertonu.

Komentarjev (0)

Komentar je uspešno oddan.

Pošiljanje komentarja ni uspelo.

Neveljavno geslo, poskušajte znova

* Vsa polja so obvezna

Blatter proti video analizam

Avtor

Blatter proti video analizam

Nekdanji predsednik Mednarodne nogometne zveze Sepp Blatter je proti video analizam na svetovnem prvenstvu letos v Rusiji, saj tako veliko tekmovanje ne sme biti poskusni zajček.

Modrić ponovno najboljši hrvaški nogometaš

Avtor

Modrić ponovno najboljši hrvaški nogometaš

Luka Modrić je še enkrat več postal najboljši nogometaš leta na Hrvaškem in izenačil rekord hrvaške nogometne legende.

Mutko ni več vodja organizacijskega odbora SP-ja

Avtor

Mutko ni več vodja organizacijskega odbora SP-ja

Nekdanji ruski minister za šport Vitalij Mutko je v treh dneh odstopil z dveh funkcij. V sredo je sprejel odločitev, da ne bo več vodja organizacijskega odbora za pripravo svetovnega prvenstva v Rusiji.

Najdražja reprezentanca Mundiala Brazilija, Hrvati osmi

Avtor

Najdražja reprezentanca Mundiala Brazilija, Hrvati osmi

Španski časnik Marca je razkril, katere reprezentance bodo imele na prihajajočem SP v nogometu ekipe z največ vrednimi igralci. Na lestvici je med deseterico tudi naša južna soseda.
Loading...