Ronaldo pojasnil razlog za bizarno frizuro na SP 2002

Andreas Rentz/Bongarts/Getty Images

Legendarni napadalec Ronaldo, ki je leta 2002 z Brazilijo postal svetovni prvak in bil tudi najboljši strelec omenjenega mundiala, je bil na Japonskem in v Južni Koreji v središču pozornosti tudi zaradi neobičajne frizure.

Smešna, grda, neobičajna, nekaterim pa tudi lepa. To so besede s katerimi lahko opišemo nepozabno frizuro legendarnega Ronalda na svetovnem prvenstvu leta 2002.

Še vedno priljubljeni Brazilec je odločitev za takšno pričesko pojasnil v torek v Melbournu na druženju z mediji.

Bil sem poškodovan in vsi so govorili samo o tem. Težavo sem rešil tako, da sem si pobril glavo in spredaj pustil nekaj las. Prišel sem na trening in vsi so videli mojo slabo frizuro. Začeli so govoriti le o tem, poškodba pa je bila pozabljena. Tako sem se lahko v miru pripravljal na prvenstvo. Na frizuro nisem ponosen, bila je zares čudna. A izkazala se je za pravo odločitev,” je avstralskim nogometnim navdušencem razkril Ronaldo, ki v Melbournu skrbi za promocijo nove trgovine madridskega Reala, ki se bo odprla junija.

Za Brazilijo je naslov iz leta 2002 zadnji uspeh na mundialih. Ronaldo je mnenja, da bi se lahko to v Rusiji spremenilo, a bo naloga zelo zahtevna.

Upam, da bo Brazilija znova osvojila SP. Pot do finala bo vedno zahtevna, saj so reprezentance Nemčije, Francije, Španije in tudi nekatere druge vedno močne. Sem velik optimist, v zadnjih dveh letih smo videli veliko sprememb, imamo novega trenerja in smo zelo napredovali,” je zaključil Ronaldo.

https://youtube.com/watch?v=xbAF9YXEA5k