Getty Images / Christopher Lee
Nogomet 17.04.2018 | 11:22 > 11:27

Evropejci niso za razširitev SP-ja že v Katarju

Avtor

Zduženje evropskih nogometnih lig (EPFL) je zavrnilo predlog Južnoameričanov, da bi se svetovno prvenstvo že leta 2022 v Katarju razširilo na 48 reprezentanc.

FIFA World Cup

Getty Images/Alexandre Loureiro

FIFA World Cup

Zaradi tega bo skoraj zagotovo obveljal prvotni predlog Mednarodne nogometne zveze (FIFA), ki veli, da se SP razširi na prvenstvu leta 2026.

"Nismo pripravljeni na spremembe koledarja in širitve že za SP-ju 2022. Že tako smo bili fleksibilni in se strinjali, da se v Katarju igra pozimi," je povedal predsednik združenja EPFL, Lars-Christer Olsson. Mundial v Katarju bo potekal med 21. novembrom in 18. decembrom.

FIFA je januarja lani sprejela odločitev, da bo od leta 2026 na SP-ju igralo 48 reprezentanc. Južnoameriška nogometna zveza (Conmebold) je pred kratkim predstavila pobudo, da bi se to zgodilo že v Katarju, a ni uspela.

Ideja je bila v Evropi deležna številnih kritik, povečanje števila udeležencev pa bi povzročilo težave tudi Katarju, ki bi imel veliko težav z izpeljavo tekmovanja.

Ob višjem številu ekip bi se razumljivo povečalo število tekem - s 64 na 80, kar predstavlja dodatno težavo. Organizatorji so namreč v dogovoru s FIFO zaradi prevelike vročine mundial prestavili na zimski čas in ga s tem tudi skrajšali na vsega 28 dni.

Komentarjev (0)

Komentar je uspešno oddan.

Pošiljanje komentarja ni uspelo.

Neveljavno geslo, poskušajte znova

* Vsa polja so obvezna

Premierna zmage Srbije na mundialu

Avtor

Premierna zmage Srbije na mundialu

Odbojkarice Srbije so nove svetovne prvakinje v odbojki. Izbranke Zorana Terzića so v velikem finalu v pravi odbojkarski poslastici odpravile Italijo s 3:2 v nizih (21:25, 25:14, 23:25, 25:19, 15:12).

Srbkinje in Italijanke za svetovni naslov

Avtor

Srbkinje in Italijanke za svetovni naslov

V sobotnem finalu svetovnega prvenstva v odbojki za ženske (ob 12:40 v živo na SK 1) v Jokohami se bodo pomerile Srbkinje in Italijanke. Prve so za svoj premierni finale na mundialu odpravile Nizozemke, druge pa po pravi drami Kitajke.

Sampaoli: Messi pod pritiskom, a lahko osvoji naslov SP

Avtor

Sampaoli: Messi pod pritiskom, a lahko osvoji naslov SP

Nekdanji selektor Argentine Jorge Sampaoli je prepričan, da lahko Lionel Messi še vedno osvoji naslov svetovnega prvaka, pa čeprav bo argentinski zvezdnik na SP v Katarju leta 2022 imel že 35 let.

SP: Brazilija po velikem preobratu zlomila Rusijo

Avtor

SP: Brazilija po velikem preobratu zlomila Rusijo

Odbojkarska reprezentanca Brazilije se je dokopala do velike zmage proti Rusiji. Krvniki slovenske reprezentance iz drugega dela SP so na prvi tekmi zadnje faze tekmovanja v Torinu zmagali s 3:2 (20:25, 21:25, 25:22, 25:23, 15:12).
Loading...