Vir: Getty Images / Christopher Lee
Nogomet 17.04.2018 | 11:22 > 11:27

Evropejci niso za razširitev SP-ja že v Katarju

Avtor

Zduženje evropskih nogometnih lig (EPFL) je zavrnilo predlog Južnoameričanov, da bi se svetovno prvenstvo že leta 2022 v Katarju razširilo na 48 reprezentanc.

FIFA World Cup

Vir: Getty Images/Alexandre Loureiro

FIFA World Cup

Zaradi tega bo skoraj zagotovo obveljal prvotni predlog Mednarodne nogometne zveze (FIFA), ki veli, da se SP razširi na prvenstvu leta 2026.

"Nismo pripravljeni na spremembe koledarja in širitve že za SP-ju 2022. Že tako smo bili fleksibilni in se strinjali, da se v Katarju igra pozimi," je povedal predsednik združenja EPFL, Lars-Christer Olsson. Mundial v Katarju bo potekal med 21. novembrom in 18. decembrom.

FIFA je januarja lani sprejela odločitev, da bo od leta 2026 na SP-ju igralo 48 reprezentanc. Južnoameriška nogometna zveza (Conmebold) je pred kratkim predstavila pobudo, da bi se to zgodilo že v Katarju, a ni uspela.

Ideja je bila v Evropi deležna številnih kritik, povečanje števila udeležencev pa bi povzročilo težave tudi Katarju, ki bi imel veliko težav z izpeljavo tekmovanja.

Ob višjem številu ekip bi se razumljivo povečalo število tekem - s 64 na 80, kar predstavlja dodatno težavo. Organizatorji so namreč v dogovoru s FIFO zaradi prevelike vročine mundial prestavili na zimski čas in ga s tem tudi skrajšali na vsega 28 dni.

Komentarjev (0)

Komentar je uspešno oddan.

Pošiljanje komentarja ni uspelo.

Neveljavno geslo, poskušajte znova

* Vsa polja so obvezna

Sampaoli: Messi ima v glavo uperjen revolver

Avtor

Sampaoli: Messi ima v glavo uperjen revolver

Selektor Argentine Jorge Sampaoli je prepričan, da je Lionel Messi pod prevelikim pritiskom pred svetovnim prvenstvom v Rusiji.

Argentinci na mundial brez Dybale in Icardija?

Avtor

Argentinci na mundial brez Dybale in Icardija?

Pred prijateljskima obračunoma proti Italiji in Španiji je selektor Argentine Jorge Sampaoli napovedal, da obstaja velika možnost, da bo na mundial v Rusijo odšel brez Paula Dybale in Maura Icardija, ki sta tudi za tokratno reprezentančno akcijo ostala brez povabila.

Ronaldo pojasnil razlog za bizarno frizuro na SP 2002

Avtor

Ronaldo pojasnil razlog za bizarno frizuro na SP 2002

Legendarni napadalec Ronaldo, ki je leta 2002 z Brazilijo postal svetovni prvak in bil tudi najboljši strelec omenjenega mundiala, je bil na Japonskem in v Južni Koreji v središču pozornosti tudi zaradi neobičajne frizure.

Janežič v polfinale z najhitrejšim časom

Avtor

Janežič v polfinale z najhitrejšim časom

Luka Janežič je svetovno prvenstvo v dvoranski atletiki v Birminghamu začel izjemno, saj je v kvliafikacijah teka na 400 metrov postavil najboljši čas.
Loading...