Getty Images / Christopher Lee
Nogomet 17.04.2018 | 11:22 > 11:27

Evropejci niso za razširitev SP-ja že v Katarju

Avtor

Zduženje evropskih nogometnih lig (EPFL) je zavrnilo predlog Južnoameričanov, da bi se svetovno prvenstvo že leta 2022 v Katarju razširilo na 48 reprezentanc.

FIFA World Cup

Getty Images/Alexandre Loureiro

FIFA World Cup

Zaradi tega bo skoraj zagotovo obveljal prvotni predlog Mednarodne nogometne zveze (FIFA), ki veli, da se SP razširi na prvenstvu leta 2026.

"Nismo pripravljeni na spremembe koledarja in širitve že za SP-ju 2022. Že tako smo bili fleksibilni in se strinjali, da se v Katarju igra pozimi," je povedal predsednik združenja EPFL, Lars-Christer Olsson. Mundial v Katarju bo potekal med 21. novembrom in 18. decembrom.

FIFA je januarja lani sprejela odločitev, da bo od leta 2026 na SP-ju igralo 48 reprezentanc. Južnoameriška nogometna zveza (Conmebold) je pred kratkim predstavila pobudo, da bi se to zgodilo že v Katarju, a ni uspela.

Ideja je bila v Evropi deležna številnih kritik, povečanje števila udeležencev pa bi povzročilo težave tudi Katarju, ki bi imel veliko težav z izpeljavo tekmovanja.

Ob višjem številu ekip bi se razumljivo povečalo število tekem - s 64 na 80, kar predstavlja dodatno težavo. Organizatorji so namreč v dogovoru s FIFO zaradi prevelike vročine mundial prestavili na zimski čas in ga s tem tudi skrajšali na vsega 28 dni.

Komentarjev (0)

Komentar je uspešno oddan.

Pošiljanje komentarja ni uspelo.

Neveljavno geslo, poskušajte znova

* Vsa polja so obvezna

Aguero: Sampaoli? Pustite ga, naj govori kar hoče

Avtor

Aguero: Sampaoli? Pustite ga, naj govori kar hoče

Napadalec Argentine Sergio Aguero po bolečem porazu proti Hrvaški v drugem krogu skupine D ni skrival jeze.

Modrić: Oni slabi, mi popolni! Messi ne more vsega sam

Avtor

Modrić: Oni slabi, mi popolni! Messi ne more vsega sam

Kapetan Hrvaške Luka Modrić je bil razumljivo več kot zadovoljen s predstavo vatrenih proti Argentini in uvrstitvijo v osmino finala svetovnega prvenstva.

Glavni krivec za katastrofo Argentine? Messi!

Avtor

Glavni krivec za katastrofo Argentine? Messi!

V Argentini vre. Po visokem porazu proti Hrvaški, gavči iščejo razloge za obupno predstavo. Eden od najbolj cenjenih novinarjev Fernando Niembro v Argentini ga je našel v glavnem zvezdniku reprezentance.

Mourinho: Caballero ali jaz? Razlike ne bi bilo

Avtor

Mourinho: Caballero ali jaz? Razlike ne bi bilo

Menedžer Manchester Uniteda Jose Mourinho je v svojem stilu ocenil poraz Argentine proti Hrvaški.
Loading...