Getty Images / Christopher Lee
Nogomet 17.04.2018 | 11:22 > 11:27

Evropejci niso za razširitev SP-ja že v Katarju

Avtor

Zduženje evropskih nogometnih lig (EPFL) je zavrnilo predlog Južnoameričanov, da bi se svetovno prvenstvo že leta 2022 v Katarju razširilo na 48 reprezentanc.

FIFA World Cup

Getty Images/Alexandre Loureiro

FIFA World Cup

Zaradi tega bo skoraj zagotovo obveljal prvotni predlog Mednarodne nogometne zveze (FIFA), ki veli, da se SP razširi na prvenstvu leta 2026.

"Nismo pripravljeni na spremembe koledarja in širitve že za SP-ju 2022. Že tako smo bili fleksibilni in se strinjali, da se v Katarju igra pozimi," je povedal predsednik združenja EPFL, Lars-Christer Olsson. Mundial v Katarju bo potekal med 21. novembrom in 18. decembrom.

FIFA je januarja lani sprejela odločitev, da bo od leta 2026 na SP-ju igralo 48 reprezentanc. Južnoameriška nogometna zveza (Conmebold) je pred kratkim predstavila pobudo, da bi se to zgodilo že v Katarju, a ni uspela.

Ideja je bila v Evropi deležna številnih kritik, povečanje števila udeležencev pa bi povzročilo težave tudi Katarju, ki bi imel veliko težav z izpeljavo tekmovanja.

Ob višjem številu ekip bi se razumljivo povečalo število tekem - s 64 na 80, kar predstavlja dodatno težavo. Organizatorji so namreč v dogovoru s FIFO zaradi prevelike vročine mundial prestavili na zimski čas in ga s tem tudi skrajšali na vsega 28 dni.

Komentarjev (0)

Komentar je uspešno oddan.

Pošiljanje komentarja ni uspelo.

Neveljavno geslo, poskušajte znova

* Vsa polja so obvezna

Rajmond Debevec znova na vrhu

Avtor

Rajmond Debevec znova na vrhu

Legendarni slovenski strelec Rajmond Debevec je na svetovnem prvenstvu v Changwonu osvojil naslov svetovnega prvaka v neolimpijski disciplini velikokalibrska puška leže na 300 m.

Randolph okrepil slovensko vrsto

Avtor

Randolph okrepil slovensko vrsto

Slovenska moška članska reprezentanca začenja z zadnjim ciklom priprav pred kvalifikacijskima tekmama proti Latviji in Turčiji. Reprezentanci sta se konec minulega tedna priključila Anthony Randolph in pomočnik selektorja Rada Trifunovića Jaka Lakovič.

18:00 na SK 1: Odbojkarji po prestižno zmago nad ZDA

Avtor

18:00 na SK 1: Odbojkarji po prestižno zmago nad ZDA

Slovenska moška odbojkarska reprezentanca bo danes odigrala še zadnje pripravljalno srečanje pred odhodom na svetovno prvenstvo. V Ljubljani se bo naša izbrana vrsta srečala z ZDA, z drugo reprezentanco s svetovne lestvice in eno najboljših ekip v zadnjih letih. Srečanje si ob 18:00 oglejte na SK 1.

Odbojkarska smetana zbrana v Ljubljani

Avtor

Odbojkarska smetana zbrana v Ljubljani

Med 6. in 8. septembrom bomo v Ljubljani lahko spremljali doslej najmočnejši odbojkarski turnir pri nas. Slovenski odbojkarji bodo gostili kar tri reprezentance z vrha svetovne lestvice, ZDA, Kanada in Iran. Vse obračune iz Stožic, kot tudi samo svetovno prvenstvo, spremljajte na Sportklubu!
Loading...