Getty Images
Nogomet 22.06.2018 | 17:05

Hrvati v bran Messiju

Avtor

"Leo Messi je najpomembnejši igralec tako za Argentino kot za Barcelono,'' izpostavlja Rakitić. Modrić pa: "Izjemen igralec je, a ne more vsega sam. V nogometu potrebuješ pomoč, ne moreš vsega narediti sam."

Večina nogometnega sveta je bila prepričana, da če bi Messi to poletje popeljal Argentino do končnega slavja, ne bi mogel nihče več oporekati, da je najboljši nogometaš vseh časov. A možnosti za to so se po prvih dveh predstavah Argentine znatno zmanjšale. Najprej Messijeva zgrešena enajstmetrovka na prvi tekmi proti Islandiji, nato še hud poraz proti Hrvaški s 3:0, na kateri je bil Messi skoraj neopazen in komaj je prišel do žoge. Stres in strah v njem sta bila opazna celotno tekmo, ko je dojemal, da se njegove sanje o uspehu počasi razblinjajo. Njegovi navijači ali ne, vsem nam je žal 5-kratnega dobitnika Zlate žoge, kar so poudarili tudi Hrvati.

Ivan Rakitić je bil eden najboljših nogometašov Hrvaške na tej tekmi. Nedvomo je Leov soigralec pri Barcelonu stopil Argentincu v bran: "Brez dvoma je Messi najpomembnejši igralec tako za Argentino kot za Barcelono. Potrudili smo se po najboljših močeh, da smo zaprli sredino in mu onemogočali prodore." Seveda pa je še dodal, da je "ponosen in zadovoljen" po takšni zmagi nad favorizirano Argentino.

Luka Modrić, ki je bil izbran za igralca tekme, pa je o Messiju povedal: "Je neverjeten igralec. Ampak ne moreš vsega narediti sam. V nogometu potrebuješ pomoč.

Z izbranimi besedami o Argentincu pa tudi Ivan Perišić: "Messi je najboljši, kakor tudi Cristiano Ronaldo, a ne moreš vsega doseči sam, kadar igraš v ekipi. Argentina mora nekaj spremeniti, če želi napredovati."

Argentina mora v torek premagati Nigerijo in hkrati upati na ugodne rezultate drugih tekem svoje skupine.

Komentarjev (0)

Komentar je uspešno oddan.

Pošiljanje komentarja ni uspelo.

Neveljavno geslo, poskušajte znova

* Vsa polja so obvezna

Jordi Alba spet na seznamu Luisa Enriqueja

Avtor

Jordi Alba spet na seznamu Luisa Enriqueja

Selektor španske nogometne reprezentace je objavil spisel igralcev, na katere računa za obračuna s Hrvaško in Bosno in Hercegovino. Na seznamu je spet Jordi Alba, katerega odsotnost je v Španiji dvignila veliko prahu.

Xavi: Veseli me, da je Modrič dobil nagrado

Avtor

Xavi: Veseli me, da je Modrič dobil nagrado

Legendarni nogometaš Barcelone Xavi Hernandez je mnenja, da nikakor ne gre odpisati madridskega Reala, ki je v zadnjem obdobju zašel v težave.

Bodo SP 2030 gostile združene balkanske države?

Avtor

Bodo SP 2030 gostile združene balkanske države?

Romunija, Bolgarija, Grčija in Srbija bodo kandidirale za skupno organizacijo nogometnega svetovnega prvenstva 2030. To so danes na sestanku v Varni tudi uradno potrdili predstavniki teh štirih držav.

Leo Messi se vrača na treninge svoje ekipe!

Avtor

Leo Messi se vrača na treninge svoje ekipe!

Po poškodbi roke in nekaj dnevih odsotnosti se je treningu soigralcem v Barceloni pridružil nezamenljivi Lionel Messi.
Loading...