Getty Images
Nogomet 11.07.2018 | 20:25

7 prekletstev iz zgodovine svetovnih prvenstev

Avtor

Se bodo tudi letos vsa prekletstva potrdila? Zaenkrat držijo.

Getty Image

1. Tuj trener ne zmaga. Reprezentance, katerih trener ne prihaja iz iste države, še niso uspele na mundialu. Primer letošnjega svetovnega prvenstva je Roberto Martinez. Od svojega prihoda leta 2016 je prenovil je belgijsko reprezentanco, kazalo jim je dobro, za mnoge so veljali celo za favorite, a so izpadli v polfinalu. Proti Franciji so doživeli svoj prvi poraz na svetovnem prvenstvu.

2. Zlata žoga ne zmaga. Od leta 2008 naprej se Zlata žoga deli med Messija in Cristiana Ronalda in nihče od njuju še ni osvojil mundiala. Argentinec je bil blizu leta 2014, a ni šlo čez Nemčijo. Druge zvezde Zlate žoge, Ronaldinho ali Ronaldo, sta sicer po enkrat osvojila SP, a po prejemu prestižne nagrade, ki je nato nista več prejela.

3. Kdor premaga Mehiko, ne zmaga. Zmaga nad Mehiko naj bi pomenila kmalu izlučitev iz turnirja. Brazilija je zadnja to izkusila na lastni koži. Po uvrstitvi v četrtfinale preko Mehike, so jih nato izločili Belgijci. Leta 2014 so to doživeli Nizozemci, leta 2010 in 2006 pa Argentinci.

4. Zmagovalec Pokala konfideracij ne zmaga. Prvaki tega turnirja še niso zmagali na naslednjem svetovnem prvenstvu. Največkrat je Pokal konfideracij v zadnjih izvedbah osvojila Brazilija, mundial pa nazadnje leta 2002. Nemčija in Francija prav tako nista ponovili uspeha iz enega turnirja in nato na drugem.

5. Številka 1 na FIFIni lestvici ne zmaga. Biti najvišje uvrščena reprezentanca na FIFIni lestvici pred mundialom očitno ni prava ocena. Pomeni namreč ravno obratno. V zgodovini se vodilni ekipi še ni uspelo uvrstiti v finale SP ali celo zmagati. Nemčija in Španija sta bili vodilni zadnjih nekaj let.

6. Prvak Cope Americe ne zmaga. Osvojena najpomembnejša lovorika Južne Amerike ne prinaša zmage na svetovnem prvenstvu. Čile, Brazilija in Urugvaj so zadnji južnoameriški prvaki, ki jim nato ni uspelo na mundialu. Čile, prvaki Cope Americe 2016, se niti niso uspeli uvrstiti na turnir v Rusiji.

7. Reprezentanca iz skupine F ne zmaga. Od leta 1986 pomeni skupina F prekletstvo za reprezentance. Biti izžreban v to skupino je smola za ekipe. Letos je Nemčija, ena izmed favoritinj mundiala za končno zmaga, končala na zadnjem mestu v skupini. Še prej sta to občutili Argentina in Italija leta 2010.

Komentarjev (0)

Komentar je uspešno oddan.

Pošiljanje komentarja ni uspelo.

Neveljavno geslo, poskušajte znova

* Vsa polja so obvezna

Kek namesto Slovenije prevzema Lech Poznan?

Avtor

Kek namesto Slovenije prevzema Lech Poznan?

Slovenski trener Matjaž Kek, ki je po odhodu Tomaža Kavčiča, prva želja javnosti za prevzem selektorskega mesta, naj bi bil resen kandidat za prevzem poljskega Lecha.

Dobovec ligo prvakov začel s porazom

Avtor

Dobovec ligo prvakov začel s porazom

Slovenski prvak v futsalu Dobovec je v Alytusu v Litvi s 5:1 izgubil na uvodni tekmi turnirja skupinskega dela lige prvakov. Močnejši je bil španski Inter, ki brani naslov.

Marca: Oblak želi zapustiti Atletico

Avtor

Marca: Oblak želi zapustiti Atletico

V Atleticu je vroče! Španski časnik Marca namreč poroča, da je slovenski vratar Jan Oblak zavrnil že dve ponudbi za podaljšanje pogodbe s colchonerosi. Jan Oblak naj bi ob pričetku sezone celo zavrnil ponudbo, po kateri bi postal najbolje plačan vratar na svetu.

Agnieszka Radwanska končala kariero

Avtor

Agnieszka Radwanska končala kariero

Poljakinja Agnieszka Radwanska je zaradi težav z zdravjem, ki ji ne dovoljujejo, da bi zaigrala na svoji najvišji ravni, končala s profesionalnim igranjem tenisa.
Loading...