Getty Images
Nogomet 11.07.2018 | 20:25

7 prekletstev iz zgodovine svetovnih prvenstev

Avtor

Se bodo tudi letos vsa prekletstva potrdila? Zaenkrat držijo.

Getty Image

1. Tuj trener ne zmaga. Reprezentance, katerih trener ne prihaja iz iste države, še niso uspele na mundialu. Primer letošnjega svetovnega prvenstva je Roberto Martinez. Od svojega prihoda leta 2016 je prenovil je belgijsko reprezentanco, kazalo jim je dobro, za mnoge so veljali celo za favorite, a so izpadli v polfinalu. Proti Franciji so doživeli svoj prvi poraz na svetovnem prvenstvu.

2. Zlata žoga ne zmaga. Od leta 2008 naprej se Zlata žoga deli med Messija in Cristiana Ronalda in nihče od njuju še ni osvojil mundiala. Argentinec je bil blizu leta 2014, a ni šlo čez Nemčijo. Druge zvezde Zlate žoge, Ronaldinho ali Ronaldo, sta sicer po enkrat osvojila SP, a po prejemu prestižne nagrade, ki je nato nista več prejela.

3. Kdor premaga Mehiko, ne zmaga. Zmaga nad Mehiko naj bi pomenila kmalu izlučitev iz turnirja. Brazilija je zadnja to izkusila na lastni koži. Po uvrstitvi v četrtfinale preko Mehike, so jih nato izločili Belgijci. Leta 2014 so to doživeli Nizozemci, leta 2010 in 2006 pa Argentinci.

4. Zmagovalec Pokala konfideracij ne zmaga. Prvaki tega turnirja še niso zmagali na naslednjem svetovnem prvenstvu. Največkrat je Pokal konfideracij v zadnjih izvedbah osvojila Brazilija, mundial pa nazadnje leta 2002. Nemčija in Francija prav tako nista ponovili uspeha iz enega turnirja in nato na drugem.

5. Številka 1 na FIFIni lestvici ne zmaga. Biti najvišje uvrščena reprezentanca na FIFIni lestvici pred mundialom očitno ni prava ocena. Pomeni namreč ravno obratno. V zgodovini se vodilni ekipi še ni uspelo uvrstiti v finale SP ali celo zmagati. Nemčija in Španija sta bili vodilni zadnjih nekaj let.

6. Prvak Cope Americe ne zmaga. Osvojena najpomembnejša lovorika Južne Amerike ne prinaša zmage na svetovnem prvenstvu. Čile, Brazilija in Urugvaj so zadnji južnoameriški prvaki, ki jim nato ni uspelo na mundialu. Čile, prvaki Cope Americe 2016, se niti niso uspeli uvrstiti na turnir v Rusiji.

7. Reprezentanca iz skupine F ne zmaga. Od leta 1986 pomeni skupina F prekletstvo za reprezentance. Biti izžreban v to skupino je smola za ekipe. Letos je Nemčija, ena izmed favoritinj mundiala za končno zmaga, končala na zadnjem mestu v skupini. Še prej sta to občutili Argentina in Italija leta 2010.

Komentarjev (0)

Komentar je uspešno oddan.

Pošiljanje komentarja ni uspelo.

Neveljavno geslo, poskušajte znova

* Vsa polja so obvezna

VIDEO: Top 10 podaj izza hrbta v sezoni 2017/18

Avtor

VIDEO: Top 10 podaj izza hrbta v sezoni 2017/18

V pričakovanju nove sezone v Ligi NBA se vselej ogrevamo s posnetkih najlepših potez minule sezone. Tokrat vam predstavljamo deset najlepših podaj izza hrbta v sezoni 2017/18.

Konec slovenskih nastopov v Seulu

Avtor

Konec slovenskih nastopov v Seulu

Na teniškem turnirju v Seulu je z nastopi končala še zadnja slovenska predstavnica. Dalilo Jakupović je v osmini finala izločila Nizozemka Kiki Bertens.

Lestvica FIFA: Slovenija izgubila kar šest mest

Avtor

Lestvica FIFA: Slovenija izgubila kar šest mest

Slabi rezultati slovenske reprezentance so poskrbeli za padec na lestvici Fife. Po porazih v Ligi narodov proti Bolgariji in Cipru je Slovenija izgubila šest mest in je zdaj 61.

Papin: Neymar, Mbappe in Cavani so egoisti, ne heroji

Avtor

Papin: Neymar, Mbappe in Cavani so egoisti, ne heroji

Legendarni francoski nogometaš Jean-Pierre Papin, tudi nekdanji dobitnik Zlate žoge, je ostro pokritiziral napadalni trio PSG-ja.
Loading...