Getty Images
Nogomet 11.07.2018 | 20:25

7 prekletstev iz zgodovine svetovnih prvenstev

Avtor

Se bodo tudi letos vsa prekletstva potrdila? Zaenkrat držijo.

Getty Image

1. Tuj trener ne zmaga. Reprezentance, katerih trener ne prihaja iz iste države, še niso uspele na mundialu. Primer letošnjega svetovnega prvenstva je Roberto Martinez. Od svojega prihoda leta 2016 je prenovil je belgijsko reprezentanco, kazalo jim je dobro, za mnoge so veljali celo za favorite, a so izpadli v polfinalu. Proti Franciji so doživeli svoj prvi poraz na svetovnem prvenstvu.

2. Zlata žoga ne zmaga. Od leta 2008 naprej se Zlata žoga deli med Messija in Cristiana Ronalda in nihče od njuju še ni osvojil mundiala. Argentinec je bil blizu leta 2014, a ni šlo čez Nemčijo. Druge zvezde Zlate žoge, Ronaldinho ali Ronaldo, sta sicer po enkrat osvojila SP, a po prejemu prestižne nagrade, ki je nato nista več prejela.

3. Kdor premaga Mehiko, ne zmaga. Zmaga nad Mehiko naj bi pomenila kmalu izlučitev iz turnirja. Brazilija je zadnja to izkusila na lastni koži. Po uvrstitvi v četrtfinale preko Mehike, so jih nato izločili Belgijci. Leta 2014 so to doživeli Nizozemci, leta 2010 in 2006 pa Argentinci.

4. Zmagovalec Pokala konfideracij ne zmaga. Prvaki tega turnirja še niso zmagali na naslednjem svetovnem prvenstvu. Največkrat je Pokal konfideracij v zadnjih izvedbah osvojila Brazilija, mundial pa nazadnje leta 2002. Nemčija in Francija prav tako nista ponovili uspeha iz enega turnirja in nato na drugem.

5. Številka 1 na FIFIni lestvici ne zmaga. Biti najvišje uvrščena reprezentanca na FIFIni lestvici pred mundialom očitno ni prava ocena. Pomeni namreč ravno obratno. V zgodovini se vodilni ekipi še ni uspelo uvrstiti v finale SP ali celo zmagati. Nemčija in Španija sta bili vodilni zadnjih nekaj let.

6. Prvak Cope Americe ne zmaga. Osvojena najpomembnejša lovorika Južne Amerike ne prinaša zmage na svetovnem prvenstvu. Čile, Brazilija in Urugvaj so zadnji južnoameriški prvaki, ki jim nato ni uspelo na mundialu. Čile, prvaki Cope Americe 2016, se niti niso uspeli uvrstiti na turnir v Rusiji.

7. Reprezentanca iz skupine F ne zmaga. Od leta 1986 pomeni skupina F prekletstvo za reprezentance. Biti izžreban v to skupino je smola za ekipe. Letos je Nemčija, ena izmed favoritinj mundiala za končno zmaga, končala na zadnjem mestu v skupini. Še prej sta to občutili Argentina in Italija leta 2010.

Komentarjev (0)

Komentar je uspešno oddan.

Pošiljanje komentarja ni uspelo.

Neveljavno geslo, poskušajte znova

* Vsa polja so obvezna

Pacquiao premagal Matthyssa in postal svetovni prvak

Avtor

Pacquiao premagal Matthyssa in postal svetovni prvak

Manny Pacquiao je na dvoboju za naslov svetovnega prvaka v velterski kategoriji po verziji WBA pri 39 letih ustavil svetovnega prvaka, Argentinca Lucasa Matthyssa.

Cristiano je prispel v Torino

Avtor

Cristiano je prispel v Torino

Nekoliko v senci finala svetovnega prvenstva je v Torino pripotoval največji zvezdnik letošnjega prestopnega roka, Cristiano Ronaldo.

VIDEO: Stefan, pridi, da te objamem!

Avtor

VIDEO: Stefan, pridi, da te objamem!

Srbski tenisač Novak Đoković je zmago na Wimbledonu proslavil z družino, največ mu je pomenil objem sina Stefana.

Zlata žoga zasluženo Luki Modriću!

Avtor

Zlata žoga zasluženo Luki Modriću!

Hrvaški virtuoz Luka Modrić je bil povsem zasluženo izbran za najboljšega igralca minulega svetovnega prvenstva v Rusiji.
Loading...