Getty Image
Nogomet 12.07.2018 | 09:18

Modrić: Angleži so nas podcenjevali

Avtor

Luka Modrić je poslal jasno sporočilo na Otok po uvrstitvi v finale mundiala.

Fudbalska reprezentacija Hrvatske

Alex Livesey, Getty Images Sport

Luka Modrić sa saigračima proslavlja gol

Stadion Luzhniki v Moskvi je včeraj s stoječimi ovacijami pospremil Luko Modrića ob odhodu iz igrišča. Ploskalo je celo nekaj angleških navijačev, ki so dokazali, da je Luka nad vsakim klubom ali reprezentanco s svojim izjemnim talentom in trudom. Luka je nogomet.

V Rusiji živi svoje nogometne sanje, za katere nikoli ni verjel, da se lahko uresničijo, ko je igral nogomet na parkirišču v Zadru, kamor so v času vojne padale bombe. Imel je 6 let, ko je razpadla Jugoslavija, v tistih težkih trenutkih je bila žoga njegovo zatičišče. In 26 let kasneje mu je prinesla zadoščenje.Odlični hrvaški nogometaš je po tekmi polfinala z Anglijo podal nekaj izjav za različne medije.

''Angleži so nas podcenjevali in to je bila napaka.'' (za TV ITV)

''Mislim, da nas niso jemali resno in tu so se zmotili. Brali smo, kaj pišejo od nas in si rekli: Odlično! Pa da vidimo, kdo je tukaj utrujen. Morali bi biti bolj ponižni in spoštljivi do svojih nasprotnikov.'' (angleškim novinarjem)

''Dokazali smo, da smo močni. Na igrišču smo prevladali fizično in mentalno. Morali bi dobiti igro že pred podaljškom, a ni šlo.'' (glede utrujenosti)

''Neverjetno je, kaj smo dosegli. Živimo sanjsko resničnost po tolikih letih borbe. Zelo smo ponosni, to je največji dosežek v zgodovini Hrvaške.'' (o finalu)

''Tokrat si bom pobarval lase. Jaz in vsa ekipa. Veseli smo za naše ljudi. Hrvaška je na ulicah, ne spi, zaslužijo si vse to.'' (o evforiji)

''Zlata žoga me ne zanima prav zares. Razmišljam samo o finalu, in da bi lahko dvignil pokal skupaj s soigralci. To je tisto, kar želimo.'' (o Zlati žogi)

''Želel sem si, da bi Cristiano ostal, je edinstven. Škoda, da se je odločil oditi. Hvaležen sem mu za vse, kar je storil za Madrid in mu želi vse najboljše, malo manj, ko bo igral proti Realu.'' (o Cristianu Ronaldu)Komentarjev (0)

Komentar je uspešno oddan.

Pošiljanje komentarja ni uspelo.

Neveljavno geslo, poskušajte znova

* Vsa polja so obvezna

Zlata mlada enajsterica Svetovnega prvenstva 2018

Avtor

Zlata mlada enajsterica Svetovnega prvenstva 2018

Dnevnik The Guardian je objavil enajsterico najboljših mladih nogometašev Mundiala v Rusiji, starih do 23 let.

Bo Kalinić dobil medaljo?

Avtor

Bo Kalinić dobil medaljo?

Hrvaška reprezentanca se še ni odločila ali bo Nikola Kalinić dobil medaljo za sodelovanje na svetovnem prvenstvu.

Pogba ponujen Barci

Avtor

Pogba ponujen Barci

Agent Mino Raiola je obiskal barcin športni center in razkril želje svojega varovanca, da je pripravljen zapustiti Manchester United.

Francija - Hrvaška: vodič po današnjem finalu

Avtor

Francija - Hrvaška: vodič po današnjem finalu

Finale Svetovnega prvensta 2018, ki bi ga redki predvideli. Soočenje Francije in Hrvaške bo danes ob 17h na Stadionu Lužniki v Moskvi.
Loading...