Getty Images
Nogomet 12.07.2018 | 11:19

Kane: ''Finale nam ni bil usojen.''

Avtor

Kapetan angleške reprezentace Harry Kane je priznal, da so s soigralci verjeli, da imajo vse potrebno v uvrstitev v finale svetovnega prvenstva.

Harry Kane

Dan Mullan Getty Images Sport

"Bila je neprecenljiva izkušnja za vse nas. Poraz boli, zares boli. Želeli smo iti do konca in verjeli smo, da imamo vse, kar je za to potrebno, a nam ni bilo usojeno,'' je po tekmi za BBC izjavil Kane.

"Na velikih tekmah male stvari delajo razliko. Oni so v odločilnih trenutkih imeli srečo, da je žoga padla na njihovo stran in Mandžukićuje uspelo, da jo je poslal v mrežo. Na začetku smo igrali dobro in v podlajšku, a zarpavili smo nekaj priložnosti, da bi dobili tekmo. Menim, da lahko iz tega turnirja potegnemo veliko poztivnih stvari. To je velik korak naprej v primerjavi s prejšnjimi leti,'' je dejal Kane.Strelec edinega gola za Anglijo Kieran Trippier ni uspel končati tekme proti Hrvaški. Zaradi poškodbe je moral predčasno z igrišča in njegova ekipa je ostala do konca srečanja z igralcem manj, saj so takrat že bile opravljene vse štiri menjave.

"Seveda smo razočarani, a mislim, da smo zrasli kot ekipa, glede na to skozi kaj vse smo šli na tem turnirju. V polfinalu moraš izkoristiti vsako priložnost, ki se ti ponudi. Če bi nam uspelo doseči drugi gol, bi bilo vse drugače. Oni so imeli svoje trenutke na tekmi in vedeli smo, da bo tako. Vseeno smo zelo ponosni na to, kar nam je uspelo. Včeraj smo pokazali, kdo smo kot ekipa in kot narod. Povezali smo se z navijači in upam, da so ponosni,'' je povedal Trippier.

Vratar angleške reprezentance Jordan Pickford je bil večkrat junak svoje ekipe. Tudi na tekmi s Hrvaško se je večkrat izkazal, dvakrat pa so mu stvari ušle iz rok.

"Imeli smo sijajno prvenstvo. V tej tekmo nam je zgodaj uspelo povestiI. Tukaj bi lahko rekli, da celo prekmalu. A nismo se predali do konca, to tudi kaže naš karakter u ovom meču smo uspeli rano da povedemo. Mislim da nekada možeš da kažeš i da si prerano postigao gol. Ali, nismo se predavali do kraja. Mislim da to pokazuje naš karakter. Lahko se vrnemo z dvignjenimi glavami, kar kaže, kako čvrsta ekipa smo in narod. Samo poglejte navijače na tekmi. Niti približno ni bilo tako pred dvema letoma,'' je po tekmi dejal Pickford.

"Upam, da je to samo začetek in je bil ta turnir samo nekaj, na čemur lahko gradimo v prihodnosti ter še naprej igramo tako dobro, kot znamo. To ni bil naš večer, a upam, da je naša prihodnost svetla. iz takih stvari se učimo. Želeli bi si biti v finalu, a tudi iz poraza se lahko veliko naučiš. Iz tega moramo potegnili le najboljše,'' je zaključil Pickford.

Anglija se bo v soboto pomerila z Belgijo za 3. mesto v Sankt Peterburgu.

Komentarjev (0)

Komentar je uspešno oddan.

Pošiljanje komentarja ni uspelo.

Neveljavno geslo, poskušajte znova

* Vsa polja so obvezna

Kek namesto Slovenije prevzema Lech Poznan?

Avtor

Kek namesto Slovenije prevzema Lech Poznan?

Slovenski trener Matjaž Kek, ki je po odhodu Tomaža Kavčiča, prva želja javnosti za prevzem selektorskega mesta, naj bi bil resen kandidat za prevzem poljskega Lecha.

Marca: Oblak želi zapustiti Atletico

Avtor

Marca: Oblak želi zapustiti Atletico

V Atleticu je vroče! Španski časnik Marca namreč poroča, da je slovenski vratar Jan Oblak zavrnil že dve ponudbi za podaljšanje pogodbe s colchonerosi. Jan Oblak naj bi ob pričetku sezone celo zavrnil ponudbo, po kateri bi postal najbolje plačan vratar na svetu.

Slovenija zaradi poškodbe izgubila tudi kapetana Jokića

Avtor

Slovenija zaradi poškodbe izgubila tudi kapetana Jokića

Slovenska nogometna reprezentanca se v Nacionalnem nogometnem centru Brdo pripravlja na zadnja preizkusa v Ligi narodov. Najprej je na vrsti domača tekma z Norveško, Slovenija pa bo na tekmi močno oslabljena.

Sodnik suspendiran zaradi igre "kamen, papir, škarje"!

Avtor

Sodnik suspendiran zaradi igre "kamen, papir, škarje"!

Angleški nogometni sodnik David McNamara je bil iz bizarnega razloga kaznovan s prepovedjo sojenja, ki bo trajala kar tri tedne.
Loading...