Getty Images/Philipp Schmidli
Nogomet 14.07.2018 | 08:11

Infantino: Zadetki iz ofsajda so preteklost

Avtor

Predsednik Fife Gianni Infantino je uvedbo VAR sistema označil za pozitivno, saj je nogomet z njim bolj pošten, vendar ga obenem bistveno ni spremenila.

Đani Infantino

Philipp Schmidli/Getty Images

Đani Infantino

"Zaradi VAR sistema smo videli bolj pošteno prvenstvo," je ocenil Gianni Infantino in dodal: "Bil je sprejet in dobro funkcionira. Pred dvema letoma smo začeli testirati VAR. Bil sem skeptičen, toda če ni testirali ne bomo poznali odgovorov. Rezultati so jasni in pozitivni."

VAR sistem je bil med mundialom uporabljen v več kot 440 primerih, od tega so se sodniki odločili za 19 sprememb. V 16 primerih iz napačne v pravilno, v treh primerih pa svoje odločitve niso spreminjali. "To je napredek, to je boljše od preteklosti. VAR ne spreminja nogometta, temveč ga dela bolj poštenega in transparentnega in pomaga sodnikom, da sprejmejo pravilno odločitev. Zadetki iz prepovedanega položaja so preteklost," je zaključil prvi mož Fife.

Komentarjev (0)

Komentar je uspešno oddan.

Pošiljanje komentarja ni uspelo.

Neveljavno geslo, poskušajte znova

* Vsa polja so obvezna

Niti bron ne prihaja domov - Belgijci tretji na svetu

Avtor

Niti bron ne prihaja domov - Belgijci tretji na svetu

Nogometaši Belgije so na svetovnem prvenstvu osvojili tretje mesto. Po izpadu v polfinalu proti Franciji, so danes v tolažilni tekmi z 2:0 ugnali Anglijo.

Dalić menja ekipo za finale mundiala?

Avtor

Dalić menja ekipo za finale mundiala?

Petkov trening hrvaške reprezentance je izpustilo pet igralcev, a selektor Zlatko Dalić bo za nedeljsko finale svetovnega prvenstva proti Franciji lahko računal na vse igralce.

Martinez: Hazard je najkompletnejši igralec na svetu

Avtor

Martinez: Hazard je najkompletnejši igralec na svetu

Reprezentant Belgije Eden Hazard je v zadnjih dneh menda tarča madridskega Reala in tudi Barcelone, belgijski selektor Roberto Martinez pa izpostavlja, da lahko 27-letni nogometaš sredine igrišča dominira v vsakem klubu.

Subašić: Mbappe je hitrejši od Vespe!

Avtor

Subašić: Mbappe je hitrejši od Vespe!

Vratar hrvaške reprezentance Danijel Subašić dobro ve, iz kje mu preti največja nevarnost v nedeljskem finalu svetovnega prvenstva proti Franciji.
Loading...