Getty Images/Philipp Schmidli
Nogomet 14.07.2018 | 08:11

Infantino: Zadetki iz ofsajda so preteklost

Avtor

Predsednik Fife Gianni Infantino je uvedbo VAR sistema označil za pozitivno, saj je nogomet z njim bolj pošten, vendar ga obenem bistveno ni spremenila.

Đani Infantino

Philipp Schmidli/Getty Images

Đani Infantino

"Zaradi VAR sistema smo videli bolj pošteno prvenstvo," je ocenil Gianni Infantino in dodal: "Bil je sprejet in dobro funkcionira. Pred dvema letoma smo začeli testirati VAR. Bil sem skeptičen, toda če ni testirali ne bomo poznali odgovorov. Rezultati so jasni in pozitivni."

VAR sistem je bil med mundialom uporabljen v več kot 440 primerih, od tega so se sodniki odločili za 19 sprememb. V 16 primerih iz napačne v pravilno, v treh primerih pa svoje odločitve niso spreminjali. "To je napredek, to je boljše od preteklosti. VAR ne spreminja nogometta, temveč ga dela bolj poštenega in transparentnega in pomaga sodnikom, da sprejmejo pravilno odločitev. Zadetki iz prepovedanega položaja so preteklost," je zaključil prvi mož Fife.

Komentarjev (0)

Komentar je uspešno oddan.

Pošiljanje komentarja ni uspelo.

Neveljavno geslo, poskušajte znova

* Vsa polja so obvezna

VAR od naslednje sezone dalje tudi v Premier Ligi!

Avtor

VAR od naslednje sezone dalje tudi v Premier Ligi!

Angleški prvoligaši so danes izglasovali, da bo od naslednje sezone dalje v angleški Premier League prisoten VAR.

"Messi bo ponovno zaigral za Argentino!"

Avtor

"Messi bo ponovno zaigral za Argentino!"

Lionel Messi se bo po besedah športnega direktorja reprezentance Argentine Jorgeja Burruchage vrnil v dres z državnim grbom in to že naslednje leto.

Hughes o VAR-u: Premier liga je ostala v mračni dobi

Avtor

Hughes o VAR-u: Premier liga je ostala v mračni dobi

Strateg Southamptona Mark Hughes je prepričan, da je vodstvo Premier lige storilo napako, ker pred to sezono ni uvedlo VAR-a.

VAR v Ligi prvakov - nujno in takoj

Avtor

VAR v Ligi prvakov - nujno in takoj

Sistem video pomoči sodnikom (VAR) bi se moral še to sezono koristiti v Ligi Prvakov, pravi BBC. Ideja je, da bi se VAR uporabil v zaključni fazi elitnega klubskega nogometa.
Loading...