Getty Images/Philipp Schmidli
Nogomet 14.07.2018 | 08:11

Infantino: Zadetki iz ofsajda so preteklost

Avtor

Predsednik Fife Gianni Infantino je uvedbo VAR sistema označil za pozitivno, saj je nogomet z njim bolj pošten, vendar ga obenem bistveno ni spremenila.

Đani Infantino

Philipp Schmidli/Getty Images

Đani Infantino

"Zaradi VAR sistema smo videli bolj pošteno prvenstvo," je ocenil Gianni Infantino in dodal: "Bil je sprejet in dobro funkcionira. Pred dvema letoma smo začeli testirati VAR. Bil sem skeptičen, toda če ni testirali ne bomo poznali odgovorov. Rezultati so jasni in pozitivni."

VAR sistem je bil med mundialom uporabljen v več kot 440 primerih, od tega so se sodniki odločili za 19 sprememb. V 16 primerih iz napačne v pravilno, v treh primerih pa svoje odločitve niso spreminjali. "To je napredek, to je boljše od preteklosti. VAR ne spreminja nogometta, temveč ga dela bolj poštenega in transparentnega in pomaga sodnikom, da sprejmejo pravilno odločitev. Zadetki iz prepovedanega položaja so preteklost," je zaključil prvi mož Fife.

Komentarjev (0)

Komentar je uspešno oddan.

Pošiljanje komentarja ni uspelo.

Neveljavno geslo, poskušajte znova

* Vsa polja so obvezna

"Namen domačega terena je, da igraš pred svojo publiko"

Avtor

"Namen domačega terena je, da igraš pred svojo publiko"

Predsednik FIFA. Gianni Infantino je izjavil, da bi v ZDA raje gledal tekmo lige MLS, kot pa srečanje la lige..

Infantino: "Raje dobra tekma MLS v ZDA kot La liga"

Avtor

Infantino: "Raje dobra tekma MLS v ZDA kot La liga"

Tekma Girona – Barcelona, ki se bo po odločitvi La lige igrala v Miamiju, še vedno ostaja osrednja tema mnogih debat. Tudi predsednik Fife Gianni Infantino je v intervjuju za ESPN povedal svoje mnenje o tem.

VAR "gostoval" v Premier ligi, našel samo eno napako

Avtor

VAR "gostoval" v Premier ligi, našel samo eno napako

Sistem video asistenta (VAR) je bil v soboto na petih tekmah 5. kroga preizkušen tudi v Premier ligi. Sodniki ga na nobeni tekmi niso potrebovali in koristili, je pa kasneje liga analizirala tekme in rezultate ter našla samo eno sodniško napako.

Premier liga ta vikend testira VAR

Avtor

Premier liga ta vikend testira VAR

Kot je že bilo najavljeno bo sistem videoasistenta (VAR) v soboto testiran na petih tekmah Premier lige, ki se začnejo ob 16h.
Loading...