Getty Images
Nogomet 14.07.2018 | 08:13

Pozabite na lepotice med finalom

Avtor

Vodilni možje Fife so pred zaključkom svetovnega prvenstva apelirali na kamermane, da se manj osredotočijo na lepa dekleta na tribunah. Vse za manj seksizma v nogometu.

Kevin C. Cox, Getty Images Sport

Vodja Fifine sekcije za razvoj in raznolikost Federico Addiechi je zaprosil kamermane, da na zadnjih dveh obračunih v čim manjši meri snemajo seksi navijačice, obenem pa apeliral na nosilce pravic prenosov, da prenehajo s prikazovanjem kadrov atraktivnih deklet na stadionih, da bi zmanjšali potenicalno število seksističnih incidentov.

Addiechi si želi, da bi na nogometnih obračunih pokazali več spoštovanja do žensk, ter da bi se na ta način zmanjšale možnosti za seksualno vznemirjanje med mundialom.

Izvršni direktor Fife za diskriminacijo Piara Powar je ob tem izpostavil, da je organizacija svetovnega prvenstva na izjemno visokem nivoju, ter da kljub napovedim pred začetkom, ni bilo niti najmanjše težave z rasizmom.

Komentarjev (0)

Komentar je uspešno oddan.

Pošiljanje komentarja ni uspelo.

Neveljavno geslo, poskušajte znova

* Vsa polja so obvezna

Rajmond Debevec znova na vrhu

Avtor

Rajmond Debevec znova na vrhu

Legendarni slovenski strelec Rajmond Debevec je na svetovnem prvenstvu v Changwonu osvojil naslov svetovnega prvaka v neolimpijski disciplini velikokalibrska puška leže na 300 m.

Randolph okrepil slovensko vrsto

Avtor

Randolph okrepil slovensko vrsto

Slovenska moška članska reprezentanca začenja z zadnjim ciklom priprav pred kvalifikacijskima tekmama proti Latviji in Turčiji. Reprezentanci sta se konec minulega tedna priključila Anthony Randolph in pomočnik selektorja Rada Trifunovića Jaka Lakovič.

18:00 na SK 1: Odbojkarji po prestižno zmago nad ZDA

Avtor

18:00 na SK 1: Odbojkarji po prestižno zmago nad ZDA

Slovenska moška odbojkarska reprezentanca bo danes odigrala še zadnje pripravljalno srečanje pred odhodom na svetovno prvenstvo. V Ljubljani se bo naša izbrana vrsta srečala z ZDA, z drugo reprezentanco s svetovne lestvice in eno najboljših ekip v zadnjih letih. Srečanje si ob 18:00 oglejte na SK 1.

Odbojkarska smetana zbrana v Ljubljani

Avtor

Odbojkarska smetana zbrana v Ljubljani

Med 6. in 8. septembrom bomo v Ljubljani lahko spremljali doslej najmočnejši odbojkarski turnir pri nas. Slovenski odbojkarji bodo gostili kar tri reprezentance z vrha svetovne lestvice, ZDA, Kanada in Iran. Vse obračune iz Stožic, kot tudi samo svetovno prvenstvo, spremljajte na Sportklubu!
Loading...