Getty Images
Nogomet 14.07.2018 | 08:13

Pozabite na lepotice med finalom

Avtor

Vodilni možje Fife so pred zaključkom svetovnega prvenstva apelirali na kamermane, da se manj osredotočijo na lepa dekleta na tribunah. Vse za manj seksizma v nogometu.

Kevin C. Cox, Getty Images Sport

Vodja Fifine sekcije za razvoj in raznolikost Federico Addiechi je zaprosil kamermane, da na zadnjih dveh obračunih v čim manjši meri snemajo seksi navijačice, obenem pa apeliral na nosilce pravic prenosov, da prenehajo s prikazovanjem kadrov atraktivnih deklet na stadionih, da bi zmanjšali potenicalno število seksističnih incidentov.

Addiechi si želi, da bi na nogometnih obračunih pokazali več spoštovanja do žensk, ter da bi se na ta način zmanjšale možnosti za seksualno vznemirjanje med mundialom.

Izvršni direktor Fife za diskriminacijo Piara Powar je ob tem izpostavil, da je organizacija svetovnega prvenstva na izjemno visokem nivoju, ter da kljub napovedim pred začetkom, ni bilo niti najmanjše težave z rasizmom.

Komentarjev (0)

Komentar je uspešno oddan.

Pošiljanje komentarja ni uspelo.

Neveljavno geslo, poskušajte znova

* Vsa polja so obvezna

Premierna zmage Srbije na mundialu

Avtor

Premierna zmage Srbije na mundialu

Odbojkarice Srbije so nove svetovne prvakinje v odbojki. Izbranke Zorana Terzića so v velikem finalu v pravi odbojkarski poslastici odpravile Italijo s 3:2 v nizih (21:25, 25:14, 23:25, 25:19, 15:12).

Srbkinje in Italijanke za svetovni naslov

Avtor

Srbkinje in Italijanke za svetovni naslov

V sobotnem finalu svetovnega prvenstva v odbojki za ženske (ob 12:40 v živo na SK 1) v Jokohami se bodo pomerile Srbkinje in Italijanke. Prve so za svoj premierni finale na mundialu odpravile Nizozemke, druge pa po pravi drami Kitajke.

SP: Brazilija po velikem preobratu zlomila Rusijo

Avtor

SP: Brazilija po velikem preobratu zlomila Rusijo

Odbojkarska reprezentanca Brazilije se je dokopala do velike zmage proti Rusiji. Krvniki slovenske reprezentance iz drugega dela SP so na prvi tekmi zadnje faze tekmovanja v Torinu zmagali s 3:2 (20:25, 21:25, 25:22, 25:23, 15:12).

Rajmond Debevec znova na vrhu

Avtor

Rajmond Debevec znova na vrhu

Legendarni slovenski strelec Rajmond Debevec je na svetovnem prvenstvu v Changwonu osvojil naslov svetovnega prvaka v neolimpijski disciplini velikokalibrska puška leže na 300 m.
Loading...