Getty Images
Nogomet 14.07.2018 | 08:13

Pozabite na lepotice med finalom

Avtor

Vodilni možje Fife so pred zaključkom svetovnega prvenstva apelirali na kamermane, da se manj osredotočijo na lepa dekleta na tribunah. Vse za manj seksizma v nogometu.

Kevin C. Cox, Getty Images Sport

Vodja Fifine sekcije za razvoj in raznolikost Federico Addiechi je zaprosil kamermane, da na zadnjih dveh obračunih v čim manjši meri snemajo seksi navijačice, obenem pa apeliral na nosilce pravic prenosov, da prenehajo s prikazovanjem kadrov atraktivnih deklet na stadionih, da bi zmanjšali potenicalno število seksističnih incidentov.

Addiechi si želi, da bi na nogometnih obračunih pokazali več spoštovanja do žensk, ter da bi se na ta način zmanjšale možnosti za seksualno vznemirjanje med mundialom.

Izvršni direktor Fife za diskriminacijo Piara Powar je ob tem izpostavil, da je organizacija svetovnega prvenstva na izjemno visokem nivoju, ter da kljub napovedim pred začetkom, ni bilo niti najmanjše težave z rasizmom.

Komentarjev (0)

Komentar je uspešno oddan.

Pošiljanje komentarja ni uspelo.

Neveljavno geslo, poskušajte znova

* Vsa polja so obvezna

Niti bron ne prihaja domov - Belgijci tretji na svetu

Avtor

Niti bron ne prihaja domov - Belgijci tretji na svetu

Nogometaši Belgije so na svetovnem prvenstvu osvojili tretje mesto. Po izpadu v polfinalu proti Franciji, so danes v tolažilni tekmi z 2:0 ugnali Anglijo.

Dalić menja ekipo za finale mundiala?

Avtor

Dalić menja ekipo za finale mundiala?

Petkov trening hrvaške reprezentance je izpustilo pet igralcev, a selektor Zlatko Dalić bo za nedeljsko finale svetovnega prvenstva proti Franciji lahko računal na vse igralce.

Martinez: Hazard je najkompletnejši igralec na svetu

Avtor

Martinez: Hazard je najkompletnejši igralec na svetu

Reprezentant Belgije Eden Hazard je v zadnjih dneh menda tarča madridskega Reala in tudi Barcelone, belgijski selektor Roberto Martinez pa izpostavlja, da lahko 27-letni nogometaš sredine igrišča dominira v vsakem klubu.

Subašić: Mbappe je hitrejši od Vespe!

Avtor

Subašić: Mbappe je hitrejši od Vespe!

Vratar hrvaške reprezentance Danijel Subašić dobro ve, iz kje mu preti največja nevarnost v nedeljskem finalu svetovnega prvenstva proti Franciji.
Loading...