Popustil pod pritiskom: Donnarumma v Milanu do 2021

Serie A 11. Jul 201718:51 > 18:55
Valerio Pennicino, Getty Images Sport

Mladi italijanski vratar Gianluigi Donnarumma je podaljšal pogodbo z AC Milanom do leta 2021, potem ko je še nekaj tednov nazaj zavrnil njihovo pogodbo in zbiral ponudbe ostalih klubov.

Getty Images/Claudio Villa

Tresla se gora, rodila se je miš. Tako na koncu izgleda zgodba okoli prestopa mladega vratarja Gianluigija Donnarumme in AC Milana.

Mladi vratar, ki ga imajo mnogi za naslednika Gianluigija Buffona je pred pričetkom prestopnega roka izjavil, da ne želi podaljšati pogodbe z moštvom iz Milana in da bo v moštvu ostal le do izteka pogodbe leta 2018.

Javnost se je dvignila na noge in ga obsodila, navijači so besneli, pritisk je bil zelo velik in končno ga je zlomil na EP za nogometaše do 21 let, kjer ni branil, kot se za najboljšega mladega vratarja na svetu spodobi.

Italijanska nogometna javnost je izbrskala, da Donnarumma v luči tej afere ni prišel na maturitetne izpite, pač pa se je odločil, da z dekletom odide na počitnice, na koncu pa je sporočil, da bo z Milanom podaljšal sodelovanje do 2021.

Donnarumma bo za zvestobo dobil 6 milijonov evrov na sezono, v pogdbi pa ima tudi odkupno klavzulo, ki znaša 70 milijonov evrov.Kako su preneli italijanski mediji, Donaruma će zarađivati šest miliona evra po sezoni, a ugovor uključuje i otpusnu klauzulu od 70 miliona evra.