Stara dama načrtuje tri velike okrepitve za leto 2017

Serie A 19. Dec 201617:26 > 17:28
Getty images/Epsilon

Generalni direktor Juventusa Giuseppe Marota je najavil prihod treh nogometašev v prihajajočem koledarskem letu 2017. Nogometaši bodo tarča Stare dame že januarja, ko sledi zimski prestopni rok. Torinskemu velikanu gre spet vse po načrtih v prvenstvu, toda cilj je uspeh v Ligi prvakov.

Že več tednov se špekulira o prihodu belgijskega vezista Axela Witsela, katerega je Juventus v svoje vrste skušal zvabiti še v avgustovskem prestopnem roku, ko so v Torinu prodali Paula Pogbaja za rekordno vsoto denarja v Manchester United. Špekulira se tudi o prihodu talentiranega 19-letnega vezista Boce Juniors, Urugvajca Rodriga Bentancurja.

Delamo na tem, da bi v klub pripeljali Witsela in Bentancurja. Argentinec verjetno pride šele poleti, medtem ko glede Witsela še čakamo na odgovor Zenita,” je minuli vikend za italijanske medije potrdil Marota.

Juventus pa načrtuje tudi “rop” Atalante iz Bergama, ki letos pod vodstvom Gianpera Gasperinija navdušuje v Serie A in ima v svoji ekipi številne mlade italijanske dragulje, med katerimi se največ govori o 22-letnem branilcu Matii Caldari. Staro damo bi lahko Caldara stal do 15 milijonv evrov. Marota je že v ponedeljek odpotoval v Bergamo, da bi realiziral prestop še v januarskem prestopnem roku.