Chiellini operiran v Avstriji, vrača se marca 2020

Serie A 4. Sep 20193:22 > 3:23
Alessandro Sabattini/Getty Images

Kapetan Juventusa Giorgio Chiellini je včeraj uspešno prestal operacijo kolenskih križnih vezi, po prvih napovedih pa bo odsoten vsaj pol leta.

Giorgio Chiellini je strgal kolenske križne vezi minuli petek na treningu Juventusa, po zdravniških pregledih v prostorih kluba pa je bilo jasno, da je poškodba kolena resna in da bo italijanski obrambni velikan potreboval operativni poseg. 

Povezano

Italijanski veteran je na operacijo kolena odpotoval v Avstrijo, kjer je včeraj šel pod kirurški nož, po prvih informacijah iz vrst aktualnega italijanskega prvaka, pa je bil poseg uspešen, obenem pa zdravniško poročilo napoveduje, da bo rehabilitacija kolena 35-letnega nogometaša trajala okoli šest mesecev. 

Chiellini je v tokratno sezono vstopil uspešno in svojemu moštvu prinesel zmago v obračunu proti Parmi, poškodba pa je prišla ravno pred derbijem italijanskega prvenstva proti Napoliju, ki so ga nogometaši iz Torina dobili s 4:3.

Juventus bo v primeru dobrih iger v Ligi prvakov in domačem prvenstvu, na svoj steber obrambe računal v zaključnih fazah vseh tekmovanj.