Zaho: Z vložki Olimpije bi bili tam, kjer smo bili 2014

Prva liga 10. Jul 201715:13 > 15:18
NK Maribor/Drago Wernig

Zlatko Zahovič je skupaj z Miranom Pavlinom stopil pred novinarske mikrofone in razkril zadnje podrobnosti delovanja slovenskih prvakov. Pred obračunom z Zrinjskim verjame v napredovanje, govora tudi o odhodu sina Luka, Daretu Vršiču in, seveda, nastopu Olimpije v kvalifikacijah za Evropsko ligo.

SK

Številni so pričakovali bombastične novice, vsaj napoved odhoda Luke Zahoviča, na koncu pa dobili bolj malo. Zlatko Zahovič je v družbi Mirana Pavilna povedal marsikaj zanimivega, vendar nič pretresljivega. “Pomladili, prevetrili smo ekipo. To ima svoj davek. Prepričan sem v uspešno sezono. Mogoče bo prišlo do kakšnega nihanja. Fantje so delali odlično, igrali so vrhunske tekme, presenečeni smo, ker so nosilci odšli, zdaj nanje pada veliko breme,” je začel športni direktor Maribora in se dotaknil obračuna z Zrinjskim: “Vse tekme Zrinjskega smo gledali, govorimo o prvaku. Dobro se moramo pripraviti, tako kot 2014 bomo morali znati trpeti. Kvaliteta je na naši strani, tekma pa bo zelo izenačena, prepričan sem, da gremo že v Mostarju na zmago.”

Če so v preteklosti rezultatsko lestvico postavili visoko, to še ne pomeni, da je zmaga proti ekipi iz Mostarja nujna. “Vsaka zmaga je uspeh. Ta ekipa nima meča nad glavo, čeprav smo v največjem slovenskem klubu. Ekipa je v tranziciji. Zaupam v fante, strokovno vodstvo in navijače.”

Govora je bilo tudi o okrepitvah in odhodih. Najbližje slovesu od Ljudskega vrta v tem trenutku je Luka Zahovič: “To je moment, težko je reči. Dokler so vsi igralci tukaj… Pripravljeni moramo biti na vse. Če bo Luka jutri na letalu, bo na razpolago trenerju. Je pa zaenkrat samo on blizu odhodu. Nekaj ponudb smo odbili, vendar je velika možnost, da gre, čeprav upam, da bo v sredo igral.” Še naprej je nejasen status Dareta Vršiča. Apačanu je pogodba potekla, nove ni želel podpisati, saj je želel boljšo ponudbo, ki je ni dobil, tako da sedaj upa na odhod v tujino. “Dare je toliko let z menoj, v zadnjem obdobju sva si izmenjala mnenja. Bil je najboljši igralec Maribora, odločil pa se je, da bo šel v tveganje in našel klub za več denarja. To bo težko uresničil, še vedno je na istem. Je pa nogomet takšen, da se hitro spreminja in si hitro pozabljen. Tudi mi imamo svoje meje in težko bi se Maribor zdaj odločil za enako ponudbo, ki je bila za slovenske razmere zelo dobra,” je pojasnil prvi pomočnik Zahoviča Pavlin.

Zahovič se je dotaknil tudi nastopa preostalih naših klubov v evropskih tekmovanjih. “Kopra ni v prvi ligi, to je slaba novica. Slovenska liga je težka, Olimpija je finančno na najvišji ravni, Domžale imajo zanimiv proces treninga, ni pritiska. Pušnik prinese ogromno energije. Zanimivo bo. Evropo sem spremljal. Gorica je presenetila, imela je neugodnega nasprotnika. Domžale so bile z dinamiko premočne. Olimpijo smo gledali. Nihče ni bil vesel, da so izpadli. Podcenjujemo včasih… Finci so imeli 17 tekem v nogah, to je velika prednost. Res pa je, da izpasti proti Fincem ni prijetno za Olimpijo in slovenski nogomet. Finci so izločili samo eneg nasprotnika doslej, koliko pa Olimpija?” se je vprašal ZZ in dodal, da zmaji ostajajo resni tekmeci vijoličastih v boju za naslov: “Vedno so resen tekmec, saj so nas izločili v polfinalu pokala. Kaj se dogaja znotraj, težko komentiram. S temi vložki, ki jih imajo… Maribor bi bil s temi finančnimi vložki tam, kjer je bil leta 2014.”