Vir: NK Maribor
Nogomet 13.10.2017 | 11:20 > 11:23

Ljudski vrt še čaka na zelno luč za obnovo

Avtor

V tej novici

NK Maribor

Mariborski nogometni delavci in navijači bodo morali počakati še najmanj štiri tedne, preden bo znana usoda dokončne prenove Ljudskega vrta, saj je bil mariborski župan zaradi nesklepčnosti prisiljen preložiti začetek razprave na prihodnjo sejo.

NK Maribor, Ljudski vrt

Vir: NK Maribor/Facebook

Da je Ljudski vrt oziroma predvsem zahodna tribuna potrebna obnove, Mariborčani poudarjajo že nekaj časa. V zadnjih letih je samo klub s svojimi vložki in dodatnim trudom ohranjal stadion v stanju, da so še bili izpolnjeni vsaj minimalni kriteriji za organizacijo tekem v evropskih pokalih. A jasno je, da tako ne bo šlo v nedogled. Uefa je vjoličastim že večkrat dala vedeti, da bodo morali čim hitreje obnoviti zahodno tribuno in tako zadovoljiti strogim kriterijem za organizacijo tekem na najvišji ravni.

Kljub veliki želji predvsem kluba pa bo potrebno še nekaj časa počakati ne epilog obnove. Na četrtkovi razpravi mariborskega mestnega sveta namreč o obnovi Ljudskega vrta sploh niso začeli razpravljati. Predlog sicer predvideva vložek 2,9 milijona evrov v obnovo stadiona, vendar je to premalo za celotno obnovo. Več mestnih svetnikov je ob poudarku, da se je že dolgo opozarjalo na nujnost tega posega, zahtevalo, da se projekt izvede v celoti.

Čeprav je jasno, da časa zmanjkuje, mariborski mestni svetniki o predlogu sploh niso razpravljali. Potem ko so rebalans za 2017 mestni svetniki sprejeli po skrajšanem postopku z 20 glasovi za in z dvema glasovoma proti in je župan Andrej Fištravec želel začeti s prvim branjem, je večina svetnikov že odšla domov, župan pa je bil zaradi nesklepčnosti prisiljen preložiti začetek razprave na prihodnjo sejo.

To v prevodu pomeni, da so za najmanj štiri tedne preložili odločitev o spremembah proračuna za 2018, s tem tudi o načinu obnove Ljudskega vrta ter nekaterih dodatnih predlogih župana. Čakanje na zelno luč se tako nadaljuje ...

Komentarjev (0)

Komentar je uspešno oddan.

Pošiljanje komentarja ni uspelo.

Neveljavno geslo, poskušajte znova

* Vsa polja so obvezna

Mary še vedno na radarju Maribora

Avtor

Mary še vedno na radarju Maribora

Napadalec Rudarja John Mary je bil tik pred prestopom na Kitajsko, nazadnje ostal na stadionu Ob Jezeru, kar pa ne pomeni, da bo kariero tudi nadaljeval pod taktirko Marijana Pušnika. Zanimanje za Maryja je znova pokazal športni direktor Maribora Zlatko Zahović.

Mariborčani še upajo na tretje mesto

Avtor

Mariborčani še upajo na tretje mesto

V tretje gre rado. Po dveurni zamudi pred potjo v Sevillo in popolnem zapletu z osemurnim čakanjem na odhod v Liverpool je Mariborčanom tretjič uspelo, da so se na zadnje gostovanje skupinskega dela lige prvakov v Moskvo odpravili po urniku.

Naveza Tavares-Rajčević blestela v Krškem

Avtor

Naveza Tavares-Rajčević blestela v Krškem

Maribor se je po drugem porazu proti Liverpoolu v ligi prvakov hitro pobral in v 15. krogu Prve Lige Telekom Slovenije v Krškem slavili z visokih 0:5 ter še dodatno pritisnil na Olimpijo, ki v nedeljo v Stožicah gosti zadnji Ankaran.

VIDEO: Navijači Maribora zasedli Liverpool

Avtor

VIDEO: Navijači Maribora zasedli Liverpool

Čeprav je Maribor na Anfieldu ostal praznih rok, so imeli vijoličasti po povratku v domovino kar nekaj razlogov za zadovoljstvo. V prvi vrsti zaradi sijajnih navijačev, ki se jih je v mestu Beatlov nabralo okoli 2.500.
Loading...