Vir: NK Maribor
Nogomet 13.10.2017 | 11:20 > 11:23

Ljudski vrt še čaka na zelno luč za obnovo

Avtor

V tej novici

NK Maribor

Mariborski nogometni delavci in navijači bodo morali počakati še najmanj štiri tedne, preden bo znana usoda dokončne prenove Ljudskega vrta, saj je bil mariborski župan zaradi nesklepčnosti prisiljen preložiti začetek razprave na prihodnjo sejo.

NK Maribor, Ljudski vrt

Vir: NK Maribor/Facebook

Da je Ljudski vrt oziroma predvsem zahodna tribuna potrebna obnove, Mariborčani poudarjajo že nekaj časa. V zadnjih letih je samo klub s svojimi vložki in dodatnim trudom ohranjal stadion v stanju, da so še bili izpolnjeni vsaj minimalni kriteriji za organizacijo tekem v evropskih pokalih. A jasno je, da tako ne bo šlo v nedogled. Uefa je vjoličastim že večkrat dala vedeti, da bodo morali čim hitreje obnoviti zahodno tribuno in tako zadovoljiti strogim kriterijem za organizacijo tekem na najvišji ravni.

Kljub veliki želji predvsem kluba pa bo potrebno še nekaj časa počakati ne epilog obnove. Na četrtkovi razpravi mariborskega mestnega sveta namreč o obnovi Ljudskega vrta sploh niso začeli razpravljati. Predlog sicer predvideva vložek 2,9 milijona evrov v obnovo stadiona, vendar je to premalo za celotno obnovo. Več mestnih svetnikov je ob poudarku, da se je že dolgo opozarjalo na nujnost tega posega, zahtevalo, da se projekt izvede v celoti.

Čeprav je jasno, da časa zmanjkuje, mariborski mestni svetniki o predlogu sploh niso razpravljali. Potem ko so rebalans za 2017 mestni svetniki sprejeli po skrajšanem postopku z 20 glasovi za in z dvema glasovoma proti in je župan Andrej Fištravec želel začeti s prvim branjem, je večina svetnikov že odšla domov, župan pa je bil zaradi nesklepčnosti prisiljen preložiti začetek razprave na prihodnjo sejo.

To v prevodu pomeni, da so za najmanj štiri tedne preložili odločitev o spremembah proračuna za 2018, s tem tudi o načinu obnove Ljudskega vrta ter nekaterih dodatnih predlogih župana. Čakanje na zelno luč se tako nadaljuje ...

Komentarjev (0)

Komentar je uspešno oddan.

Pošiljanje komentarja ni uspelo.

Neveljavno geslo, poskušajte znova

* Vsa polja so obvezna

Maribor se krepi! Doumbia od januarja, Pirič od junija

Avtor

Maribor se krepi! Doumbia od januarja, Pirič od junija

Jesenski prvaki se po odličnem prvem delu že krepijo za spomladanski del. Znane so že prve novice o podobi ekipe za projekt NK Maribor 2018. Novi vijoličasti okrepitvi sta namreč Kenan Pirić in Kassim Doumbia,

Milec: Super leto, lahko se ponovi

Avtor

Milec: Super leto, lahko se ponovi

Nogometaši Maribora so z odpovedjo tekem 19. kroga Prve lige Telekom Slovenije odšli na predčasen, a povsem zaslužen dopust.

Maribor našel zamenjavo za Handanovića?

Avtor

Maribor našel zamenjavo za Handanovića?

Športni direktor Maribora Zlatko Zahovič je že na druženju s predstavniki medijev pred tekmo s Sevillo namignil, da bodo vijoličasti v kratkem predstavili okrepitve. Po poročanju portala sportsport.ba je Maribor ujel novega vratarja.

Zahovič: Vodišek se kar naj drži svojega zelenega doma

Avtor

Zahovič: Vodišek se kar naj drži svojega zelenega doma

Rok Vodišek je nedavno zatrdil, da ne bo oblekel dresa Maribora, športni direktor slednjega Zlatko Zahovič pa je odgovoril, da zanimanja sploh ni bilo.
Loading...