Vir: NK Maribor
Nogomet 13.10.2017 | 11:20 > 11:23

Ljudski vrt še čaka na zelno luč za obnovo

Avtor

V tej novici

NK Maribor

Mariborski nogometni delavci in navijači bodo morali počakati še najmanj štiri tedne, preden bo znana usoda dokončne prenove Ljudskega vrta, saj je bil mariborski župan zaradi nesklepčnosti prisiljen preložiti začetek razprave na prihodnjo sejo.

NK Maribor, Ljudski vrt

Vir: NK Maribor/Facebook

Da je Ljudski vrt oziroma predvsem zahodna tribuna potrebna obnove, Mariborčani poudarjajo že nekaj časa. V zadnjih letih je samo klub s svojimi vložki in dodatnim trudom ohranjal stadion v stanju, da so še bili izpolnjeni vsaj minimalni kriteriji za organizacijo tekem v evropskih pokalih. A jasno je, da tako ne bo šlo v nedogled. Uefa je vjoličastim že večkrat dala vedeti, da bodo morali čim hitreje obnoviti zahodno tribuno in tako zadovoljiti strogim kriterijem za organizacijo tekem na najvišji ravni.

Kljub veliki želji predvsem kluba pa bo potrebno še nekaj časa počakati ne epilog obnove. Na četrtkovi razpravi mariborskega mestnega sveta namreč o obnovi Ljudskega vrta sploh niso začeli razpravljati. Predlog sicer predvideva vložek 2,9 milijona evrov v obnovo stadiona, vendar je to premalo za celotno obnovo. Več mestnih svetnikov je ob poudarku, da se je že dolgo opozarjalo na nujnost tega posega, zahtevalo, da se projekt izvede v celoti.

Čeprav je jasno, da časa zmanjkuje, mariborski mestni svetniki o predlogu sploh niso razpravljali. Potem ko so rebalans za 2017 mestni svetniki sprejeli po skrajšanem postopku z 20 glasovi za in z dvema glasovoma proti in je župan Andrej Fištravec želel začeti s prvim branjem, je večina svetnikov že odšla domov, župan pa je bil zaradi nesklepčnosti prisiljen preložiti začetek razprave na prihodnjo sejo.

To v prevodu pomeni, da so za najmanj štiri tedne preložili odločitev o spremembah proračuna za 2018, s tem tudi o načinu obnove Ljudskega vrta ter nekaterih dodatnih predlogih župana. Čakanje na zelno luč se tako nadaljuje ...

Komentarjev (0)

Komentar je uspešno oddan.

Pošiljanje komentarja ni uspelo.

Neveljavno geslo, poskušajte znova

* Vsa polja so obvezna

Vršič: Liverpool smo odmislili

Avtor

Vršič: Liverpool smo odmislili

Mariborčane v soboto zvečer čaka tekma 13. kroga Prve lige Telekom Slovenije. Vijoličasti bodo vtis po visokem porazu proti Liverpoolu popravljali na obračunu z zadnjeuvrščenim Ankaranom.

Zahovič napoveduje šampionski odziv, Kabha podaljšal

Avtor

Zahovič napoveduje šampionski odziv, Kabha podaljšal

Nogometaše Maribora v soboto čaka nova tekma v Prvi ligi Telekom Slovenije. Vijoličasti si bodo rane po težkem porazu proti Liverpoolu celili na obračuno z Ankaranom. Pred tekmo se je oglasil tudi športni direktor Zlatko Zahovič.

Tavares: Zato smo najboljši v Sloveniji

Avtor

Tavares: Zato smo najboljši v Sloveniji

Maribor je včeraj v Ljudksem vrtu videl sedmico, vendar kljub vsemu najzvestejši navijači včeraj po tekmi niso pljuvali po svojih ljubljencih ampak jim dali novo spodbudo za naprej.

Liverpool je pustošil po Mariboru

Avtor

Liverpool je pustošil po Mariboru

Varovanci Darka Milaniča v tretjem krogu lige prvakov proti favoriziranemu angleškemu velikanu niso imeli možnosti. Gostje so že v 19. minuti vodili s 3:0, na koncu pa v mariborsko mrežo poslali sedem žog.
Loading...