NK Maribor
Nogomet 13.10.2017 | 11:20 > 11:23

Ljudski vrt še čaka na zelno luč za obnovo

Avtor

V tej novici

NK Maribor

Mariborski nogometni delavci in navijači bodo morali počakati še najmanj štiri tedne, preden bo znana usoda dokončne prenove Ljudskega vrta, saj je bil mariborski župan zaradi nesklepčnosti prisiljen preložiti začetek razprave na prihodnjo sejo.

NK Maribor, Ljudski vrt

NK Maribor/Facebook

Da je Ljudski vrt oziroma predvsem zahodna tribuna potrebna obnove, Mariborčani poudarjajo že nekaj časa. V zadnjih letih je samo klub s svojimi vložki in dodatnim trudom ohranjal stadion v stanju, da so še bili izpolnjeni vsaj minimalni kriteriji za organizacijo tekem v evropskih pokalih. A jasno je, da tako ne bo šlo v nedogled. Uefa je vjoličastim že večkrat dala vedeti, da bodo morali čim hitreje obnoviti zahodno tribuno in tako zadovoljiti strogim kriterijem za organizacijo tekem na najvišji ravni.

Kljub veliki želji predvsem kluba pa bo potrebno še nekaj časa počakati ne epilog obnove. Na četrtkovi razpravi mariborskega mestnega sveta namreč o obnovi Ljudskega vrta sploh niso začeli razpravljati. Predlog sicer predvideva vložek 2,9 milijona evrov v obnovo stadiona, vendar je to premalo za celotno obnovo. Več mestnih svetnikov je ob poudarku, da se je že dolgo opozarjalo na nujnost tega posega, zahtevalo, da se projekt izvede v celoti.

Čeprav je jasno, da časa zmanjkuje, mariborski mestni svetniki o predlogu sploh niso razpravljali. Potem ko so rebalans za 2017 mestni svetniki sprejeli po skrajšanem postopku z 20 glasovi za in z dvema glasovoma proti in je župan Andrej Fištravec želel začeti s prvim branjem, je večina svetnikov že odšla domov, župan pa je bil zaradi nesklepčnosti prisiljen preložiti začetek razprave na prihodnjo sejo.

To v prevodu pomeni, da so za najmanj štiri tedne preložili odločitev o spremembah proračuna za 2018, s tem tudi o načinu obnove Ljudskega vrta ter nekaterih dodatnih predlogih župana. Čakanje na zelno luč se tako nadaljuje ...

Komentarjev (0)

Komentar je uspešno oddan.

Pošiljanje komentarja ni uspelo.

Neveljavno geslo, poskušajte znova

* Vsa polja so obvezna

RPV v Maribora, Lupeta v Olimpijo?

Avtor

RPV v Maribora, Lupeta v Olimpijo?

Najboljša slovenska kluba bosta pred koncem prestopnega roka še nekoliko okrepila svoje vrste, poroča Nogomania. Vijoličasti snubijo Rudija Požega Vancaša, zmaji pa Juciea Lupeto.

Cracovia brez možnosti proti Mariboru

Avtor

Cracovia brez možnosti proti Mariboru

Nogometaši Maribora nadaljujejo s stopnjevanem tekmovalnega ritma. Vijoličasti so se v Beltincih tokrat pomerili s poljskim prvoligašem Cracovio, ki so ga odpravili s 4:0.

Bombastičen začetek Maribora: desetka v mreži Šmartnega

Avtor

Bombastičen začetek Maribora: desetka v mreži Šmartnega

Maribor je prvi preizkus v pripravah na sezono 2018/19 opravil za oceno deset in to dobesedno, saj je Šmartno v gosteh odpihnil s kar 10:0.

Zahović udaril po Cotarju: Maribor nima več vodje

Avtor

Zahović udaril po Cotarju: Maribor nima več vodje

Vse več indicev kaže na to, da povratek Zlatka Zahovića v ustroj mariborskega prvoligaša ni več mogoč. Prvi snovalec kadrovske politike Maribora v zadnjih letih je v intervjuju za Delo ostro udaril po predsedniku Dragu Cotarju.
Loading...