Vir: Getty Images/Stephen Pond
Nogomet 12.11.2017 | 16:40 > 16:44

Zahović: Pokal Maribora ni zanimal

Avtor

Športni direktor Zlatko Zahovič je po neuspešni predstavi zaščitil hrbet svojim fantom, a šel z izjavo, da Maribor o pokalu sploh ni razmišljal, malce predaleč.

Zlatko Zahović

Vir: NK Maribor/Drago Wernig

Zlatko Zahović

"Zelo sem ponosen nanje. Gledam na sezono kot celoto, presegamo vse meje mogočega. Igralci Olimpije si želijo igrati tam, kjer smo mi. Smo že precej iztrošeni, a še vedno smo v privilegiranem položaju. Za to pokalno tekmo ni bilo zanimanja ne v mestu, ne v klubu in tudi ne v slačilnici. Spontanih zmag ni, Olimpija ima odlično ekipo. Tekma je šla v njihovo smer zaradi volje, želje in fanatične borbenosti. Lahko jim samo čestitamo. To je hkrati tudi zelo dobro za naš klub, saj pride petek, ko bomo videli, kdo je Maribor," je po porazu v Stožicah dejal športni direktor vijoličastih in nadaljeval.

"Že ob prihodu iz slačilnice sem rekel, da ne vidim tiste iskrice v očeh. Fante razumem, saj so jih evropske tekme iztrošile. To je že 27. tekma v letošnji sezoni. Igrali smo proti zelo lačni ekipi. Olimpija je igrala odlično, zares so bili v tekmi, mi pa ne. Vse skupaj se hitro pozna. Tekma je šla takoj v njihovo smer. Mi smo morali nato več tvegati in tekmec je to znal unovčiti. Tak poraz je dobrodošel, da bomo znova zagnali motorje. Treba bo zdržati še ta mesec dni do konca jesenskega dela."

Zahović je komentiral tudi prvi gol zeleno-belih, ki so ga varovanci Igorja Bišćana dosegli ob tem, ko je Aleks Pihler ležal na tleh: "Prekršek je bil, Olimpija pa ni izbila žoge z igrišča, kar je nešportno. A mogoče je tudi, da prekrška niso videli in so nadaljevali akcijo. V tistem trenutku vidiš samo gol, zato ne bi rekel, da je bilo vse skupaj namerno."

Komentarjev (0)

Komentar je uspešno oddan.

Pošiljanje komentarja ni uspelo.

Neveljavno geslo, poskušajte znova

* Vsa polja so obvezna

Mertelj in Palčič zapuščata Ljudski vrt?

Avtor

Mertelj in Palčič zapuščata Ljudski vrt?

Mariborčani priprave na spomladanski del sezone Prve lige Telekom Slovenije nadaljujejo v Moravskih Toplicah, tja pa niso odpotovali Aleš Mertelj, Denis Šme in Matej Palčič.

"Verjamem, da bo pokazal, da je vreden dresa Olimpije"

Avtor

"Verjamem, da bo pokazal, da je vreden dresa Olimpije"

Mladi osrednji branilec Filip Oremović je novi član NK Olimpija Ljubljana. Nogometaš, ki bo čez slab mesec dni praznoval 21. rojstni dan, je z Ljubljančani podpisal pogodbo do konca sezone 2020/21.

Mary še vedno na radarju Maribora

Avtor

Mary še vedno na radarju Maribora

Napadalec Rudarja John Mary je bil tik pred prestopom na Kitajsko, nazadnje ostal na stadionu Ob Jezeru, kar pa ne pomeni, da bo kariero tudi nadaljeval pod taktirko Marijana Pušnika. Zanimanje za Maryja je znova pokazal športni direktor Maribora Zlatko Zahović.

Novinec v Ljudskem vrtu: Kot bi prišel domov

Avtor

Novinec v Ljudskem vrtu: Kot bi prišel domov

Mariborčani so že začeli s pripravami na nadaljevanje sezone, ko bodo branili naslov prvaka. Za zdaj je edini novinec v zasedbi Darka Milaniča 27-letni branilec Kassim Doumbia.
Loading...