Vir: Getty Images
Nogomet 13.11.2017 | 15:36 > 15:42

Tavares: Zaradi poraza bomo še agresivnejši

Avtor

Olimpija je dobila prvo tretjino novemberske trilogije med vijoličastimi in zmaji, toda Marcos Tavares napoveduje, da bodo aktualni državni prvaki že na petkovem prvenstvenem derbiju v Ljudskem vrtu pokazali povsem drugačen poraz.

Marcos Tavares Maribor

Vir: Getty Images

Poraz nikdar ni prijeten, seveda nismo veseli. Ampak zaradi te neprijetnosti bomo še agresivnejši in z več energije v petek.

Marcos Tavares

"3 napake, 3 goli. Neverjetna tekma, ki se redko zgodi in se ne bo več ponovila," je bil prvi odziv Marcosa Tavaresa po visokem porazu Maribora na prvi tekmi četrtfinala Pokala Slovenije proti Olimpiji v Stožicah.

"Takoj smo bili kaznovani za prvo napako, padla je zbranost po takšnem začetku in potem je vse šlo v napačno smer. Človeški faktor, to se zgodi. Ob tem tudi sodnik ni ustavil igre, ko je Pihler obležal na tleh. Zgodilo se je, kar se je, zdaj je treba ohraniti mirnost. Skupaj s trenerjem bomo opravili analizo, popravili napake. Pokalni dvoboj kljub zaostanku še ni odločen. Imamo veliko izkušenj, našli bomo pravo pot nazaj," je prepričan Brazilec.

Petkov obračun bo štel za prvenstvene točke. Zmagovalec bo sam ostal na vrhu lestvice s tremi točkami prednosti pred večnimi rival. "Izkušnje govorijo tudi o tem, da nas takoj čaka nova zgodba. Odmisliti je treba pokalno tekmo, zdaj je pomemben le prvenstveni derbi. Hočemo zmago, hočemo biti prvaki! Preko prvenstva lahko pridemo do nove priložnosti za Ligo prvakov, za kvalifikacijske dvoboje v prihodnjem poletju. Prepričan sem, da bomo v petek boljši, z manj napakami in da bomo zmagali," je odločen Tavares, ki dodaja: "Poraz nikdar ni prijeten, seveda nismo veseli. Ampak zaradi te neprijetnosti bomo še agresivnejši in z več energije v petek. Za nami je že toliko pozitivnih zadev v tej sezoni, da ena tekma ne sme pokvariti ozračja. Ne v slačilnici, ne med navijači. Zdaj je pomemben tisti pravi vijol’čni odziv."

Komentarjev (0)

Komentar je uspešno oddan.

Pošiljanje komentarja ni uspelo.

Neveljavno geslo, poskušajte znova

* Vsa polja so obvezna

Rajčević izgubljen do konca leta

Avtor

Rajčević izgubljen do konca leta

Trener Maribora Darko Milanič bo do konca koledarskega leta pogrešal branilca Aleksandra Rajčevića, ki ga v četrtek čaka operacija kolena.

Tavares s 129. prvoligaškim golom sklatil "zmaje"

Avtor

Tavares s 129. prvoligaškim golom sklatil "zmaje"

Drugo epizodo novembrske trilogije večnih derbijev so dobili Mariborčani, ki so z zgodnjim zadetkom legende kluba, Marcosa Tavaresa, Olimpiji zadali prvi poraz po julijskem debaklu z Vaaso.

Zaho: Ko gledaš ligo prvakov, je Olimpija nepomembna

Avtor

Zaho: Ko gledaš ligo prvakov, je Olimpija nepomembna

Nocoj nas pod Kalvarijo čaka drugi večni derbi med Mariborom in Olimpijo v mesecu novembru. Če je bil Zlatka Zahovič v pogovru za uradno spletno stran aktualnih prvakov še prizanesljiv do Ljubljančanov, je bil v pogovoru za Večer veliko bolj piker in poskrbel za dodaten dvig temperature.

Slovenske blagovne znamke so Ilka, Dragić in NK Maribor

Avtor

Slovenske blagovne znamke so Ilka, Dragić in NK Maribor

Prvi dan Sporto konference v Portorožu se je končal z razglasitvijo najmočnejših športnih blagovnih znamk v Sloveniji. Med ženskami je nagrado prvič prejela alpska smučarka Ilka Štuhec.
Loading...