Vir: Getty Images
Nogomet 13.11.2017 | 15:36 > 15:42

Tavares: Zaradi poraza bomo še agresivnejši

Avtor

Olimpija je dobila prvo tretjino novemberske trilogije med vijoličastimi in zmaji, toda Marcos Tavares napoveduje, da bodo aktualni državni prvaki že na petkovem prvenstvenem derbiju v Ljudskem vrtu pokazali povsem drugačen poraz.

Marcos Tavares Maribor

Vir: Getty Images

Poraz nikdar ni prijeten, seveda nismo veseli. Ampak zaradi te neprijetnosti bomo še agresivnejši in z več energije v petek.

Marcos Tavares

"3 napake, 3 goli. Neverjetna tekma, ki se redko zgodi in se ne bo več ponovila," je bil prvi odziv Marcosa Tavaresa po visokem porazu Maribora na prvi tekmi četrtfinala Pokala Slovenije proti Olimpiji v Stožicah.

"Takoj smo bili kaznovani za prvo napako, padla je zbranost po takšnem začetku in potem je vse šlo v napačno smer. Človeški faktor, to se zgodi. Ob tem tudi sodnik ni ustavil igre, ko je Pihler obležal na tleh. Zgodilo se je, kar se je, zdaj je treba ohraniti mirnost. Skupaj s trenerjem bomo opravili analizo, popravili napake. Pokalni dvoboj kljub zaostanku še ni odločen. Imamo veliko izkušenj, našli bomo pravo pot nazaj," je prepričan Brazilec.

Petkov obračun bo štel za prvenstvene točke. Zmagovalec bo sam ostal na vrhu lestvice s tremi točkami prednosti pred večnimi rival. "Izkušnje govorijo tudi o tem, da nas takoj čaka nova zgodba. Odmisliti je treba pokalno tekmo, zdaj je pomemben le prvenstveni derbi. Hočemo zmago, hočemo biti prvaki! Preko prvenstva lahko pridemo do nove priložnosti za Ligo prvakov, za kvalifikacijske dvoboje v prihodnjem poletju. Prepričan sem, da bomo v petek boljši, z manj napakami in da bomo zmagali," je odločen Tavares, ki dodaja: "Poraz nikdar ni prijeten, seveda nismo veseli. Ampak zaradi te neprijetnosti bomo še agresivnejši in z več energije v petek. Za nami je že toliko pozitivnih zadev v tej sezoni, da ena tekma ne sme pokvariti ozračja. Ne v slačilnici, ne med navijači. Zdaj je pomemben tisti pravi vijol’čni odziv."

Komentarjev (0)

Komentar je uspešno oddan.

Pošiljanje komentarja ni uspelo.

Neveljavno geslo, poskušajte znova

* Vsa polja so obvezna

Mariborčani premor izkoristili za obračun s Sturmom

Avtor

Mariborčani premor izkoristili za obračun s Sturmom

Nogometaši Maribora, ki v spomladanskem delu nikakor ne najdejo šampionske forme, so ob reprezentančnem premoru odigrali prijateljski obračun s Sturmom iz Graza. Vijoličasti so tekmo dobili z 2:1.

NZS Zahovića suspendirala za pol leta

Avtor

NZS Zahovića suspendirala za pol leta

Kako se bo Maribor odzval na neprimerno obnašanje športnega direktorja Zlatka Zahovića, še ni znano, medtem pa je Nogometna zveza Slovenije najboljšega strelca slovenske reprezentance vseh časov suspendirala za obdobje pol leta.

Zahović: "Afera samo to, da je Maribor trenutno slab"

Avtor

Zahović: "Afera samo to, da je Maribor trenutno slab"

Športni direktor Maribora v začasnem suspenzu, Zlatko Zahović, se bo danes zvečer sestal s predsednikom kluba Dragom Cotarjem.

Maribor suspendiral Zahoviča, Viole ostajajo zveste

Avtor

Maribor suspendiral Zahoviča, Viole ostajajo zveste

Usoda Zlatka Zahovića ostaja zavita v tančico skrivnosti. Mariborski prvoligaš je sporočil, da je po neprimernem komuniciranju na novinarski konferenci po sobotnem porazu s Krškim športnega direktorja suspendiral. Medtem so se oglasile tudi Viole, ki ostajajo zveste Zahoviču.
Loading...