NK Olimpija/Facebook

Nogomet

11.08.2018 | 09.31 > 09:34

Mandarić: Z Olimpijo se ne da upravljati z ulice

Avtor

Predsednik Olimpije Milan Mandarić se je znova oglasil vsem navijačem in ljubiteljem zmajev in zatrdil, da njegovo delo v slovenski prestolnici niti približno še ni končano.

Mandarić Linta

NK Olimpija Ljubljana

Že ves čas delovanja Milana Mandarića v Ljubljani se krešejo iskre. Nekateri so prepričani, da je ameriški poslovnež s srbskimi koreninami Olimpijo prevzel zgolj zaradi dobička, spet drugi, ki jih je veliko manj, menijo, da si zmajem znova želi povrniti nekdanji šampionski sijaj.

Mandarić je navijače, v prvi vrsti Green Dragonse, nazadnje pošteno razjezil, ko je po osvojeni dvojni kroni odslovil Igorja Bišćana, na njegovo mesto ustoličil Ilijo Stolico, ki je medtem že zapustil klop Olimpije. Zgoraj omenjena navijaška skupina je tudi ob visoki zmagi na prvi tekmi tretjega kroga kvalifikacij za evropsko ligo proti Helsinkom jasno dala vedeti, kaj si misli o delu Mandarića, a tokrat jim slednji ni ostal dolžan in se prek uradne spletne strani oglasil s sporočilom za javnost, ki ga spodaj objavljamo v celoti:

Včeraj (četrtek, op. p.) je bil fantastičen dan za ljubitelje nogometa v Ljubljani. Pravi praznik za vse, ki jim je Olimpija v srcu. Zmaji so igrali pogumno in brezkompromisno, pokazali so, da imajo srce, željo, moč in znanje. Uživali smo v pravem šampionskem nogometu. Prišli smo do visoke zmage in naredili še en korak proti Evropi. Zato globok priklon in velika hvala fantom, ki so včeraj dokazali, da se Olimpijin nogomet lahko primerja z nogometom najboljših evropskih moštev.

Slišal sem tudi za sporočilo, ki mi ga je namenil del navijačev, ki pa jih moram razočarati. Tovrstna sporočila so zadnji razlog, zaradi katerega bi odšel iz Olimpije. Naj ponovim: Res ne vidim potrebe, da se skrivate za transparenti in parolami, ker jaz na takšen način ne bom komuniciral z navijači. Vsak, ki ima klub res rad in je z njim pripravljen deliti lepe in manj lepe trenutke, nima razloga, da se sramuje svojega stališča. Jaz za svojimi stališči in odločitvami vedno stojim in jih lahko argumentiram pred navijači in celotno javnostjo. O mojih odločitvah pa najbolje govorijo rezultati, ki smo jih dosegli v zadnjih treh sezonah. Zato želim še enkrat čestitati ekipi, ki ni le premagala finskega prvaka, ampak tudi malodušnost in je ponižala vse, ki se tako zelo močno trudijo dokazati, da v Olimpiji vlada kaos. Videli ste rezultat tega »kaosa« sinoči v Stožicah. Verjamem, da je bila včerajšnja zmaga za nekatere veliko razočaranje, toda bolj pomembno je, da je bila ta zmaga poklon vsem tistim, ki imajo Olimpijo radi in verjamejo v njo.

Še enkrat pozivam vse dobronamerne navijače Olimpije, ki želijo govoriti o pomembnih stvareh, da pridejo na sedež kluba, kjer so moja vrata vedno odprta za tiste s pomembnimi vprašanji. O vlogi trenerja, igralcev, predsednika, Green Dragonsov, o tem, koliko Olimpija »troši« in kdo to plačuje, o temu, kdo vlaga in kdo koliko dobiva od koga. Tudi o številnih bonitetah, ki jih klub daje organizirani navijaški skupini, pa čeprav ga financira privatni kapital. Res je veliko stvari, o katerih lahko in tudi moramo govoriti. Olimpija je resen klub in z njim se ne da upravljati z ulice. Dokler sem jaz predsednik, temu ne bo tako. Zaradi takšnih, ki so mislili, da lahko z Olimpijo upravljajo z ulice, je tudi klub vrsto let bil tam, kjer je bil. Daleč od najboljših. Danes je slovenski državni in pokalni prvak in na pragu zgodovinskega uspeha v Evropi. Jaz pa sem ponosen na delo, ki smo ga opravili. Gremo naprej.

Z ljubeznijo,

Milan Mandarić

Komentarjev (0)

Komentar je uspešno oddan.

Pošiljanje komentarja ni uspelo.

Neveljavno geslo, poskušajte znova

* Vsa polja so obvezna

Hadžić: Tvegal bom in igral povsem napadalno

Avtor

Hadžić: Tvegal bom in igral povsem napadalno

Hadžić: Tvegal bom in igral povsem napadalno

Olimpijo v četrtek čaka povratna tekma prvega kroga kvalifikacij za evropsko ligo. Ljubljančani bodo v Rigi proti RFS-ju lovili zaostanek z domače tekme, ki so jo izgubili z 2:3.

Hadžić: Olimpija je velik klub

Avtor

Hadžić: Olimpija je velik klub

Hadžić: Olimpija je velik klub

Olimpija je v nasprotju z Mariborom slabo začela evropsko pot, zato pa v domačem prvenstvu upravičila vlogo favorita na mestnem derbiju z Bravom. Trener Ljubljančanov Safet Hadžić ni skrival navdušenja nad takšnim odzivom svojih varovancev.

Olimpija dobila ljubljanski derbi

Avtor

Olimpija dobila ljubljanski derbi

Olimpija dobila ljubljanski derbi

Nogometaši Olimpije so sezono v PLTS odprli z zmago proti mestnemu tekmecu in debitantu med elito Bravu (0:2).

Hadžić: Gole smo dobili prepoceni

Avtor

Hadžić: Gole smo dobili prepoceni

Hadžić: Gole smo dobili prepoceni

Ljubljanska Olimpija je novo sezono začela z domačim porazom proti latvijskemu Rigasu, ki je kaznoval vse napake zmajev. Safet Hadžić in Rok Kidrić kljub temu ostajata prepričana, da na povratni tekmi lahko pridejo do preobrata.
Loading...