NK Maribor/Facebook

Nogomet

10.01.2020 | 11.35 > 11:43

Mitrović: Spodrsljajev ne sme biti

Avtor

V tej novici

NK Maribor

V spomladanskem delu prvestva bo v igri Maribora veliko odvisno tudi od Nemanje Mitrovića. Nekdanji branilec Olimpije je pred svojimi prvimi zimskimi pripravami v Ljudskem vrtu.

Nemanja Mitrović

Getty Images

"Prvič v karieri sem imel tako dolgo prosto. Največ časa sem preživel z družino, vmes sva si nekaj dni vzela s soprogo zase, je pa vse skupaj hitro minilo. Imam majhne otroke, doma je živahno od jutra do večera, tako da mi je kar ustrezalo, da se spet začnejo nogometne aktivnosti (smeh). Spočiti, ambiciozni smo začeli novo poglavje in verjamem, da ga bomo pripeljali do uspešnega razpleta," je Nemanja Mitrović ob začetku priprav optimistično razpoložen.

Branilec je v Maribor prišel ob koncu prestopnega roka in tako ostal brez ključnega dela priprav na novo sezono, kar pomeni, da bodo prihodnji dnevi zanj v luči nadaljevanja sezone še toliko bolj pomembni. "Prišel sem pozno, pred koncem prestopnega roka in to bodo zdaj moje prve priprave v Mariboru. Fantje v slačilnici so mi rekli, naj se pripravim, saj bo kar naporno. Vsi smo izpolnjevali navodila individualnih programov, ker sem se prej vrnil v Maribor, sem v Ljudskem vrtu s kondicijskim trenerjem treniral že pred zborom. Da bi pripravljen dočakal priprave. Tudi na Poljskem so bile zimske aktivnosti vedno zahtevne, tako da ne bom imel težav s prilagajanjem. To obdobje bo zelo pomembno za vse, kar se bo dogajalo naprej. Ne samo v spomladanskem delu, ampak v celotnem letu, zato je zbranost na najvišjem nivoju," se zaveda Mitrović, ki ga nizke temperature ne motijo: "Pred nekaj leti je bilo še huje, ko je bilo veliko snega, kar je oviralo delo na igrišču. Lažje je trenirati, ko ni snega, ne glede na nizke temperature. Verjamem, da ne bo krize in bomo ob vmesnih selitvah v Moravske Toplice ter v Turčijo dobro prestali to obdobje."

Vijoličasti bodo v drugem delu sezone poskušali ujeti in prehiteti Olimpijo. Za uvod v spomlad jih čaka ravno večni derbi, ki pa, tako Mitrović, še zdaleč ne bo odločilen v boju za novo prvenstveno zvezdico: "Zavedamo se, kaj nas čaka. Ne bo veliko tekem v nadaljevanju sezone, ne sme biti spodrsljajev. Derbi že v prvi tekmi bo najlepši uvod v pomlad, za nas, za navijače, za medijsko spremljanje lige. Ampak podobno bo veljalo tudi potem, vsaka tekma bo kot derbi. Zato moramo dobro izkoristiti teh nekaj tednov priprav, da ujamemo ritem, da bomo že med pripravljalnimi tekmami dobro stali na igrišču in stopnjevali formo do tekmovalnega začetka."

Komentarjev (0)

Komentar je uspešno oddan.

Pošiljanje komentarja ni uspelo.

Neveljavno geslo, poskušajte znova

* Vsa polja so obvezna

Maribor in Olimpija za poenotenje protokolov

Avtor

Maribor in Olimpija za poenotenje protokolov

Maribor in Olimpija za poenotenje protokolov

Nogometna kluba Maribor in Olimpija Ljubljana sta podala skupno izjavo glede ureditve nogometne problematike v primeru okužb.

Šok: Prestavljen začetek sezone PLTS

Avtor

Šok: Prestavljen začetek sezone PLTS

Šok: Prestavljen začetek sezone PLTS

Koronavirus je spet udaril. Jutri bi se morala začeti nova sezona v Prvi ligi TS, a bodo slovenske nogometne zelenice samevale vsaj do 22.avgusta.

Težave za Olimpijo in celotno PLTS!

Avtor

Težave za Olimpijo in celotno PLTS!

Težave za Olimpijo in celotno PLTS!

Sreda prinaša začetek jubilejne, 30., sezone PLTS, ki pa je vse bolj pod vprašajem. Po Aluminiju in Domžalah imajo težave z okužbami s koronavirusom COVID-19 tudi pri Olimpiji.

Dvoboj med Mariborom in Aluminijem prestavljen

Avtor

Dvoboj med Mariborom in Aluminijem prestavljen

Dvoboj med Mariborom in Aluminijem prestavljen

Tekma 1. kroga slovenskega državnega prvenstva med Mariborom in Aluminijem, ki bi morala biti na sporedu 12. avgusta v Mariboru, bo zaradi okužbe enega izmed nogometašev v vrstah Aluminija prestavljena.
Loading...