NK Maribor/Facebook

Nogomet

10.01.2020 | 11.35 > 11:43

Mitrović: Spodrsljajev ne sme biti

Avtor

V tej novici

NK Maribor

V spomladanskem delu prvestva bo v igri Maribora veliko odvisno tudi od Nemanje Mitrovića. Nekdanji branilec Olimpije je pred svojimi prvimi zimskimi pripravami v Ljudskem vrtu.

Nemanja Mitrović

Getty Images

"Prvič v karieri sem imel tako dolgo prosto. Največ časa sem preživel z družino, vmes sva si nekaj dni vzela s soprogo zase, je pa vse skupaj hitro minilo. Imam majhne otroke, doma je živahno od jutra do večera, tako da mi je kar ustrezalo, da se spet začnejo nogometne aktivnosti (smeh). Spočiti, ambiciozni smo začeli novo poglavje in verjamem, da ga bomo pripeljali do uspešnega razpleta," je Nemanja Mitrović ob začetku priprav optimistično razpoložen.

Branilec je v Maribor prišel ob koncu prestopnega roka in tako ostal brez ključnega dela priprav na novo sezono, kar pomeni, da bodo prihodnji dnevi zanj v luči nadaljevanja sezone še toliko bolj pomembni. "Prišel sem pozno, pred koncem prestopnega roka in to bodo zdaj moje prve priprave v Mariboru. Fantje v slačilnici so mi rekli, naj se pripravim, saj bo kar naporno. Vsi smo izpolnjevali navodila individualnih programov, ker sem se prej vrnil v Maribor, sem v Ljudskem vrtu s kondicijskim trenerjem treniral že pred zborom. Da bi pripravljen dočakal priprave. Tudi na Poljskem so bile zimske aktivnosti vedno zahtevne, tako da ne bom imel težav s prilagajanjem. To obdobje bo zelo pomembno za vse, kar se bo dogajalo naprej. Ne samo v spomladanskem delu, ampak v celotnem letu, zato je zbranost na najvišjem nivoju," se zaveda Mitrović, ki ga nizke temperature ne motijo: "Pred nekaj leti je bilo še huje, ko je bilo veliko snega, kar je oviralo delo na igrišču. Lažje je trenirati, ko ni snega, ne glede na nizke temperature. Verjamem, da ne bo krize in bomo ob vmesnih selitvah v Moravske Toplice ter v Turčijo dobro prestali to obdobje."

Vijoličasti bodo v drugem delu sezone poskušali ujeti in prehiteti Olimpijo. Za uvod v spomlad jih čaka ravno večni derbi, ki pa, tako Mitrović, še zdaleč ne bo odločilen v boju za novo prvenstveno zvezdico: "Zavedamo se, kaj nas čaka. Ne bo veliko tekem v nadaljevanju sezone, ne sme biti spodrsljajev. Derbi že v prvi tekmi bo najlepši uvod v pomlad, za nas, za navijače, za medijsko spremljanje lige. Ampak podobno bo veljalo tudi potem, vsaka tekma bo kot derbi. Zato moramo dobro izkoristiti teh nekaj tednov priprav, da ujamemo ritem, da bomo že med pripravljalnimi tekmami dobro stali na igrišču in stopnjevali formo do tekmovalnega začetka."

Komentarjev (0)

Komentar je uspešno oddan.

Pošiljanje komentarja ni uspelo.

Neveljavno geslo, poskušajte znova

* Vsa polja so obvezna

Triglav predstavil vezista, Tabor vratarja

Avtor

Triglav predstavil vezista, Tabor vratarja

Triglav predstavil vezista, Tabor vratarja

Slovenski prvoligaši še naprej krepijo svoje vrste pred nadaljevanjem prvenstva. Triglav Kranj je okrepil Albanec z danskim državljanstvom Berat Bečiri, medtem ko je Tabor okrepil Hrvat David Šugić.

Mihelič: Vsem je znano, kdo je Maribor

Avtor

Mihelič: Vsem je znano, kdo je Maribor

Mihelič: Vsem je znano, kdo je Maribor

Rene Mihelič je prvi letošnji prišlek v ekipo Maribora, čeprav bi ga težko označili za novinca, saj je ravno v Ljudskem vrtu naredil prve nogometne korake in tudi prvič resenjše opozoril nase.

Pri Triglavu predstavili novo okrepitev

Avtor

Pri Triglavu predstavili novo okrepitev

Pri Triglavu predstavili novo okrepitev

NK Triglav Kranj uradno potrjuje tretjo zimsko okrepitev. Po bratih Wilmots, ki se bosta prvič predstavila slovenski javnosti, se je v Kranj preselil še Armin Ćerimagić, ki se je po koncu jesenskega dela sezone razšel s soboško Muro.

"Otrok Maribora" Mihelič se vrača v Ljudski vrt

Avtor

"Otrok Maribora" Mihelič se vrača v Ljudski vrt

"Otrok Maribora" Mihelič se vrača v Ljudski vrt

Mariborčani priprave nadaljujejo v Moravskih Toplicah, kjer bo Darko Milanič lahko računal tudi na Reneja Miheliča, ki se v Ljudski vrt vrača po slabih desetih letih.
Loading...