NK Maribor/Facebook

Nogomet

21.05.2020 | 16.06 > 16:17

Pogodba podpisana - Ljudski vrt bo dobil novo podobo!

V tej novici

NK Maribor

Četrtek je velik dan za Maribor. Župan Saša Arsenovič je podpisal pogodbo z izbranim izvajalcem za dolgo pričakovano obnovo dotrajane zahodne tribune stadiona Ljudski vrt.

NK Maribor, Ljudski vrt

Matic Burazer

Uvodna dela bodo stekla že prihodnji teden, stara tribuna pa bo obnovljena spomladi 2021. Šest milijonov evrov vreden projekt bo tako končan do mladinskega evropskega prvenstva.

"Danes je res velik dan za mesto Maribor, še posebej pa za šport," je ob podpisu pogodbe z direktorjem Makro 5 gradnje Igorjem Hvastjo in direktorjem Športnih objektov Maribor Tadejem Mežnarjem dejal Arsenovič. Po županovih besedah je izvajalec obljubil končanje del še pred predvidenim rokom, zato so vse skrbi, da Ljudski vrt junija 2021 ne bi gostil tekem nogometnega evropskega prvenstva do 21 let, odveč.

"Naredili bomo vse, kar je v naši moči, da bomo zagotovili junija igranje tekem na evropskem prvenstvu," je dodal Hvastja. Dela v glavnem obsegajo adaptacijo notranjih prostorov, zato ne bo izrazitega vpliva na prometne poti v okolici in na samo dogajanje na nogometni zelenici.

Prenova Ljudskega vrta bo končana še pred junijem 2021, ko bo Maribor gostil otvoritveno tekmo nogometnega evropskega prvenstva do 21 let.

"Zagotovili so nam, da ta sveta trava med gradnjo ne bo poškodovana," je dodal predsednik Nogometnega kluba Maribor Drago Cotar, ki je spomnil, da je Arsenovič že tretji župan, ki se ukvarja s tem projektom. Cotarja veseli, da bo zahodna tribuna zdaj končno obnovljena. "Ne smemo pozabiti, da je takrat, ko se je leta 2008 ta stadion posodobil, prišla nova energija in je tudi klub na novo zaživel. V mesto je prinesel veliko ne le navijačev, ampak tudi turistov," je dejal.

Sama obnova zahodne tribune bo izpeljana po načrtu podjetja Ofis arhitekti, ki ga je javnost spoznala že pred dvema letoma. Streha, ki je spomeniško zaščitena, bo utrjena, vse pod njo pa bodo temeljito prenovili. Novih sedežev bo sicer nekaj manj, popolno prenovo pa bodo dočakali še komunikacijska klančina, povezovalni hodnik s severnim in južnim traktom, dvigalo in platforme za kamere.

Streha z znamenitim lokom bo ohranila sedanjo podobo, a bo po besedah župana estetsko prilagojena celotni podobi Ljudskega vrta. Slednji bo po obnovi izpolnjeval najnovejše predpise za športna tekmovanja, poskušali pa bodo nanj pripeljati tudi čim več drugih prireditev. Občina ob tem snuje gradnjo garažne hiše pod pomožnim igriščem, že skoraj pri koncu pa je tudi dokončanje prostorov pod južno in severno tribuno.

Celotna vrednost del na zahodni tribuni po danes podpisani pogodbo znaša 6,2 milijona evrov brez DDV-ja, skupaj z deli pod južno in severno tribuno pa je občina v Ljudski vrt vložila kar 10 milijonov evrov. Vse skupaj je po besedah Arsenoviča le nadaljevanje del, ki bo zadnjih posegih na stadionu leta 2007 niso bila dokončana.

Komentarjev (0)

Komentar je uspešno oddan.

Pošiljanje komentarja ni uspelo.

Neveljavno geslo, poskušajte znova

* Vsa polja so obvezna

Bayern z mojstrovino Kimmicha do zmage na "Klassikerju"

Bayern z mojstrovino Kimmicha do zmage na "Klassikerju"

Bayern z mojstrovino Kimmicha do zmage na "Klassikerju"

Nogometaši Bayerna so na tekmi 28. kroga Bundesliga prišli do velike zmage. Bavarci so z 1:0 odpravili Borussio Dortmund in morebiti že naredili odločilen korak proti osmemu zaporednemu naslovu prvaka.

Dončič za SK: Najbolj pozitivno je, da se nogomet vrača

Dončič za SK: Najbolj pozitivno je, da se nogomet vrača

Dončič za SK: Najbolj pozitivno je, da se nogomet vrača

Slovenski nogometni klubi so ta teden pričeli s pripravami na nadaljevanje sezone. Na Sportklubu boste junija uživali v zaključku Pokala Slovenije, v katerem bo v tej sezoni v finalu zaigral tudi predstavnik 2. SNL.

V Egiptu aretirali roparje z maskami Mohameda Salaha

V Egiptu aretirali roparje z maskami Mohameda Salaha

V Egiptu aretirali roparje z maskami Mohameda Salaha

Egiptovska policija je po poročanju portala Masrawy.com aretirala štiri roparje, ki so si obraze zakrili z maskami Liverpoolovega zvezdnika Mohameda Salaha.

Na današnji dan - ZZ Top zabil v finalu pokala (VIDEO)

Na današnji dan - ZZ Top zabil v finalu pokala (VIDEO)

Na današnji dan - ZZ Top zabil v finalu pokala (VIDEO)

Najboljši strelec v zgodovini slovenske reprezentance Zlatko Zahovič je v svoji karieri odigral ogromno vročih derbijev. Izkušnje na najpomembnejših tekmah je začel nabirati zelo zgodaj, saj se je v dresu Partizana večkrat na sezono pomeril s Crveno zvezdo.
Loading...