Twitter

Nogomet

12.01.2018 | 15:33 > 15:37

"Ko si nogometaš, ne ceniš denarja"

Avtor

"Verjetno ljudje, ki to berejo, mislijo, da sem neumen. To narediš enkrat, da vidiš, kako je, toda to ni realnost. Številni izgubijo ta stik pa jim izjema postane pravilo," je v zanimivem pogovoru dejal nekdanji španski branilec Alvaro Dominguez.

Nogomet

Getty Images

Alvaro Dominguez (28) je bil pred desetletjem na začetku zelo obetavne kariere. Takrat 18-letni branilec je debitiral v prvi ekipi Atletica in bi moral v prihodnjih letih postati nosilec kluba, ki ga je ustvaril, a zgodba se ni razvijala tako pravljično.

Številne poškodbe so ga oddaljile od igrišča in rednega igranja in leta 2012 je sledil odhod k Borussii iz Monchengladbacha, kjer je samo štiri leta kasneje končal kariero. Imel je 27-let, ko se je zaradi bolečin v hrbtu odločil kopačke obesiti na klin.

"Dan po operaciji sem ugotovil, da ne bom več igral. Poklical sem družino, da mi pojasnijo, kaj vse imam: denar, imetje, vse... Do takrat so oni skrbeli za to. Dokler igraš, nimaš pojma, koliko si zaslužil. Niti te ne briga, kar imaš preveč denarja za zapravljanje. Trudim se živeti, da ne zapravljam prihrankov niti, da prodajam, kar sem kupil. Želim delati, kar rad počnem, ne glede na to, ali za to dobim enega ali deset tisoč evrov. Ukvarjam se z nepremičninami in sem priviligeran, ker si to lahko privoščim, to pa lahko naredijo le redki," je Dominguez zčel svojo izpoved za El Mundo.

V času svoje kariere je trošil denar nepremišljeno in brezglavo. "Zelo dragi avtomobili, enake ure ... Vse sem imel. Ko si nogometaš, ne ceniš denarja. Vzameš privatno letalo in greš na večerjo ter to smatraš za normalno. S prijatelji sem šel ven in ugotovil, da sem zapravil 15 tisoč evrov. Verjetno ljudje, ki to berejo, mislijo, da sem neumen. To narediš enkrat, da vidiš, kako je, toda to ni realnost. Številni izgubijo ta stik pa jim izjema postane pravilo," je temne skrivnosti nogometnega zaslužkarstva predstavil Alvaro.

Dominguez vsem mladim nogometašem svetuje, da si poiščejo finančne svetovalce. "Igralec ve, kaj počne njegov svetovalec. On nima pobude, da dela napačne stvari, če igralec tako ne želi. Obstaja tveganje. Če naredi zločin, to naredi z dovoljenjem igralca," je prepričan Dominguez in zaključuje: "Poroke so kamen spotike pri številnih igralcih. Dokaj hitro se poročijo, zelo naivno in z osebami, ki jih ne poznajo, kot je treba."

Komentarjev (0)

Komentar je uspešno oddan.

Pošiljanje komentarja ni uspelo.

Neveljavno geslo, poskušajte znova

* Vsa polja so obvezna

Loading...