Zidane: Tako smo začeli tudi v sezoni 2002/2003

La liga 21. Okt 201910:26 > 10:31
Getty Images/Sandra Behne

Trener Reala Zinedine Zidane je prepričan, da bo njegova ekipa našla pot iz rezultatske krize že v torek v Istanbulu, ko bo kraljevi klub v okviru 3. kroga Lige prvakov gostoval pri Galatasarayju (ob 21:00 v živo na SK 2).

Madridčani so po dveh krogih na zadnjem mestu lestvice A skupine Lige prvakov z eno osvojeno točko in v Istanbulu nujno potrebujejo zmago. Španski mediji so spomnili, da Real v skupinski fazi tekmovanja ni izpadel vse od leta 1992. 

“V takšnem položaju je to za nas eden najpomembnejših dvobojev v sezoni. Po porazu v Parizu in neodločenem remiju proti Bruggu v Madridu, je jasno, da šteje samo zmaga. Ni strahu, Real je velik klub in to mora pokazati. Imajo sijajne igralce, manjka nam samozavesti, poraz proti Mallorci je samo dolil olje na ogenj in nadejam se, da bo požar pogašen z zmago proti Galatasarayju.”

Zizou se je vrnil tudi v preteklost, ko je še sam nosil majico kraljevega kluba in na to spomnil tudi sedmo silo. “Tako je bilo tudi v sezoni 2002/03, ko smo drugo fazo tekmovanja po skupinah začeli s porazom proti Milanu in remijem proti moskovski Lokomotivi. V nadaljevanju je bilo težko, vendar smo vseeno prišli do drugega mesta v skupini, v kateri je bila tudi Borussia iz Dortmunda. Na koncu smo igrali v polfinalu in izpadli proti Juventusu. Ni prvič, da smo se znašli v tako težkem položaju,” je dejal Zidane, ki so mu takrat med drugimi družbo v slačilnici delali tudi Brazilec Ronaldo, Roberto Carlos, Raul, Guti, Figo, Makelele, Hierro, …