CEV

Odbojka

16.10.2020 | 17.36

Ropret izvoljen v upravni odbor CEV

Avtor

Na Dunaju je potekala volilna skupščina Evropske odbojkarske konfederacije (CEV). Na čelu krovne evropske organizacije ostaja Aleksandar Boričić, s kandidaturo v upravni odbor pa je kot prvi Slovenec doslej uspel predsednik OZS, Metod Ropret.

Odbojka, OZS, Metod Ropret

Jurij Kodrun

Metod Ropret

V avstrijski prestolnici, ki je volilno skupščino gostila namesto Moskve, je bilo prisotnih 42 delegatov, 13 jih je dogajanje spremljalo preko spleta. Za mesto predsednika CEV sta se potegovala dva kandidata, Srb Aleksandar Boričić in Estonec Hanno Pevkur. Boričić je svoj drugi mandat na čelu evropske zveze osvojil s 36 glasovi, Pevkur jih je prejel 19.

Na Dunaju so delegati volili tudi člane upravnega odbora CEV (BOA). Za 18 mest (dodatno, 19., zaseda predsednik CEV) se je potegovalo 27 kandidatov iz 27 držav. Predsednik OZS, Metod Ropret, je bil v upravni odbor izvoljen z veliko podporo, s kar 34 glasovi.

"Seveda sem vesel izjemno visoke podpore in svoje izvolitve v »board« evropske zveze. Vendarle pa moram reči, da tega ne ocenjujem toliko kot priznanje meni ali mojemu delo osebno, ampak priznanje celotni slovenski odbojki, celotni organizaciji, kajti resnično smo v zadnjih letih celotni Evropi dokazali, da znamo in da zmoremo ter da tako organizacijsko kot tekmovalno sodimo med najboljše države v Evropi", je dejal Ropret, ki je prvi Slovenec, ki bo zasedal to pomembno funkcijo.

Nekdanji slovenski reprezentant Tomislav Šmuc je oddal kandidaturo za člana komisije za odbojko na mivki, predsednik Društva odbojkarskih trenerjev Slovenije, Gregor Hribar, kandidira za člana trenerske komisije. Nekdanji mednarodni odbojkarski sodnik, Peter Končnik, je na listi kandidatov za člane sodniške komisije, za člana zdravstvene komisije kandidira zdravnik slovenske moške reprezentance, Mile Majstorović.

Kandidatur za komisijo za evropske pokale, finančno komisijo, komisijo za organizacijo športa in komisijo za pravne zadeve slovenski predstavniki niso vložili. Člane komisij bo upravni odbor CEV volil na svojem prvem uradnem srečanju.

Komentarjev (0)

Komentar je uspešno oddan.

Pošiljanje komentarja ni uspelo.

Neveljavno geslo, poskušajte znova

* Vsa polja so obvezna

Slovenski reprezentanti še naprej odlični

Avtor

Slovenski reprezentanti še naprej odlični

Slovenski reprezentanti še naprej odlični

Slovenski reprezentanti in reprezentantke še naprej uspešno igrajo v svojih klubih v italijanskem, poljskem, turškem, francoskem, nemškem, grškem in madžarskem prvenstvu. Minuli teden se je še posebej izkazal Alen Pajenk v dresu Poitiersa.

Prvi letošnji derbi ACH Volleyju

Avtor

Prvi letošnji derbi ACH Volleyju

Prvi letošnji derbi ACH Volleyju

V derbiju šestega kroga Sportklub prve odbojkarske lige (m) je v dvorani Tivoli Calcit Volley izgubil proti ACH Volleyju z 1:3 (-20, 18, 23, 25). Tekma je veljala tudi za srednjeevropsko ligo.

Slovenke na EP za 7. mesto in brez vozovnice za SP

Avtor

Slovenke na EP za 7. mesto in brez vozovnice za SP

Slovenke na EP za 7. mesto in brez vozovnice za SP

Slovenska ženska odbojkarska reprezentanca do 17 let je morala na pomembni tekmi evropskega prvenstva v Črni Gori z 2:3 (17, -23, -21, 14, -9) priznati premoč Romunij in bo jutri igrala za končno 7. mesto. Ob tem je naša izbrana vrsta izgubila možnost nastopa na svetovnem prvenstvu prihodnje leto.

EP U17: Slovenke v boj za 5. mesto in vozovnico za SP

Avtor

EP U17: Slovenke v boj za 5. mesto in vozovnico za SP

EP U17: Slovenke v boj za 5. mesto in vozovnico za SP

S tretjim mestom v skupini so si zagotovile uvrstitev v drugi del prvenstva in obračune za 5. do 8. mesto na evropskem prvenstvu v odbojki do 17 let. Slovenska izbrana vrsta se bo danes, ob 11.30 , v boju za 5. mesto pomerila z Romunijo. Neposreden prenos na Sportklubu 1.
Loading...