Vir: Getty Images
Odbojka 12.08.2017 | 09:44 > 09:48

Pred odbojkarji le še sklepni del priprav na EP

Avtor

Slovenska moška odbojkarska reprezentanca se je po dnevu počitka zbrala v Ljubljani, kjer bo opravila zadnji del priprav na evropsko prvenstvo, ki se bo 24. avgusta začelo na Poljskem.

Slovenija.

Vir: OZS

Slovenija.

V slovenski prestolnici bodo odbojkarji ostali le še nekaj dni, saj bodo pred odhodom v Krakov odigrali še pripravljalni tekmi s Srbijo, 17. in 18. avgusta v Beogradu.

S pripravami na prvenstvo stare celine je naša izbrana vrsta začela 13. julija v Kranjski Gori, zatem so odbojkarji kratek čas trenirali še v Mariboru, odigrali pa so tudi tri pripravljalna srečanja s Poljsko in dve tekmi z Italijo. "Priprave na evropsko prvenstvo so do zdaj uspele v manjši meri, kot smo si želeli, saj je bilo kar nekaj odsotnosti in žal tudi poškodb, zato do zdaj praktično še nismo trenirali in tudi ne igrali v polni zasedbi. Vseeno se mi zdi, da se naša forma vzpenja, da smo vse boljši in upam, da bomo do evropskega prvenstva na taki ravni, kot si želimo," je po prvih dveh treningih v ljubljanskih Stožicah dejal Tine Urnaut.

Tine Urnaut

Vir: Facebook

Tine Urnaut

Evropsko prvenstvo na Poljskem se bo začelo že čez dva tedna, vseeno pa kakšne napetosti ali nervoze v našem taboru še ni zaznati. Prvi tekmeci Slovencev v Krakovu bodo Španci, a o nasprotnikih v reprezentanci za zdaj še ne razmišljajo preveč. Tako kot vselej, se tudi zdaj v prvi vrsti posvečajo treningom in pripravam. "Vse tekme na evropskem prvenstvu bo treba odigrati na najvišji možni ravni, saj bomo igrali v eni najtežjih skupin, skupaj s Španci, Rusi in Bolgari. In že prva tekma proti Španiji bo za nas zelo pomembna, saj bo že lahko odločala o napredovanju v drugi del tekmovanja. Na prvenstvu bomo morali razmišljati o vsaki tekmi posebej, se zbrati za vsako točko posebej in na ta način se tudi pripravljamo," se Urnaut s prvenstvom še ne obremenjuje.

Slovenski kapetan poudarja, da je motivacija, kljub napornim pripravam in dolgi reprezentančni sezoni, na zelo visoki ravni: "Še enkrat lahko le poudarim, da imamo ekipo, ki skupaj s strokovnim štabom na vsakem treningu daje vse od sebe. Trudimo se, da čim boljše treniramo in igramo. Na prihajajočem prvenstvu si vsi želimo čim boljšega rezultata, motivacije nam ne manjka in tudi vzdušje je, tako kot vedno, zelo dobro."

Slovenski selektor Slobodan Kovač ima na pripravah na voljo štirinajst odbojkarjev. Z ekipo za zdaj še ne trenira Klemen Čebulj, ki je opravil dodatne preiskave in bo po dogovoru z zdravniško službo reprezentance še nekaj dni počival, se je pa izbrani vrsti pridružil sprejemalec Jan Klobučar.

Komentarjev (0)

Komentar je uspešno oddan.

Pošiljanje komentarja ni uspelo.

Neveljavno geslo, poskušajte znova

* Vsa polja so obvezna

Slovenci na zadnji generalki pred EP izgubili

Avtor

Slovenci na zadnji generalki pred EP izgubili

Slovenska moška odbojkarska reprezentanca je izgubila zadnje pripravljalno srečanje pred evropskim prvenstvom na Poljskem, na katerem bodo naši odbojkarji branili srebrno odličje. V Beogradu so bili od naše izbrane vrste, s 3:0 (22, 25, 23), boljši gostitelji, Srbi.

Srbi uspešnejši po petih nizih

Avtor

Srbi uspešnejši po petih nizih

Slovenska moška odbojkarska reprezentanca je v Beogradu odigrala predzadnje pripravljalno srečanje pred nastopom na evropskem prvenstvu na Poljskem. Naši odbojkarji so morali na tekmi, ki je bila polna preobratov, Srbom priznati premoč s 3:2 (28, 19, -20, -9, 6).

Pred evropskim prvenstvom še dvakrat s Srbijo

Avtor

Pred evropskim prvenstvom še dvakrat s Srbijo

Slovenska moška odbojkarska reprezentanca je odpotovala v Beograd, kjer jo jutri in v petek čakata zadnja pripravljalna obračuna pred odhodom na evropsko prvenstvo na Poljsko.

Belgijke v ključnih trenutkih boljše od Slovenk

Avtor

Belgijke v ključnih trenutkih boljše od Slovenk

Slovenska ženska odbojkarska reprezentanca je morala na drugi pripravljalni tekmi pred zadnjim krogom kvalifikacij za svetovno prvenstvo priznati premoč Belgiji s 3:0 v nizih.
Loading...