Getty Images
Odbojka 12.08.2017 | 09:44 > 09:48

Pred odbojkarji le še sklepni del priprav na EP

Avtor

Slovenska moška odbojkarska reprezentanca se je po dnevu počitka zbrala v Ljubljani, kjer bo opravila zadnji del priprav na evropsko prvenstvo, ki se bo 24. avgusta začelo na Poljskem.

Slovenija.

OZS

Slovenija.

V slovenski prestolnici bodo odbojkarji ostali le še nekaj dni, saj bodo pred odhodom v Krakov odigrali še pripravljalni tekmi s Srbijo, 17. in 18. avgusta v Beogradu.

S pripravami na prvenstvo stare celine je naša izbrana vrsta začela 13. julija v Kranjski Gori, zatem so odbojkarji kratek čas trenirali še v Mariboru, odigrali pa so tudi tri pripravljalna srečanja s Poljsko in dve tekmi z Italijo. "Priprave na evropsko prvenstvo so do zdaj uspele v manjši meri, kot smo si želeli, saj je bilo kar nekaj odsotnosti in žal tudi poškodb, zato do zdaj praktično še nismo trenirali in tudi ne igrali v polni zasedbi. Vseeno se mi zdi, da se naša forma vzpenja, da smo vse boljši in upam, da bomo do evropskega prvenstva na taki ravni, kot si želimo," je po prvih dveh treningih v ljubljanskih Stožicah dejal Tine Urnaut.

Tine Urnaut

Facebook

Tine Urnaut

Evropsko prvenstvo na Poljskem se bo začelo že čez dva tedna, vseeno pa kakšne napetosti ali nervoze v našem taboru še ni zaznati. Prvi tekmeci Slovencev v Krakovu bodo Španci, a o nasprotnikih v reprezentanci za zdaj še ne razmišljajo preveč. Tako kot vselej, se tudi zdaj v prvi vrsti posvečajo treningom in pripravam. "Vse tekme na evropskem prvenstvu bo treba odigrati na najvišji možni ravni, saj bomo igrali v eni najtežjih skupin, skupaj s Španci, Rusi in Bolgari. In že prva tekma proti Španiji bo za nas zelo pomembna, saj bo že lahko odločala o napredovanju v drugi del tekmovanja. Na prvenstvu bomo morali razmišljati o vsaki tekmi posebej, se zbrati za vsako točko posebej in na ta način se tudi pripravljamo," se Urnaut s prvenstvom še ne obremenjuje.

Slovenski kapetan poudarja, da je motivacija, kljub napornim pripravam in dolgi reprezentančni sezoni, na zelo visoki ravni: "Še enkrat lahko le poudarim, da imamo ekipo, ki skupaj s strokovnim štabom na vsakem treningu daje vse od sebe. Trudimo se, da čim boljše treniramo in igramo. Na prihajajočem prvenstvu si vsi želimo čim boljšega rezultata, motivacije nam ne manjka in tudi vzdušje je, tako kot vedno, zelo dobro."

Slovenski selektor Slobodan Kovač ima na pripravah na voljo štirinajst odbojkarjev. Z ekipo za zdaj še ne trenira Klemen Čebulj, ki je opravil dodatne preiskave in bo po dogovoru z zdravniško službo reprezentance še nekaj dni počival, se je pa izbrani vrsti pridružil sprejemalec Jan Klobučar.

Komentarjev (0)

Komentar je uspešno oddan.

Pošiljanje komentarja ni uspelo.

Neveljavno geslo, poskušajte znova

* Vsa polja so obvezna

Seznam izbrane vrste objavil tudi Chiappini

Avtor

Seznam izbrane vrste objavil tudi Chiappini

Selektor slovenske ženske odbojkarske reprezentance Alessandro Chiappini je objavil spisek izbrane vrste ki bo v ponedeljek, 16. julija, začela s pripravami na kvalifikacije za evropsko prvenstvo. Italijanski strateg v Mariboru pričakuje šestnajsterico odbojkaric.

Slovo odbojkarjev s porazom

Avtor

Slovo odbojkarjev s porazom

Slovenski odbojkarji so morali na zadnji tekmi evropske lige priznati premoč Nizozemski. Na srečanju, ki ni več odločalo o potniku na zaključni turnir najboljše četverice, so bili gostje uspešnejši z 1:3.

SK1 ob 20:00 - Za konec še z Nizozemci

Avtor

SK1 ob 20:00 - Za konec še z Nizozemci

Slovenska moška odbojkarska reprezentanca bo drevi v Mariboru odigrala še zadnje srečanje evropske lige. Tekmeci v dvorani Tabor bodo Nizozemci, ki so bili v uvodnem obračunu v Doetinchemu uspešnejši s 3:1.

Jutri proti Ukrajincem po tako želeno zmago

Avtor

Jutri proti Ukrajincem po tako želeno zmago

Jutri bo slovenska moška odbojkarska reprezentanca odigrala tekmo proti Ukrajini. Obračun pa si boste lahko od 20:00 dalje lahko ogledali tudi na SportKlubu1.
Loading...