Vir: OZS
Odbojka 16.09.2017 | 22:55 > 23:04

Slovenke v finalu svetovnega prvenstva!

Avtor

Slovenska ženska odbojkarska reprezentanca si je na svetovnem prvenstvu do 23 let priigrala finale, kjer se bo jutri s Turčijo pomerila za zlato odličje in naslov svetovnih prvakinj! V polfinalu so bila naša dekleta, s 4:1, boljša od Bolgarije. Finale bo jutri, ob 19. uri.

Slovenija, odbojka

Vir: OZS

Slovenske odbojkarice so srečanje začele zbrano in prek Ize Mlakar in Saše Planinšec prišle do prvih točk in vodstva s 6:4. Prednost so prek Tine Grudine in Eve Mori ohranjale tudi v nadaljevanju, a so jih Bolgarke, pri katerih sta bili na mreži uspešni predvsem Dancheva in Dimitrova, na 8. točki spet ujele ter z blokom Mlakarjevi povedle z 9:8. Slovenski selektor Alessandro Chiappini je zahteval prekinitev, a so si po njej naša dekleta privoščila še dve napaki in zaostala (9:11). Tekmice so tudi do zaključka niza ostale v ospredju (11:13), zato se je naša klop odločila za še drugi odmor, a ta ni prinesel preobrata. Za zmago s 15:11 je slovensko obrambo prebila Paskova.

Začetek drugega niza je bil izenačen do 3:3, nato pa je Grudina z dvema zaporednima blokoma Antonino Zetovo, pri 5:3, prisilila v odmor. Lana Ščuka je po še eni dobri obrambi Maje Pahor dodala točko za najvišje vodstvo Slovenk na tekmi (6:3). Mlakarjeva je blokirala za 7:4 in napadla za 8:4. Grudini je uspel še en blok, po napaki gostij pa je prednost naših deklet narasla na 10:5. Zetova je reagirala s še enim odmorom, a so njene varovanke spet grešile, v napadu pa jih je z blokom tokrat zaustavila še Planinščeva (12:6). Sicer s posredovanjem Chiappinija, ki je pri 13:9 svoje igralke poklical na klop, je Slovenkam uspel dokaj miren zaključek niz, ki se je po asu Anite Sobočan končal pri 15:10.

Slovenija, odbojka

Vir: OZS

Tudi prve točke tretjega niza so minile v enakem ritmu kot že v prvih dveh. Nobena ekipa si namreč ni uspela priigrati prednosti več kot za točko. Bolje so začele Slovenke, nato so bile uspešnejše Bolgarke, ki so po asu Chausheve prvič povedle za dve, s 6:4. Ko naša dekleta niso izkoristila priložnosti za vodstvo s 7:6, je serija točk uspela nasprotnicam, ki so pobegnile na 9:6. Po odmoru na zahtevo Chiappinija je Ana Marija Vovk, ki je na mreži tudi tokrat zamenjala Sobočanovo, dosegla točko z napadom, še eno je prispevala Ščuka (8:9). Po točki Planinščeve, napaki Bolgark in bloku Mlakarjeve so naše odbojkarice prišle do vodstva z 12:11. Še en blok Mlakarjeve in napaka tekmic sta naše pripeljala do zaključne žoge (14:11). Drugo je izkoristila Mlakarjeva.

Boljši uvod v četrti niz je uspel Bolgarkam, predvsem na račun neizkoriščenih napadov naše vrste (4:2), s sta Ščuka z napadom in Mlakarjeva z asom hitro poskrbeli za izenačenje. Uspešna zaključka Morijeve z varanjem in Grudine z napadom sta gostiteljice popeljala do vodstva s 7:6, a so si tekmice z dvema blokoma in asom spet zagotovile vodstvo (9:7). Chiappini je bil dekleta primoran poklicati na klop, a je Dimitrova vknjižila nov as za 10:7. Planinščeva je bila, ob dobrih sprejemih Sobočanove in Pahorjeve, najbolj zaslužna, da so naše na 11. točki ujele tekmice. Ko je Mlakarjeva dobro napadla in še blokirala, pa so se naša dekleta prebila v ospredje (13:12). Pri 14:13 je Chiappini na servis poslal Špelo Marušič, Bolgarke pa so točko dosegle z nekaj sreče. Ščuka je zaključila napad za 15:14, a so gostje z izvrstno igro v obrambi prišle do preobrata (15:16). Vodstvo je izničila Mlakarjeva, po dveh odličnih servisih Grudine in dveh močnih zaključkih Planinščeve pa so se zmage z 18:16 veselile Slovenke.

Slovenija, odbojka

Vir: OZS

Napaka Bolgark ter blok in napad Planinščeve so botrovali vodstvu Slovenije s 3:0 na začetku petega niza. Prednost so Slovenke z dvema napadoma Ščuke in asom Sobočanove povišale na 6:1, Zetova pa je nalet naše vrste skušala prekiniti z odmorom. Sledila je napaka Paskove, Sobočanova pa je z asom prinesla točko za 8:1. Njeno delo je z napadom nadaljevala Mlakarjeva, sledil pa je še en as Sobočanove ter še ena točka Mlakarjeve (11:1). V napadu je bila dvakrat uspešna še Ščuka, ki je pri 14:4 dosegla še as za zmago Slovenije.

Slovenke so se tako veselile uvrstitve v veliki finale in dosegle enega največjih uspehov slovenskega kolektivnega športa. Za zlato odličje in naslov svetovnih prvakinj se bodo dekleta, jutri, ob 19. uri v Stožicah, pomerila s Turčijo.

Svetovno prvenstvo v Ljubljani se sicer igra po drugačnih pravilih, kot smo bili vajeni doslej, saj Mednarodna odbojkarska zveza FIVB preizkuša spremembe, ki jih namerava uvesti v prihodnje.

Komentarjev (0)

Komentar je uspešno oddan.

Pošiljanje komentarja ni uspelo.

Neveljavno geslo, poskušajte znova

* Vsa polja so obvezna

Kavčič: Kapetan mora biti vodja

Avtor

Kavčič: Kapetan mora biti vodja

Slovenijo v petek čaka začetek novega obdobja. Na prijateljski tekmi z Avstrijo v Celovcu bo selektorski debi dočakal Tomaž Kavčič, na omenjenem obračunu pa bomo izvedeli tudi ime novega kapetana.

Srečni Kampl: Imamo možnosti za velike dosežke

Avtor

Srečni Kampl: Imamo možnosti za velike dosežke

Slovenska nogometna reprezentanca bo v petek v Celovcu odigrala prijateljsko tekmo z Avstrijo, kjer se bo predstavila v novi športni opremi. Nova bo tudi podoba slovenske izbrane vrste na igrišču, saj bo novo strokovno vodstvo na čelu s Tomažem Kavčičem zagotovo postreglo s svežimi zamisli.

Jokić: Gremo po zmago

Avtor

Jokić: Gremo po zmago

Slovenska nogometna reprezentanca se bo v petek ob 20.45 v Celovcu na prijateljski tekmi merila z Avstrijci. Ti se lahko pohvalijo z nekaterimi uveljavljenimi nogometnimi imeni, a izkušeni levi bočni branilec Slovenije Bojan Jokić poudarja, da je slovenska vrsta močnejša kot ekipa.

Začenja se evropsko prvenstvo v odbojki na snegu

Avtor

Začenja se evropsko prvenstvo v odbojki na snegu

V petek se v avstrijskem Wagrainu-Kleinarlu začenja evropsko prvenstvo v odbojki na snegu. Zaključne boje, ki so na sporedu v nedeljo, boste lahko spremljali v naši družbi z neposrednimi prenosi na kanalu Sportklub 4.
Loading...