Vir: OZS
Odbojka 12.10.2017 | 13:01 > 13:09

Znane nasprotnice v kvalifkacijah za EP 2019

Avtor

Slovenske ženska odbojkarska reprezentanca je dobila svoje nasprotnice v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo 2019. Dekleta se bodo za svoj drugi nastop na Euro Volley-ju pomerile z Belgijo, Izraelom in Islandijo.

Slovenske odbojkarice, ki jih vodi italijanski strokovnjak Alessandro Chiappini, si bodo skušale priigrati drugi nastop na evropskih prvenstvih. Doslej so nastopile na enem, leta 2015, na Nizozemskem, kjer pa v zahtevni skupini, z velesilami, Nizozemsko, Italijo in Poljsko, niso imele možnosti za uvrstitev v drugi del prvenstva.

Tokrat bodo naša dekleta v kvalifikacijah igrala v skupini A, skupaj z Belgijo, sicer sedma reprezentanca na evropski lestvici, hkrati pa ekipa, ki je v letošnji sezoni zelo uspešno nastopila v svetovni seriji. Izraelke v razvrstitvi zasedajo 23. mesto in so v skupini A drugo postavljena ekipa. Slovenke bodo v kvalifikacijah nastopale kot tretja najmočnejša ekipa (25. mesto na lestvici CEV), medtem ko imajo najmanj možnosti za preboj na evropsko prvenstvo Islandke, kot 41. v razvrstitvi.

SKUPINA B: Hrvaška, Švica, Avstrija in Albanija

SKUPINA C: Ukrajina, Črna gora, Grčija in Norveška

SKUPINA D: Francija, Portugalska, Gruzija in Danska

SKUPINA E: Slovaška, Finska, Estonija in Švedska

SKUPINA F: Romunija, Španija, Latvija in Bosna in Hercegovina

Komentarjev (0)

Komentar je uspešno oddan.

Pošiljanje komentarja ni uspelo.

Neveljavno geslo, poskušajte znova

* Vsa polja so obvezna

Čehinje premočne za pomlajeno Slovenijo

Avtor

Čehinje premočne za pomlajeno Slovenijo

Slovenska ženska nogometna reprezentanca je v 2. krogu kvalifikacij za svetovno prvenstvo 2019 v skupini 5 v Domžalah izgubila proti Češki z 0:4 (0:2).

Mišković: Slovenija? Kek ostaja pri Rijeki!

Avtor

Mišković: Slovenija? Kek ostaja pri Rijeki!

Želeli naj bi ga Hrvati, še vedno ga želijo Slovenci, predsednik Rijeke Damir Mišković pa miri navijače Rijeke in zagotavlja, da bo Matjaž Kek še dolgo ostal na klopi hrvaškega prvoligaša iz Kvarnerja.

Trifunović objavil seznam zlatih fantov za nove tekme

Avtor

Trifunović objavil seznam zlatih fantov za nove tekme

Novi selektor košarkarske reprezentance Rado Trifunović je objavil seznam košarkarjev za kvalifikacije za svetovno prvenstvo. V njem pa je tudi kar nekaj presenečenj.

Slovenci izgubili 13 "nesrečnih" mest

Avtor

Slovenci izgubili 13 "nesrečnih" mest

Več kot očitno novega selektorja slovenske nogometne reprezentance čaka obilico dela, saj je Slovenija na najnovejši kakovostni lestvici Mednarodne nogometne zveze (Fifa) padla na 68. mesto. Tako nizko je bila nazadnje leta 2008.
Loading...