OZS
Odbojka 12.10.2017 | 13:01 > 13:09

Znane nasprotnice v kvalifkacijah za EP 2019

Avtor

Slovenske ženska odbojkarska reprezentanca je dobila svoje nasprotnice v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo 2019. Dekleta se bodo za svoj drugi nastop na Euro Volley-ju pomerile z Belgijo, Izraelom in Islandijo.

Slovenske odbojkarice, ki jih vodi italijanski strokovnjak Alessandro Chiappini, si bodo skušale priigrati drugi nastop na evropskih prvenstvih. Doslej so nastopile na enem, leta 2015, na Nizozemskem, kjer pa v zahtevni skupini, z velesilami, Nizozemsko, Italijo in Poljsko, niso imele možnosti za uvrstitev v drugi del prvenstva.

Tokrat bodo naša dekleta v kvalifikacijah igrala v skupini A, skupaj z Belgijo, sicer sedma reprezentanca na evropski lestvici, hkrati pa ekipa, ki je v letošnji sezoni zelo uspešno nastopila v svetovni seriji. Izraelke v razvrstitvi zasedajo 23. mesto in so v skupini A drugo postavljena ekipa. Slovenke bodo v kvalifikacijah nastopale kot tretja najmočnejša ekipa (25. mesto na lestvici CEV), medtem ko imajo najmanj možnosti za preboj na evropsko prvenstvo Islandke, kot 41. v razvrstitvi.

SKUPINA B: Hrvaška, Švica, Avstrija in Albanija

SKUPINA C: Ukrajina, Črna gora, Grčija in Norveška

SKUPINA D: Francija, Portugalska, Gruzija in Danska

SKUPINA E: Slovaška, Finska, Estonija in Švedska

SKUPINA F: Romunija, Španija, Latvija in Bosna in Hercegovina

Komentarjev (0)

Komentar je uspešno oddan.

Pošiljanje komentarja ni uspelo.

Neveljavno geslo, poskušajte znova

* Vsa polja so obvezna

Lestvica FIFA: Slovenija izgubila kar šest mest

Avtor

Lestvica FIFA: Slovenija izgubila kar šest mest

Slabi rezultati slovenske reprezentance so poskrbeli za padec na lestvici Fife. Po porazih v Ligi narodov proti Bolgariji in Cipru je Slovenija izgubila šest mest in je zdaj 61.

Ropret: Za nas je to težek poraz

Avtor

Ropret: Za nas je to težek poraz

Slovenska odbojkarska reprezentanca je prvi del svetovnega prvenstva končala s porazom proti gostiteljici Italiji (3:1). Obračun se je za Slovenijo sanjsko začel, Italijani pa so po izgubljenem prvem nizu zaigrali bolje in na koncu povsem zasluženo prišli do vseh treh točk.

Slovenski odbojkarji nemočni proti domačinki SP

Avtor

Slovenski odbojkarji nemočni proti domačinki SP

Po odličnem začetku na zadnji tekmi prvega dela SP v odbojki, ko so Slovenci proti Italijanom povedli z 1-0 v nizih, je četa Slobodana Kovača v nadaljevanju popustila in oddala naslednje tri nize. Popotnica za drugi del prvenstva je torej 3 zmage in 2 poraza.

Slovenski odbojkarji zvečer z Italijo

Avtor

Slovenski odbojkarji zvečer z Italijo

Slovenski odbojkarji se bodo zvečer pomerili na zadnji tekmi prvega kroga SP. Nasproti jim bodo stali domačini Italijani.
Loading...