OZS
Odbojka 12.10.2017 | 13:01 > 13:09

Znane nasprotnice v kvalifkacijah za EP 2019

Avtor

Slovenske ženska odbojkarska reprezentanca je dobila svoje nasprotnice v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo 2019. Dekleta se bodo za svoj drugi nastop na Euro Volley-ju pomerile z Belgijo, Izraelom in Islandijo.

Slovenske odbojkarice, ki jih vodi italijanski strokovnjak Alessandro Chiappini, si bodo skušale priigrati drugi nastop na evropskih prvenstvih. Doslej so nastopile na enem, leta 2015, na Nizozemskem, kjer pa v zahtevni skupini, z velesilami, Nizozemsko, Italijo in Poljsko, niso imele možnosti za uvrstitev v drugi del prvenstva.

Tokrat bodo naša dekleta v kvalifikacijah igrala v skupini A, skupaj z Belgijo, sicer sedma reprezentanca na evropski lestvici, hkrati pa ekipa, ki je v letošnji sezoni zelo uspešno nastopila v svetovni seriji. Izraelke v razvrstitvi zasedajo 23. mesto in so v skupini A drugo postavljena ekipa. Slovenke bodo v kvalifikacijah nastopale kot tretja najmočnejša ekipa (25. mesto na lestvici CEV), medtem ko imajo najmanj možnosti za preboj na evropsko prvenstvo Islandke, kot 41. v razvrstitvi.

SKUPINA B: Hrvaška, Švica, Avstrija in Albanija

SKUPINA C: Ukrajina, Črna gora, Grčija in Norveška

SKUPINA D: Francija, Portugalska, Gruzija in Danska

SKUPINA E: Slovaška, Finska, Estonija in Švedska

SKUPINA F: Romunija, Španija, Latvija in Bosna in Hercegovina

Komentarjev (0)

Komentar je uspešno oddan.

Pošiljanje komentarja ni uspelo.

Neveljavno geslo, poskušajte znova

* Vsa polja so obvezna

Aleksej Nikolič pred vrati Petrol Olimpije!

Avtor

Aleksej Nikolič pred vrati Petrol Olimpije!

Član slovenske zlate generacije Aleksej Nikolić sicer član Brose Bamberga naj bi bil po poročanju "Sportanda" tik pred podpisom pogodbe s Petrol Olimpijo.

KZS obudila člansko B reprezentanco!

Avtor

KZS obudila člansko B reprezentanco!

Košarkarska zveza Slovenije (KZS) se je odločila, da vnovič obudi projekt B-reprezentance. Selektor Aleksander Sekulić jo bo julija popeljal na tri tekme na Kitajsko, so danes sporočili s KZS.

Slovenci premočni za Alžirijo

Avtor

Slovenci premočni za Alžirijo

Slovenska moška reprezentanca je v sklopu priprav na sredozemske igre premagala člansko ekipo Alžirije. Končni rezultat je bil 31:29.

Slovenija v boj za "pravičnejši" rokomet

Avtor

Slovenija v boj za "pravičnejši" rokomet

Predsedstvo Rokometne zveze Slovenije je na zadnji seji potrdilo predlog sprememb v rokometu, ki jih RZS v sodelovanju z ostalimi zvezami poskuša doseči pri EHF.
Loading...