OZS
Odbojka 13.10.2017 | 14:05 > 14:07

OZS razmišlja tudi o pritožbi na CAS

Avtor

Odbojkarska zveza Slovenije se je z izjavo za javnost, ki jo spodaj objavljamo v celoti, odzvala na odločitev Mednarodne odbojkarske zveze, da naše reprezentance ni med državami, ki so dobile pravico nastopa v novonastali ligi - Volleyball Nations League.

Odbojka, Slovenija

FIVB

Izjava za javnost OZS:

Odbojkarska zveza Slovenije s spodnjo izjavo za javnost podaja odziv na zapis Mednarodne odbojkarske zveze o t.i. Volleyball Nations League, objavljen na spletni strani www.fivb.org.

Mednarodna odbojkarska zveza (FIVB) je z zapisom na svoji spletni strani prvič javno oznanila, da ukinja tekmovanje FIVB World League, ki ga bo v letu 2018 nadomestilo tekmovanje Volleyball Nations League. Na FIVB so razkrili, kakšen bo format tekmovanja in katere države so dobile pravico nastopa v novonastali ligi. To so Brazilija, Italija, ZDA, Kitajska, Srbija, Francija, Argentina, Iran, Poljska, Nemčija, Japonska in Rusija, poleg njih pa še Avstralija, Južna Koreja, Kanada in Bolgarija. Slovenije, kot zmagovalke druge kakovostne skupine FIVB World League 2017, ni med njimi.

FIVB je Volleyball Nations League predstavila v sklopu proslave 70-letnice FIVB, na katero je bil povabljen tudi predsednik OZS Metod Ropret. Pred slavnostno večerjo so v Parizu potekali sestanki v povezavi z Volleyball Nations League, a predstavniki OZS vabila nanje niso prejeli. Ropret in generalni sekretar Gregor Humerca sta v Francijo sicer odpotovala in se tam, na temo evropskega prvenstva 2019, sestala s predstavniki francoske, belgijske in nizozemske zveze, nato pa Pariz predčasno zapustila.

Odbojkarska zveza Slovenije (OZS) želi ob tem javnost obvestiti, da OZS moške članske reprezentance v navedeno tekmovanje ni prijavila (rok za prijave sicer poteče 31. 10. 2017), kar so soglasno podprli vsi reprezentanti. Slednje pa iz razloga, ker si je moška članska reprezentanca, po trdnem prepričanju OZS, izborila mesto v najvišjem rangu tekmovanja, Volleyball Nations League. Tudi sicer OZS opozarja, da se pritožbeni postopek glede odločitve FIVB o nenastopanju slovenske moške članske reprezentance v New Volleyball League še ni zaključil. Zato OZS meni, da je objavljanje udeležencev novoustanovljenega tekmovanja najmanj preuranjeno in ni v skladu z dobrimi poslovnimi praksami.

OZS mora počakati na izid pritožbenega postopka pred FIVB. Glede na odločitev pritožbene komisije se bo OZS odločila kako postopati v nadaljevanju. V primeru neugodne rešitve ima OZS namreč možnost vložiti tožbo na Mednarodno športno razsodišče (CAS) v Lozani.

OZS , CAS

Komentarjev (0)

Komentar je uspešno oddan.

Pošiljanje komentarja ni uspelo.

Neveljavno geslo, poskušajte znova

* Vsa polja so obvezna

Velika podpora odbojkarjem na svetovnem prvenstvu

Avtor

Velika podpora odbojkarjem na svetovnem prvenstvu

Slovenska moška odbojkarska reprezentanca bo 12. septembra igrala zgodovinsko, prvo, tekmo na svetovnih prvenstvih, na kateri se bodo naši odbojkarji v Firencah pomerili z Dominikansko republiko.

SK1 ob 20:00 - Za konec še z Nizozemci

Avtor

SK1 ob 20:00 - Za konec še z Nizozemci

Slovenska moška odbojkarska reprezentanca bo drevi v Mariboru odigrala še zadnje srečanje evropske lige. Tekmeci v dvorani Tabor bodo Nizozemci, ki so bili v uvodnem obračunu v Doetinchemu uspešnejši s 3:1.

Ob 20.00 na SK1: Slovenci v lov na tako želeno zmago

Avtor

Ob 20.00 na SK1: Slovenci v lov na tako želeno zmago

Slovenska moška odbojkarska reprezentanca bo jutri odigrala še peto tekmo v letošnji evropski ligi. Tekmeci naše izbrane vrste bodo Ukrajinci, varovanci selektorja Sama Miklavca pa si bodo pred domačim občinstvom v Mariboru skušali zagotoviti prve točke.

Odbojkarji se z optimizmom podajajo na Nizozemsko

Avtor

Odbojkarji se z optimizmom podajajo na Nizozemsko

Slovenska moška odbojkarska reprezentanca je v Kranjski Gori opravila še zadnji trening pred odhodom v Doetinchem, kjer bo v nedeljo igrala prvo tekmo evropske lige proti gostiteljici, Nizozemski.
Loading...