Vir: OZS
Odbojka 13.10.2017 | 14:05 > 14:07

OZS razmišlja tudi o pritožbi na CAS

Avtor

Odbojkarska zveza Slovenije se je z izjavo za javnost, ki jo spodaj objavljamo v celoti, odzvala na odločitev Mednarodne odbojkarske zveze, da naše reprezentance ni med državami, ki so dobile pravico nastopa v novonastali ligi - Volleyball Nations League.

Odbojka, Slovenija

Vir: FIVB

Izjava za javnost OZS:

Odbojkarska zveza Slovenije s spodnjo izjavo za javnost podaja odziv na zapis Mednarodne odbojkarske zveze o t.i. Volleyball Nations League, objavljen na spletni strani www.fivb.org.

Mednarodna odbojkarska zveza (FIVB) je z zapisom na svoji spletni strani prvič javno oznanila, da ukinja tekmovanje FIVB World League, ki ga bo v letu 2018 nadomestilo tekmovanje Volleyball Nations League. Na FIVB so razkrili, kakšen bo format tekmovanja in katere države so dobile pravico nastopa v novonastali ligi. To so Brazilija, Italija, ZDA, Kitajska, Srbija, Francija, Argentina, Iran, Poljska, Nemčija, Japonska in Rusija, poleg njih pa še Avstralija, Južna Koreja, Kanada in Bolgarija. Slovenije, kot zmagovalke druge kakovostne skupine FIVB World League 2017, ni med njimi.

FIVB je Volleyball Nations League predstavila v sklopu proslave 70-letnice FIVB, na katero je bil povabljen tudi predsednik OZS Metod Ropret. Pred slavnostno večerjo so v Parizu potekali sestanki v povezavi z Volleyball Nations League, a predstavniki OZS vabila nanje niso prejeli. Ropret in generalni sekretar Gregor Humerca sta v Francijo sicer odpotovala in se tam, na temo evropskega prvenstva 2019, sestala s predstavniki francoske, belgijske in nizozemske zveze, nato pa Pariz predčasno zapustila.

Odbojkarska zveza Slovenije (OZS) želi ob tem javnost obvestiti, da OZS moške članske reprezentance v navedeno tekmovanje ni prijavila (rok za prijave sicer poteče 31. 10. 2017), kar so soglasno podprli vsi reprezentanti. Slednje pa iz razloga, ker si je moška članska reprezentanca, po trdnem prepričanju OZS, izborila mesto v najvišjem rangu tekmovanja, Volleyball Nations League. Tudi sicer OZS opozarja, da se pritožbeni postopek glede odločitve FIVB o nenastopanju slovenske moške članske reprezentance v New Volleyball League še ni zaključil. Zato OZS meni, da je objavljanje udeležencev novoustanovljenega tekmovanja najmanj preuranjeno in ni v skladu z dobrimi poslovnimi praksami.

OZS mora počakati na izid pritožbenega postopka pred FIVB. Glede na odločitev pritožbene komisije se bo OZS odločila kako postopati v nadaljevanju. V primeru neugodne rešitve ima OZS namreč možnost vložiti tožbo na Mednarodno športno razsodišče (CAS) v Lozani.

OZS , CAS

Komentarjev (0)

Komentar je uspešno oddan.

Pošiljanje komentarja ni uspelo.

Neveljavno geslo, poskušajte znova

* Vsa polja so obvezna

Največ navijačev imajo Rogožanke in Sobočani

Avtor

Največ navijačev imajo Rogožanke in Sobočani

S tekmami 9. kroga se je zaključil prvi del državnega odbojkarskega prvenstva, ki se bo še pred novoletnim premorom prevesilo v drugi del, saj bodo odbojkarice in odbojkarji odigrali še tekme 10. in 11. kroga. Ligaške obračune si je doslej ogledalo skoraj 13.000 ljubiteljev odbojke.

Odziv OZS na očitke glede izvedbe tekmovanj

Avtor

Odziv OZS na očitke glede izvedbe tekmovanj

Odbojkarska zveza Slovenije se je z izjavo za javnost odzvala na zapise v medijih glede izvedbe tekmovanj v sezoni 2017/18 in na zapise o dodelitvi organizacije evropskega prvenstva za moške 2019 Sloveniji. Izjavo za javnost spodaj objavljamo v celoti.

Belgijke v ključnih trenutkih boljše od Slovenk

Avtor

Belgijke v ključnih trenutkih boljše od Slovenk

Slovenska ženska odbojkarska reprezentanca je morala na drugi pripravljalni tekmi pred zadnjim krogom kvalifikacij za svetovno prvenstvo priznati premoč Belgiji s 3:0 v nizih.

OZS v skrajnem primeru po pravico tudi na CAS

Avtor

OZS v skrajnem primeru po pravico tudi na CAS

Predsednik Odbojkarske zveze Slovenije Metod Ropret in pravni zastopnik sta se v minuli petek v Lozani udeležila sestanka pri predsedniku Mednarodne odbojkarske zveze Aryju Graci, na katerem so jima bila predstavljena dejstva glede prihodnjega formata reprezentančnih tekmovanj, so sporočili iz OZS.
Loading...