Aleš Oblak

Odbojka

10.08.2018 | 13.33 > 13:37

V slovenskem taboru zadovoljni s potekom priprav

Avtor

Slovenska moška odbojkarska reprezentanca zaključuje s prvim delom priprav. Po približno polovici opravljenih treningov v Kranjski Gori in Mariboru se v našem taboru počasi že pripravljajo na prvi pripravljalni tekmi z evropskimi podprvaki, Nemci.

Slovenija odbojka

Aleš Oblak

Moška reprezentanca, ki se je po uvodnih tednih v Kranjski Gori preselila v Maribor, se še naprej pripravlja na zgodovinski nastop na septembrskem svetovnem prvenstvu v Italiji in Bolgariji. Selektorju Slobodanu Kovaču so še naprej na voljo vsi odbojkarji s spiska, v izbrani vrsti na srečo tudi ni težav z boleznimi ali poškodbami. Že pregovorno dobro vzdušje izven igrišča so fantje znali prenesti na parket, motivacije za delo še naprej ne manjka. "Ekipa je precej povezana in vzdušje je zelo dobro. Začeli smo tudi že z uigravanjem, ki zaradi velikega števila igralcev morda še ne prihaja toliko do izraza, ampak mislim, da zaenkrat vse kaže na to, da delamo dobro in da vse poteka tako, kot so si trenerji zastavili," je po polovici priprav zadovoljen srednji bloker Dane Mijatović, ki, tako kot soigralci, že z nestrpnostjo pričakuje prvi pripravljalni tekmi z Nemčijo: "Seveda se teh tekem že vsi zelo veselimo, saj bosta prvi pravi in resen test ter pokazatelj našega dela v preteklih tednih."

S potekom priprav je zadovoljen tudi njegov soigralec, sicer reprezentančni prosti igralec, Jani Kovačič: "Zdi se mi, da smo po štirih, skoraj petih tednih že prišli v lepo formo. To seveda še ni tista prava forma, ki jo načrtujemo pred svetovnim prvenstvom, a mislim, da smo vseeno na dobri poti, da pridemo do zastavljenega cilja."

Z današnjim treningom v Hočah reprezentanca zaključuje s tem pripravljalnim tednom, fantje pa se bodo znova zbrali v ponedeljek, v Mariboru. V štajerski prestolnici jih nato čaka še sedem dni priprav, vmes jim bo Kovač namenil prost vikend. V sredo, 22. avgusta, se bo izbrana vrsta odpravila v Kienbaum pri Berlinu in tam, 23. in 24. avgusta, odigrala dve tekmi z aktualnimi evropskimi podprvaki, Nemci.

Po vrnitvi iz Nemčije se bodo Kovačevi varovanci preselili v Ljubljano, kjer bodo trenirali vse do odhoda na svetovno prvenstvo, 10. septembra. V zaključnem delu priprav, od 6. do 8. septembra, bodo Slovenci v ljubljanskih Stožicah gostili tudi močan mednarodni turnir Ljubljana Volleyball Challenge, na katerem bodo nastopile še tri reprezentance z vrha svetovne lestvice, ZDA, Kanada in Iran.

Komentarjev (0)

Komentar je uspešno oddan.

Pošiljanje komentarja ni uspelo.

Neveljavno geslo, poskušajte znova

* Vsa polja so obvezna

Tekme slovenskih upov na Sportklubu

Avtor

Tekme slovenskih upov na Sportklubu

Tekme slovenskih upov na Sportklubu

V torek se ob 16.30 za Slovenijo začenja svetovno prvenstvo do 21 let, ki ga gostita španski Pontevedra in Vigo. Prvi tekmec naše izbrane vrste, ki bo igrala v Vigu, bo Tunizija. Tekmo si boste lahko ogledali v neposrednem prenosu na Sportklubu.

Eurobasketa 2021 žal ne bo v Sloveniji

Avtor

Eurobasketa 2021 žal ne bo v Sloveniji

Eurobasketa 2021 žal ne bo v Sloveniji

Prvenstvo stare celine bodo 2021 gostile Nemčija, Gruzija, Italija in Češka

Rusi zrušili Američane za drugi naslov v Ligi narodov

Avtor

Rusi zrušili Američane za drugi naslov v Ligi narodov

Rusi zrušili Američane za drugi naslov v Ligi narodov

Ruska moška odbojkarska reprezentanta je ubranila naslov najboljšega v Ligi narodov, potem ko je v finalu odpravila ZDA.

Slovenija v boj za prireditelja EuroBasketa 2021

Avtor

Slovenija v boj za prireditelja EuroBasketa 2021

Slovenija v boj za prireditelja EuroBasketa 2021

Za slovensko košarko sta v drugi polovici meseca julija dva pomembna datuma. Danes bo FIBA v Münchnu izbrala prireditelje evropskih prvenstev 2021 za moške in ženske, natanko teden dni kasneje pa izžrebala kvalifikacijske skupine za nastop na prvenstvih.
Loading...