Aleš Oblak
Odbojka 10.08.2018 | 13:33 > 13:37

V slovenskem taboru zadovoljni s potekom priprav

Avtor

Slovenska moška odbojkarska reprezentanca zaključuje s prvim delom priprav. Po približno polovici opravljenih treningov v Kranjski Gori in Mariboru se v našem taboru počasi že pripravljajo na prvi pripravljalni tekmi z evropskimi podprvaki, Nemci.

Slovenija odbojka

Aleš Oblak

Moška reprezentanca, ki se je po uvodnih tednih v Kranjski Gori preselila v Maribor, se še naprej pripravlja na zgodovinski nastop na septembrskem svetovnem prvenstvu v Italiji in Bolgariji. Selektorju Slobodanu Kovaču so še naprej na voljo vsi odbojkarji s spiska, v izbrani vrsti na srečo tudi ni težav z boleznimi ali poškodbami. Že pregovorno dobro vzdušje izven igrišča so fantje znali prenesti na parket, motivacije za delo še naprej ne manjka. "Ekipa je precej povezana in vzdušje je zelo dobro. Začeli smo tudi že z uigravanjem, ki zaradi velikega števila igralcev morda še ne prihaja toliko do izraza, ampak mislim, da zaenkrat vse kaže na to, da delamo dobro in da vse poteka tako, kot so si trenerji zastavili," je po polovici priprav zadovoljen srednji bloker Dane Mijatović, ki, tako kot soigralci, že z nestrpnostjo pričakuje prvi pripravljalni tekmi z Nemčijo: "Seveda se teh tekem že vsi zelo veselimo, saj bosta prvi pravi in resen test ter pokazatelj našega dela v preteklih tednih."

S potekom priprav je zadovoljen tudi njegov soigralec, sicer reprezentančni prosti igralec, Jani Kovačič: "Zdi se mi, da smo po štirih, skoraj petih tednih že prišli v lepo formo. To seveda še ni tista prava forma, ki jo načrtujemo pred svetovnim prvenstvom, a mislim, da smo vseeno na dobri poti, da pridemo do zastavljenega cilja."

Z današnjim treningom v Hočah reprezentanca zaključuje s tem pripravljalnim tednom, fantje pa se bodo znova zbrali v ponedeljek, v Mariboru. V štajerski prestolnici jih nato čaka še sedem dni priprav, vmes jim bo Kovač namenil prost vikend. V sredo, 22. avgusta, se bo izbrana vrsta odpravila v Kienbaum pri Berlinu in tam, 23. in 24. avgusta, odigrala dve tekmi z aktualnimi evropskimi podprvaki, Nemci.

Po vrnitvi iz Nemčije se bodo Kovačevi varovanci preselili v Ljubljano, kjer bodo trenirali vse do odhoda na svetovno prvenstvo, 10. septembra. V zaključnem delu priprav, od 6. do 8. septembra, bodo Slovenci v ljubljanskih Stožicah gostili tudi močan mednarodni turnir Ljubljana Volleyball Challenge, na katerem bodo nastopile še tri reprezentance z vrha svetovne lestvice, ZDA, Kanada in Iran.

Komentarjev (0)

Komentar je uspešno oddan.

Pošiljanje komentarja ni uspelo.

Neveljavno geslo, poskušajte znova

* Vsa polja so obvezna

Slovenke jutri proti favorizirani Belgiji

Avtor

Slovenke jutri proti favorizirani Belgiji

Jutri od 20:30 dalje si boste lahko na SportKlubu3 ogledali obračun kvalifikacij za EP v odbojki med Belgijo in Slovenijo.

Umrl je sloviti slovenski rokometni trener Miro Požun

Avtor

Umrl je sloviti slovenski rokometni trener Miro Požun

V 76. letu starosti je umrl eden izmed največjih slovenskih rokometnih strokovnjakov Miro Požun. Novico je sporočil njegov dober prijatelj in novinarski kolega Ivo Milovanović.

Slovenci do naslovov srednjeevropskih prvakov

Avtor

Slovenci do naslovov srednjeevropskih prvakov

V Portorožu je med 16. in 18. avgustom potekalo srednjeevropsko prvenstvo v odbojki na mivki, na katerem je nastopilo 28 moških in 28 ženskih dvojic iz sedmih držav, Avstrije, Slovaške, Češke, Madžarske, Italije, Slovenije in Hrvaške. V moški in ženski konkurenci je nastopilo pet slovenskih parov.

Ob 17.00 na SK3: Slovenske odbojkarice po novo zmago

Avtor

Ob 17.00 na SK3: Slovenske odbojkarice po novo zmago

Slovenske odbojkarice so se po pomembni zmagi nad Izraelom v 1. krogu kvalifikacij z dobro popotnico odpravile proti Reykjaviku oz. natančneje Kopavogurju, kjer se bodo pomerile z Islandijo.
Loading...