Aleš Oblak
Odbojka 10.08.2018 | 13:37 > 13:41

Slovenke v kvalifikacijah za EP v sredo proti Izraelu

Avtor

Pred slovenskimi odbojkaricami je le še pet dni priprav, prihajajočo sredo pa dekleta čaka prvo srečanje kvalifikacij za evropsko prvenstvo, ki ga bodo prihodnje leto gostile Poljska, Turčija, Madžarska in Slovaška. V Mariboru se bodo Slovenke srečale z Izraelkami (v živo na SK 3).

Odbojka Slovenija ž

Aleš Oblak

V zadnjem tednu pred začetkom kvalifikacij so slovenske odbojkarice odigrale dve pripravljalni tekmi, v sredo z Azerbajdžanom, sicer petnajsto reprezentanco na evropski lestvici, včeraj pa s Finsko, ki je v razvrstitvi CEV trenutno na 20. mestu. Proti azerbajdžanski izbrani vrsti so Slovenke prikazale dobro igro, ekipi sta se razšli po štirih nizih, z 2:2 (21:25, 25:23, 25:23, 23:25). Obračun s Finkami so varovanke selektorja Alessandra Chiappinija začele zelo dobro, nato pa pobudo, vse do zadnjega niza, prepustile Skandinavkam. Tudi ta tekma se je zaključila z rezultatom 2:2 (25:19, 17:25, 19:25, 25:13).

Kapetanka reprezentance Eva Mori je bila po tekmi z Azerbajdžanom zelo zadovoljna, medtem ko so včerajšnjo predstavo Slovenije zaznamovala nihanja v igri, s katerimi se izbrana vrsta sooča že od začetka letošnje sezone: "Nihanja v igri so zares velika. En dan igramo tako, drugi dan spet drugače, tako da upam, da bomo imele v sredo dober dan in da nihanja v prihodnjih petih dneh na treningih še odpravimo. Imamo tudi še eno pripravljalno tekmo in upam, da tudi skozi slednjo ta problem čim bolj izničimo. Ciljamo na evropsko prvenstvo in upam, da se bomo v sredo pred domačimi navijači prikazale v najboljši luči."

Bolj zadovoljna s prikazanim je bila po včerajšnji tekmi sprejemalka Ana Marija Vovk: "Ves čas se trudimo izkoristiti vsako pripravljalno tekmo in jo odigrati čim boljše. Glede na to, da smo skupaj že od začetka maja, se mi zdi, da se nam v igri stvari že kar dobro poklopijo. Mislim, da smo kar dobro pripravljene in da bomo tekmo v sredo odigrale dobro. Vsekakor se bomo potrudile, da bomo igrale čim boljše. Izraelk še ne poznamo, saj se nanje še nismo začeli pripravljati, ampak v prihodnjih dneh sledi tudi to."

V nedeljo bodo Slovenke odigrale še zadnjo pripravljalno tekmo, in sicer z Azerbajdžanom, v ponedeljek in torek bodo dekleta trenirala v mariborski dvorani Tabor, kjer jih v sredo, ob 20. uri, čaka prva tekma kvalifikacij za evropsko prvenstvo proti Izraelu (neposredni prenos srečanja na SK 3).

V okviru kvalifikacijske skupine A se naša izbrana vrsta, 18. avgusta, odpravlja na Islandijo, zatem še v Belgijo, prvi del kvalifikacij bodo Slovenke zaključile 25. avgusta, z domačim obračunom proti Belgiji. Peta in šesta tekma kvalifikacij bosta na sporedu januarja prihodnje leto. Na evropsko prvenstvo, ki ga bodo skupaj gostile Poljska, Turčija, Madžarska in Slovaška, se bosta uvrstili po dve najboljši reprezentanci iz vsake od petih kvalifikacijskih skupin.

Komentarjev (0)

Komentar je uspešno oddan.

Pošiljanje komentarja ni uspelo.

Neveljavno geslo, poskušajte znova

* Vsa polja so obvezna

Slovenija začenja z misijo EP 2020

Avtor

Slovenija začenja z misijo EP 2020

Slovenska moška rokometna reprezentanca se je zbrala v Zrečah in začela s pripravami na kvalifikacijski tekmi za evropsko prvenstvo, ki bo leta 2020 v Avstriji, na Norveškem in Švedskem.

Premierna zmage Srbije na mundialu

Avtor

Premierna zmage Srbije na mundialu

Odbojkarice Srbije so nove svetovne prvakinje v odbojki. Izbranke Zorana Terzića so v velikem finalu v pravi odbojkarski poslastici odpravile Italijo s 3:2 v nizih (21:25, 25:14, 23:25, 25:19, 15:12).

Cehte in Malus namesto Grošlja in Mlakarja

Avtor

Cehte in Malus namesto Grošlja in Mlakarja

V slovenski reprezentanci, ki se bo v sredo v Mariboru v kvalifikacijah za EP 2020 pomerila z Latvijo, je pred nedeljskim zborom prišlo do nekaj menjav zaradi poškodb.

Srbkinje in Italijanke za svetovni naslov

Avtor

Srbkinje in Italijanke za svetovni naslov

V sobotnem finalu svetovnega prvenstva v odbojki za ženske (ob 12:40 v živo na SK 1) v Jokohami se bodo pomerile Srbkinje in Italijanke. Prve so za svoj premierni finale na mundialu odpravile Nizozemke, druge pa po pravi drami Kitajke.
Loading...