Aleš Oblak

Odbojka

10.08.2018 | 13.37 > 13:41

Slovenke v kvalifikacijah za EP v sredo proti Izraelu

Avtor

Pred slovenskimi odbojkaricami je le še pet dni priprav, prihajajočo sredo pa dekleta čaka prvo srečanje kvalifikacij za evropsko prvenstvo, ki ga bodo prihodnje leto gostile Poljska, Turčija, Madžarska in Slovaška. V Mariboru se bodo Slovenke srečale z Izraelkami (v živo na SK 3).

Odbojka Slovenija ž

Aleš Oblak

V zadnjem tednu pred začetkom kvalifikacij so slovenske odbojkarice odigrale dve pripravljalni tekmi, v sredo z Azerbajdžanom, sicer petnajsto reprezentanco na evropski lestvici, včeraj pa s Finsko, ki je v razvrstitvi CEV trenutno na 20. mestu. Proti azerbajdžanski izbrani vrsti so Slovenke prikazale dobro igro, ekipi sta se razšli po štirih nizih, z 2:2 (21:25, 25:23, 25:23, 23:25). Obračun s Finkami so varovanke selektorja Alessandra Chiappinija začele zelo dobro, nato pa pobudo, vse do zadnjega niza, prepustile Skandinavkam. Tudi ta tekma se je zaključila z rezultatom 2:2 (25:19, 17:25, 19:25, 25:13).

Kapetanka reprezentance Eva Mori je bila po tekmi z Azerbajdžanom zelo zadovoljna, medtem ko so včerajšnjo predstavo Slovenije zaznamovala nihanja v igri, s katerimi se izbrana vrsta sooča že od začetka letošnje sezone: "Nihanja v igri so zares velika. En dan igramo tako, drugi dan spet drugače, tako da upam, da bomo imele v sredo dober dan in da nihanja v prihodnjih petih dneh na treningih še odpravimo. Imamo tudi še eno pripravljalno tekmo in upam, da tudi skozi slednjo ta problem čim bolj izničimo. Ciljamo na evropsko prvenstvo in upam, da se bomo v sredo pred domačimi navijači prikazale v najboljši luči."

Bolj zadovoljna s prikazanim je bila po včerajšnji tekmi sprejemalka Ana Marija Vovk: "Ves čas se trudimo izkoristiti vsako pripravljalno tekmo in jo odigrati čim boljše. Glede na to, da smo skupaj že od začetka maja, se mi zdi, da se nam v igri stvari že kar dobro poklopijo. Mislim, da smo kar dobro pripravljene in da bomo tekmo v sredo odigrale dobro. Vsekakor se bomo potrudile, da bomo igrale čim boljše. Izraelk še ne poznamo, saj se nanje še nismo začeli pripravljati, ampak v prihodnjih dneh sledi tudi to."

V nedeljo bodo Slovenke odigrale še zadnjo pripravljalno tekmo, in sicer z Azerbajdžanom, v ponedeljek in torek bodo dekleta trenirala v mariborski dvorani Tabor, kjer jih v sredo, ob 20. uri, čaka prva tekma kvalifikacij za evropsko prvenstvo proti Izraelu (neposredni prenos srečanja na SK 3).

V okviru kvalifikacijske skupine A se naša izbrana vrsta, 18. avgusta, odpravlja na Islandijo, zatem še v Belgijo, prvi del kvalifikacij bodo Slovenke zaključile 25. avgusta, z domačim obračunom proti Belgiji. Peta in šesta tekma kvalifikacij bosta na sporedu januarja prihodnje leto. Na evropsko prvenstvo, ki ga bodo skupaj gostile Poljska, Turčija, Madžarska in Slovaška, se bosta uvrstili po dve najboljši reprezentanci iz vsake od petih kvalifikacijskih skupin.

Komentarjev (0)

Komentar je uspešno oddan.

Pošiljanje komentarja ni uspelo.

Neveljavno geslo, poskušajte znova

* Vsa polja so obvezna

Tekme slovenskih upov na Sportklubu

Avtor

Tekme slovenskih upov na Sportklubu

Tekme slovenskih upov na Sportklubu

V torek se ob 16.30 za Slovenijo začenja svetovno prvenstvo do 21 let, ki ga gostita španski Pontevedra in Vigo. Prvi tekmec naše izbrane vrste, ki bo igrala v Vigu, bo Tunizija. Tekmo si boste lahko ogledali v neposrednem prenosu na Sportklubu.

Eurobasketa 2021 žal ne bo v Sloveniji

Avtor

Eurobasketa 2021 žal ne bo v Sloveniji

Eurobasketa 2021 žal ne bo v Sloveniji

Prvenstvo stare celine bodo 2021 gostile Nemčija, Gruzija, Italija in Češka

Rusi zrušili Američane za drugi naslov v Ligi narodov

Avtor

Rusi zrušili Američane za drugi naslov v Ligi narodov

Rusi zrušili Američane za drugi naslov v Ligi narodov

Ruska moška odbojkarska reprezentanta je ubranila naslov najboljšega v Ligi narodov, potem ko je v finalu odpravila ZDA.

Slovenija v boj za prireditelja EuroBasketa 2021

Avtor

Slovenija v boj za prireditelja EuroBasketa 2021

Slovenija v boj za prireditelja EuroBasketa 2021

Za slovensko košarko sta v drugi polovici meseca julija dva pomembna datuma. Danes bo FIBA v Münchnu izbrala prireditelje evropskih prvenstev 2021 za moške in ženske, natanko teden dni kasneje pa izžrebala kvalifikacijske skupine za nastop na prvenstvih.
Loading...