Alex Menendez/ Getty Images
Odbojka 13.09.2018 | 23:11

Francozi v petem nizu premoč priznali Brazilcem

Avtor

V drugem delu današnjih tekem svetovnega prvenstva smo spremljali 4 zanimive dvoboje. Brazilci so po petih nizih premagali Francoze, Srbija in Italija gladko čez Kamerun in Belgijo, Iranci pokorili domačine Bolgare s 3:1.

Italija

FIVB

Odbojkarska reprezentacija Italije

Za derbi dneva sta poskrbeli Brazilija in Francija v skupini B. V Bolgarskem mestu Ruse sta odigrali zelo izenačen in napet dvoboj. Prva dva niza je z boljšo igro dobila Brazilija, oba s 25:20, nato pa so zavladali Francozi, ki so z zmago v tretjem nizu 25:21 iztržili četrti niz in s tesnih 25:23 še petega. Tukaj so se vrnili Brazilci in s 15:12 dobili peti niz in zelo pomembno zmago. Ekipi sta bili precej izenačeni v osvojenih točkah po napadih (54:52), izrazito boljši si bili v bloku Brazilci (18:9), ki so tudi po zaslugi nasprotnikovih napak dobili 35 točk, na drugi strani Francozi 29. Najboljši igralec tekme je bil z 22 osvojenimi točkami za ekipo Francoz Ervin Ngapeth, z 20 mu sledi Brazilec Wallace De Souza. Brazilci so tako z drugo zmago na drugem mestu v skupini B za Kanado, ki je obe odigrani tekmi zmagala s 3:0.

V večernem terminu skupine D so se Iranci v Varni pomerili z domačini Bolgari. Iran je povedel z 2:0 (25:22, 25:20), nato pa so Bolgari na krilih navijačev in v domači dvorani prišli do zmage v tretjem nizu s 25:22, a so v tretjem razjezili favorizirane Irance, ki so niz dobili s 25:19 in zaključili tekmo s 3:1. Po sicer izenačenem nabiranju točk po napadih in blokih so Bolgari po svojih napakah Irancem podarili kar 36 točk, Iranci pa Bolgarom 'le' 20. Z 21 doseženimi točkami je bil najboljši igralec tekme Iranec Mohmmadjavad Manavinezhad.

V skupini C sta se na jugu Italije sestala Kamerun in Srbija. Afričani so bili v točkovni prednosti po zmagi na prvi tekmi proti Tuniziji, medtem ko so Srbi izgubili proti Američanom. Kamerunci so začeli močno in za las izgubili prvi niz z 28:30, nato pa močno popustili, saj so Srbi dobili naslednja dva niza z rezultatom 25:16 in 25:17 in tako s 3:0 v nizih dobili tekmo.

Na zadnji tekmi tretjega dneva sta v Firencah merili moči domačinka Italija in Belgija. Italijani nadaljujejo z dobrimi nastopi pred domačim občinstvom, po otvoritveni tekmi proti Japonski so tudi tokrat več kot zanesljivo slavili s 3:0 (25:20, 25:17, 25:16). Dosegli so kar 46 točk po napadih, Belgijci pa niso vpisali niti enega uspešnega bloka. V domači izbrani vrsti je blestel Ivan Zaytsev z 20 doseženimi točkami, drugi najuspešnejši odbojkar tekme je bil Filipo Lanza z 10.

Komentarjev (0)

Komentar je uspešno oddan.

Pošiljanje komentarja ni uspelo.

Neveljavno geslo, poskušajte znova

* Vsa polja so obvezna

Slovenski odbojkarji nemočni proti domačinki SP

Avtor

Slovenski odbojkarji nemočni proti domačinki SP

Po odličnem začetku na zadnji tekmi prvega dela SP v odbojki, ko so Slovenci proti Italijanom povedli z 1-0 v nizih, je četa Slobodana Kovača v nadaljevanju popustila in oddala naslednje tri nize. Popotnica za drugi del prvenstva je torej 3 zmage in 2 poraza.

Slovenski odbojkarji zvečer z Italijo

Avtor

Slovenski odbojkarji zvečer z Italijo

Slovenski odbojkarji se bodo zvečer pomerili na zadnji tekmi prvega kroga SP. Nasproti jim bodo stali domačini Italijani.

20.30 na SK1: Slovenci proti Argentini do četrte zmage?

Avtor

20.30 na SK1: Slovenci proti Argentini do četrte zmage?

Slovenijo drevi čaka četrta tekma na svetovnem prvenstvu v odbojki. Izbranci Slobodana Kovača so premierni nastop na svetovnih prvenstvih začeli s tremi zmagami in si že zagotovili preboj v drugi del tekmovanja. Kako bo tokrat, ko bo nasproti stala močna Argentina?

Nizozemci premagali Francoze, Italijani meljejo dalje

Avtor

Nizozemci premagali Francoze, Italijani meljejo dalje

Izjemna tekma v petih nizih med Francozi in Nizozemci je prinesla zmago slednjim, Italijani še naprej brez poraza, Srbija čez Avstralijo.
Loading...