Alex Menendez/ Getty Images

Odbojka

13.09.2018 | 23.11

Francozi v petem nizu premoč priznali Brazilcem

Avtor

V drugem delu današnjih tekem svetovnega prvenstva smo spremljali 4 zanimive dvoboje. Brazilci so po petih nizih premagali Francoze, Srbija in Italija gladko čez Kamerun in Belgijo, Iranci pokorili domačine Bolgare s 3:1.

Italija

FIVB

Odbojkarska reprezentacija Italije

Za derbi dneva sta poskrbeli Brazilija in Francija v skupini B. V Bolgarskem mestu Ruse sta odigrali zelo izenačen in napet dvoboj. Prva dva niza je z boljšo igro dobila Brazilija, oba s 25:20, nato pa so zavladali Francozi, ki so z zmago v tretjem nizu 25:21 iztržili četrti niz in s tesnih 25:23 še petega. Tukaj so se vrnili Brazilci in s 15:12 dobili peti niz in zelo pomembno zmago. Ekipi sta bili precej izenačeni v osvojenih točkah po napadih (54:52), izrazito boljši si bili v bloku Brazilci (18:9), ki so tudi po zaslugi nasprotnikovih napak dobili 35 točk, na drugi strani Francozi 29. Najboljši igralec tekme je bil z 22 osvojenimi točkami za ekipo Francoz Ervin Ngapeth, z 20 mu sledi Brazilec Wallace De Souza. Brazilci so tako z drugo zmago na drugem mestu v skupini B za Kanado, ki je obe odigrani tekmi zmagala s 3:0.

V večernem terminu skupine D so se Iranci v Varni pomerili z domačini Bolgari. Iran je povedel z 2:0 (25:22, 25:20), nato pa so Bolgari na krilih navijačev in v domači dvorani prišli do zmage v tretjem nizu s 25:22, a so v tretjem razjezili favorizirane Irance, ki so niz dobili s 25:19 in zaključili tekmo s 3:1. Po sicer izenačenem nabiranju točk po napadih in blokih so Bolgari po svojih napakah Irancem podarili kar 36 točk, Iranci pa Bolgarom 'le' 20. Z 21 doseženimi točkami je bil najboljši igralec tekme Iranec Mohmmadjavad Manavinezhad.

V skupini C sta se na jugu Italije sestala Kamerun in Srbija. Afričani so bili v točkovni prednosti po zmagi na prvi tekmi proti Tuniziji, medtem ko so Srbi izgubili proti Američanom. Kamerunci so začeli močno in za las izgubili prvi niz z 28:30, nato pa močno popustili, saj so Srbi dobili naslednja dva niza z rezultatom 25:16 in 25:17 in tako s 3:0 v nizih dobili tekmo.

Na zadnji tekmi tretjega dneva sta v Firencah merili moči domačinka Italija in Belgija. Italijani nadaljujejo z dobrimi nastopi pred domačim občinstvom, po otvoritveni tekmi proti Japonski so tudi tokrat več kot zanesljivo slavili s 3:0 (25:20, 25:17, 25:16). Dosegli so kar 46 točk po napadih, Belgijci pa niso vpisali niti enega uspešnega bloka. V domači izbrani vrsti je blestel Ivan Zaytsev z 20 doseženimi točkami, drugi najuspešnejši odbojkar tekme je bil Filipo Lanza z 10.

Komentarjev (0)

Komentar je uspešno oddan.

Pošiljanje komentarja ni uspelo.

Neveljavno geslo, poskušajte znova

* Vsa polja so obvezna

Prijateljski remi med Nemčijo in Srbijo

Avtor

Prijateljski remi med Nemčijo in Srbijo

Prijateljski remi med Nemčijo in Srbijo

Na prijateljski in hkrati tudi pripravljalni tekmi za kvalifikacije sta se reprezentanci Nemčije in Srbije v Wolfsburgu razšli brez zmagovalca z rezultatom 1:1.

Nov trener na klopi Nove KBM

Avtor

Nov trener na klopi Nove KBM

Nov trener na klopi Nove KBM

Na klop aktualnih prvakinj se je vrnil Bruno Najdič.

Bankirke v kratkim z novim trenerjem

Avtor

Bankirke v kratkim z novim trenerjem

Bankirke v kratkim z novim trenerjem

Zaključek odbojkarske sezone v domačih tekmovanjih bodo igralke članske vrste kluba Nova KBM Branik Maribor dočakale z novim trenerjem.

Čehinje v finalu boljše od Mariborčank

Avtor

Čehinje v finalu boljše od Mariborčank

Čehinje v finalu boljše od Mariborčank

Odbojkarice Nove KBM Branika so v finalu MEVZA Pokala klonile proti češkem VK UP Olomouc, ki je v finalu zasluženo slavil pred domačimi navijači.
Loading...