Masashi Hara/Getty Images
Odbojka 15.09.2018 | 11:06 > 11:15

SK1: Slovenija ob 17h proti Belgiji po novo zmago

Avtor

Slovenija je z dvema zmagama s 3:1 proti Japonski in Dominikanski republiki dobro pričela SP, danes pa varovance Slobodana Kovača čaka prvi pravi preizkus. Ob 17h se bodo namreč pomerili z Belgijo, neposrednim konkurentom za najvišja mesta. Tekmo si lahko ogledate na SportKlubu1.

OZS

Slovenski odbojkarji so zelo dobro začeli svoje prvo svetovno prvenstvo in so, ob Italiji, še edina neporažena ekipa v skupini A. Belgijci so za uvod, s 3:1, premagali favorizirano Argentino, medtem ko so z gostitelji prvenstva, Italijani, izgubili s 3:0. Ekipi sta se na uradnih tekmovanjih v zadnjih letih srečali dvakrat. Na evropskem prvenstvu pred tremi leti so bili Belgijci uspešnejši s 3:1, a so na koncu Slovenci osvojili srebrno odličje. V lanskih kvalifikacijah za svetovno prvenstvo, ki smo jih spremljali v Ljubljani, so se zmage veselili naši fantje, ki so bili boljši s 3:1.

Gre torej za dve dokaj izenačeni ekipi, pri čemer tehnično nekoliko slabši Belgijci stavijo na višino, v slovenskem taboru pa bodo igro znova snovali na močnem začetnem udarcu in jo skušali dvignili še za raven višje od včerajšnje proti Japonski. "Belgijci imajo zares visoko ekipo. Njihova največja pomanjkljivost je sprejem začetnega udarca, še posebej, ko sprejema Sam Deroo, a po drugi strani v napadu zelo dobro zaključujejo visoke žoge. Morali bomo dobro servirati in tako kot danes dobro igrati v bloku in obrambi. Ko nam igra dobro steče, moramo ta ritem ohranjati do konca, saj ko nasprotniki ne sprejemajo dobro, mora biti to naše najmočnejše orožje. Ko bomo napadali, bodo morali fantje imeti odprte oči, saj na drugi strani ne bodo stali nizki Japonci, ampak nas čaka visoka ekipa, zato bomo morali biti v napadu iznajdljivi in pripraviti njihove visoke igralce, da se bodo morali gibati," je taktiko za današnji obračun razkril slovenski selektor Slobodan Kovač.

Belgijci, ki bodo danes na svetovnih prvenstvih igrali že petdeseto tekmo, na svetovni lestvici zasedajo 15. mesto, na evropski sedmo, Slovenija je v svetovni razvrstitvi na 23. mestu, v evropski je deveta.

Komentarjev (1)

Komentar je uspešno oddan.

Pošiljanje komentarja ni uspelo.

Neveljavno geslo, poskušajte znova

Zelenec

Bi lahko, prosim, nekdo podučil sokomentatorja, kdaj se uporablja besedi bolje in boljše? Sicer pa sta odlična😁

Odgovori 0 0

* Vsa polja so obvezna

Slovenski odbojkarji nemočni proti domačinki SP

Avtor

Slovenski odbojkarji nemočni proti domačinki SP

Po odličnem začetku na zadnji tekmi prvega dela SP v odbojki, ko so Slovenci proti Italijanom povedli z 1-0 v nizih, je četa Slobodana Kovača v nadaljevanju popustila in oddala naslednje tri nize. Popotnica za drugi del prvenstva je torej 3 zmage in 2 poraza.

Slovenski odbojkarji zvečer z Italijo

Avtor

Slovenski odbojkarji zvečer z Italijo

Slovenski odbojkarji se bodo zvečer pomerili na zadnji tekmi prvega kroga SP. Nasproti jim bodo stali domačini Italijani.

20.30 na SK1: Slovenci proti Argentini do četrte zmage?

Avtor

20.30 na SK1: Slovenci proti Argentini do četrte zmage?

Slovenijo drevi čaka četrta tekma na svetovnem prvenstvu v odbojki. Izbranci Slobodana Kovača so premierni nastop na svetovnih prvenstvih začeli s tremi zmagami in si že zagotovili preboj v drugi del tekmovanja. Kako bo tokrat, ko bo nasproti stala močna Argentina?

Nizozemci premagali Francoze, Italijani meljejo dalje

Avtor

Nizozemci premagali Francoze, Italijani meljejo dalje

Izjemna tekma v petih nizih med Francozi in Nizozemci je prinesla zmago slednjim, Italijani še naprej brez poraza, Srbija čez Avstralijo.
Loading...