Masashi Hara/Getty Images

Odbojka

15.09.2018 | 11.06 > 11:15

SK1: Slovenija ob 17h proti Belgiji po novo zmago

Avtor

Slovenija je z dvema zmagama s 3:1 proti Japonski in Dominikanski republiki dobro pričela SP, danes pa varovance Slobodana Kovača čaka prvi pravi preizkus. Ob 17h se bodo namreč pomerili z Belgijo, neposrednim konkurentom za najvišja mesta. Tekmo si lahko ogledate na SportKlubu1.

OZS

Slovenski odbojkarji so zelo dobro začeli svoje prvo svetovno prvenstvo in so, ob Italiji, še edina neporažena ekipa v skupini A. Belgijci so za uvod, s 3:1, premagali favorizirano Argentino, medtem ko so z gostitelji prvenstva, Italijani, izgubili s 3:0. Ekipi sta se na uradnih tekmovanjih v zadnjih letih srečali dvakrat. Na evropskem prvenstvu pred tremi leti so bili Belgijci uspešnejši s 3:1, a so na koncu Slovenci osvojili srebrno odličje. V lanskih kvalifikacijah za svetovno prvenstvo, ki smo jih spremljali v Ljubljani, so se zmage veselili naši fantje, ki so bili boljši s 3:1.

Gre torej za dve dokaj izenačeni ekipi, pri čemer tehnično nekoliko slabši Belgijci stavijo na višino, v slovenskem taboru pa bodo igro znova snovali na močnem začetnem udarcu in jo skušali dvignili še za raven višje od včerajšnje proti Japonski. "Belgijci imajo zares visoko ekipo. Njihova največja pomanjkljivost je sprejem začetnega udarca, še posebej, ko sprejema Sam Deroo, a po drugi strani v napadu zelo dobro zaključujejo visoke žoge. Morali bomo dobro servirati in tako kot danes dobro igrati v bloku in obrambi. Ko nam igra dobro steče, moramo ta ritem ohranjati do konca, saj ko nasprotniki ne sprejemajo dobro, mora biti to naše najmočnejše orožje. Ko bomo napadali, bodo morali fantje imeti odprte oči, saj na drugi strani ne bodo stali nizki Japonci, ampak nas čaka visoka ekipa, zato bomo morali biti v napadu iznajdljivi in pripraviti njihove visoke igralce, da se bodo morali gibati," je taktiko za današnji obračun razkril slovenski selektor Slobodan Kovač.

Belgijci, ki bodo danes na svetovnih prvenstvih igrali že petdeseto tekmo, na svetovni lestvici zasedajo 15. mesto, na evropski sedmo, Slovenija je v svetovni razvrstitvi na 23. mestu, v evropski je deveta.

Komentarjev (1)

Komentar je uspešno oddan.

Pošiljanje komentarja ni uspelo.

Neveljavno geslo, poskušajte znova

Zelenec

Bi lahko, prosim, nekdo podučil sokomentatorja, kdaj se uporablja besedi bolje in boljše? Sicer pa sta odlična😁

Odgovori 0 0

* Vsa polja so obvezna

Kek: Jaz sem se že odločil, kdo bo kapetan

Avtor

Kek: Jaz sem se že odločil, kdo bo kapetan

Kek: Jaz sem se že odločil, kdo bo kapetan

Slovenska nogometna reprezentanca bo v četrtek ob 20.45 po slovenskem času začela kvalifikacije za evropsko prvenstvo 2020. Izbranci Matjaža Keka bodo v Haifi igrali proti Izraelu. Kot pravijo v slovenskem taboru, se zavedajo kakovosti tekmeca, a si želijo poln plen. Ime kapetana bo znano jutri.

Brez Kotnika in Skubica, vpoklicana Sorčan in A. Struna

Avtor

Brez Kotnika in Skubica, vpoklicana Sorčan in A. Struna

Brez Kotnika in Skubica, vpoklicana Sorčan in A. Struna

Slovenski selektor Matjaž Kek je bil prisiljen v spremembo reprezentančnega seznam.

Domen Prevc Slovenijo popeljal do desete zmage!

Avtor

Domen Prevc Slovenijo popeljal do desete zmage!

Domen Prevc Slovenijo popeljal do desete zmage!

Slovenija je v Vikersundu prišla do jubilejne desete zmage na ekipnih tekmah in četrte na poletih. Na največji letalnici na svetu so za Slovenijo skakali najboljši posameznik tekme Domen Prevc, Peter Prevc (sodeloval je prav pri vseh slovenskih ekipnih zmagah), Anže Lanišek in Timi Zajc.

Nov trener na klopi Nove KBM

Avtor

Nov trener na klopi Nove KBM

Nov trener na klopi Nove KBM

Na klop aktualnih prvakinj se je vrnil Bruno Najdič.
Loading...