Aleš Oblak

Odbojka

17.05.2019 | 11.52 > 11:57

Slovenski odbojkarji začeli s pripravami

Avtor

Slovenska moška odbojkarska reprezentanca se je zbrala v Kranjski Gori in začela s pripravami na letošnjo sezono, v kateri naše fante čakajo kar tri velika tekmovanja, kvalifikacije za Ligo narodov, kvalifikacije za olimpijske igre in domače evropsko prvenstvo.

Alberto Giuliani Slovenija odbojka

Aleš Oblak

Slovenski selektor Alberto Giuliani, ki ima na voljo vse reprezentante s seznama, z izjemo Tončka Šterna, ki ima klubske obveznosti in Mitje Gasparinija, ki je še v Južni Koreji, dodatno pa še korektorja Matica Vrtovca, je prvi trening v fitnesu odvodil v dopoldanskih urah, popoldne se je ekipa, motivirana kot vselej, zbrala v dvorani Vitranc.

"Čakajo nas tri velika tekmovanja. Temu bi rekel kar dvojne kvalifikacije pred evropskim prvenstvom, dve generalki. Najprej nas čaka Challenger Cup, skozi katerega se bomo skušali uvrstiti v Ligo narodov, potem pa še kvalifikacije za olimpijske igre, ki so zelo pomembne. Vsi si namreč želimo igrati na olimpijskih igrah. Evropsko prvenstvo je seveda najpomembnejši cilj letošnje sezone, igramo doma in skušali bomo priti do medalje," je ob uvodu v sezono dejal Alen Šket, ki je spregovoril tudi o novem selektorju Giulianiju: "Njegov sistem se ne razlikuje prav dosti od sistemov prejšnjih selektorjev, tako da tukaj ni nobenega problema. Alberto je zelo dober človek in zelo dober trener in mislim, da bomo imeli odlično sezono."

Eden najizkušenejših reprezentantov, Alen Pajenk, se je snidenja s soigralci kot vselej razveselil, zaveda pa se, da je pred ekipo naporna sezona: "Glede na to, da je za nami že precej takšnih zborov, je za nas to že nekaj normalnega. Lepo je, da smo se zbrali vsi, da nihče ni poškodovan, to je najbolj pomembno. Čaka nas namreč pet mesecev skupaj in veliko počitka ne bo. Vsi bomo morali biti pripravljeni in dati svoj doprinos reprezentanci, da bi lahko osvojili to, kar si želimo."

Najmlajši na Giulianijevem seznamu je sedemnajstletni Rok Možič, za katerega treningi v Kranjski Gori ne bodo prva tovrstna izkušnja: "Lani sem že treniral z reprezentanco, a le tri, štiri dni in zato bo zame vse skupaj nekaj novega. Čutim tudi spoštovanje do vseh teh igralcev, ki so v odbojki že nekaj dosegli in imajo od mene dosti več izkušenj, so dosti starejši, ampak upam, da se bom lahko čim bolj izkazal in dobro treniral."

Odbojkarji bodo na pripravah v Kranjski Gori ostali vse do 15. junija, nato pa se bodo preselili v Ljubljano, kjer jih med 3. in 7. julijem čakajo kvalifikacije za Ligo narodov, FIVB Challenger Cup.

Komentarjev (0)

Komentar je uspešno oddan.

Pošiljanje komentarja ni uspelo.

Neveljavno geslo, poskušajte znova

* Vsa polja so obvezna

Slovenke za uvod proti Madžarski

Avtor

Slovenke za uvod proti Madžarski

Slovenke za uvod proti Madžarski

V četrtek bodo slovenske košarkarice dočakale težko pričakovani začetek 37. evropskega prvenstva, ki ga gostita Srbija in Latvija. Skupinski del bo do nedelje potekal v Rigi, Zrenjaninu in Nišu, kjer bodo v dvorani športnega centra Čair igrale tudi Slovenke.

Slovenke blizu uvrstitvi v Zlato evropsko ligo!

Avtor

Slovenke blizu uvrstitvi v Zlato evropsko ligo!

Slovenke blizu uvrstitvi v Zlato evropsko ligo!

Slovenske odbojkarice so z zmago proti Romuniji odprle veliki finale Srebrne evropske lige.

Američani v četrtfinalu zaustavili Slovenijo

Avtor

Američani v četrtfinalu zaustavili Slovenijo

Američani v četrtfinalu zaustavili Slovenijo

Slovenska moška reprezentanca v košarki 3x3 je v četrtfinalu svetovnega prvenstva izgubila proti ZDA. Slovenija je z uvrstitvijo med osem najboljših ekip na svetu dosegla velik uspeh, že v naslednjem tednu pa fante čakajo kvalifikacije za evropsko prvenstvo. Nedeljske zaključni boji v živo na SK 3.

Slovenke odlično opravile generalko v Rigi

Avtor

Slovenke odlično opravile generalko v Rigi

Slovenke odlično opravile generalko v Rigi

Slovenske košarkarice so z odliko opravile generalko pred začetkom evropskega prvenstva. Po petkovi zmagi nad Kitajsko so izbranke selektorja Damirja Grgića s tesnih 80:79 ugnale še Latvijo. Serijo osmih pripravljalnih tekem tako zaključujejo z zavidljivim izkupičkom šestih zmag in le dveh porazov.
Loading...