Aleš Oblak

Odbojka

29.05.2019 | 19.34 > 19:45

Slovenke do izjemne zmage nad Grčijo

Avtor

Slovenska ženska odbojkarska reprezentanca je na drugi tekmi evropske lige vknjižila še drugo zmago. Potem, ko so naša dekleta v prvem krogu slavila nad Estonijo, so bila tokrat v gosteh uspešnejša še od Grčije.

OZS

Slovenski selektor Alessandro Chiappini je v primerjavi s prvim obračunom evropske lige proti Estoniji nekoliko pomešal začetno postavo. Na mesto podajalke je poslal Evo Mori, na mesto korektorice Darjo Eržen, na sprejemalski poziciji Lano Ščuka in Žano ZdovcSporer, kot srednji blokerki sta srečanje začeli Saša Planinšec in Tina Grudina, kot prosta igralka Leja Janežič.

Naša dekleta so tekmo odprla z vodstvom s 4:1 in grškega stratega Guillerma Hernandeza prisilila v prvo prekinitev. Po njej je točki z napadom in začetnim udarcem prispevala Planinščeva. Grkinje so se nato približale na 5:7, a sta Grudina in Zdovc Sporerjeva poskrbeli za dve zaporedni točki za 9:5. Na začetni udarec Grudine so Slovenke, tudi prek napadov Ščuke in Erženove, prišle do nove serije in šestih točk naskoka (12:6). Potem, ko so gostiteljice z dobrimi protinapadi razliko stopile na tri točke, na 13:16, je po odmoru posegel Chiappini, ki je pri 15:18 na sprejem poslal Anito Sobočan. Z varanjem Morijeve in blokom Ščuke so naše pobegnile na 20:15, a je Maria Oikonomidou z napadom in odličnimi začetnimi udarci svoje moštvo vrnila v igro (18:20). V zaključku niza so naše ostale zbrane in se po uspešnem napadu Erženove veselile zmage s 25:19.

OZS

Drugi niz so bolje začele domačinke, ki so izkoristile nekoliko slabši sprejem naše vrste in ušle na 6:2, slovenska klop se je odločila za odmor. A prekinitev ni zaustavila serije začetnih udarcev Olge Strantzali, ki je ekipi pomagala do vodstva z 9:3. Naši vrsti v tem delu niso šle v prid niti sodniške odločitve, v igro so se prikradle še napake in Grkinje so povedle s 13:6. Ščuka je nato prispevala blok in as za 14:9, Planinščeva blok za 14:10, Erženova pa dva napada za 15:13. A tekmice so vseeno ostajale v ospredju in vodile že z 18:14, nato pa je Zdovc Sporerjeva prispevala točki z napadom in asom, Grudina je zaključila napad za 17. točko. Serija Slovenk se je na servis Zdovc Sporerjeve in tudi dobrih obrambah Janežičeve, nadaljevala vse do vodstva z 19:18 in 20:19. V napeti končnici so si po uspešnem napadu Erženove zaključno žogo pri 24:22 priigrale naše odbojkarice. Po izenačenju na 24. točki je Chiappini vzel odmor, po njem so si Grkinje privoščile dve zaporedni napaki za zmago naših s 26:24.

OZS

V tretjem nizu smo spremljali izenačen uvod, ekipi sta izmenično dosegali točke, prve so z dvema točkama razlike povedle gostiteljice, pri 7:5 in 8:6, Evangelia Merteki pa je ob tem dodala še točko za 9:6. Nalet Hernandezovih varovank je prekinila Ščuka, a so Grkinje z začetnimi udarci še naprej pritiskale na naše sprejemalke in si prek Mertekijeve zagotovile vodstvo s 13:9. Borbene in nepopustljive Slovenke so se še enkrat vrnile v igro in po dobri igri Grudine in Ščuke ob mreži ter novem asu Zdovc Sporerjeve izid poravnal na 16. točki. Po zaslugi Vlachakijeve so domače prešle v vodstvo z 19:17, točka Planinščeve in as Ščuke sta prinesla izenačenje, sledila je napaka Grkinj za vodstvo naših z 21:20. Saša Planinšec je dodala blok, domače so spet grešile, Erženovi pa je uspel napad za zaključno žogo pri 24:20. Planinščeva je niz zaključila z napadom za 25:21.

Slovenske odbojkarice so tako dosegle izjemno pomembno zmago, ki jim trenutno prinaša prvo mesto v skupini. Le slednje namreč vodi v veliki finale srebrne evropske lige. Tretjo tekmo evropske lige bodo naše odbojkarice odigrale 2. junija v Estoniji, kamor bodo odpotovale v zgodnjih jutranjih urah.

Slovenija: Mori 3, Grudina 6, Janežič, Blažič, Zdovc Sporer 7, Mikl, Zatkovič, Pintar, Ščuka 11, Sobočan, Eržen 11, Planinšec 11, Žigon. Selektor: Alessandro Chiappini

Komentarjev (0)

Komentar je uspešno oddan.

Pošiljanje komentarja ni uspelo.

Neveljavno geslo, poskušajte znova

* Vsa polja so obvezna

Remi Uniteda, Šporar do prvenca, Ajax padel v Španiji

Avtor

Remi Uniteda, Šporar do prvenca, Ajax padel v Španiji

Remi Uniteda, Šporar do prvenca, Ajax padel v Španiji

Po začetku izločilnih bojev v ligi prvakov je četrtek postregel s prvimi tekmami šestnajstine finala evropske lige.

Evropski prvaki pokleknili na Madžarskem

Avtor

Evropski prvaki pokleknili na Madžarskem

Evropski prvaki pokleknili na Madžarskem

Slovenska košarkarska reprezentanca je na prvi kvalifikacijski tekmi za Eurobasket 2021 razočarala in izgubila proti Madžarski (77:75).

Legionarji nadaljujejo z dobrimi predstavami

Avtor

Legionarji nadaljujejo z dobrimi predstavami

Legionarji nadaljujejo z dobrimi predstavami

Slovenski odbojkarji in odbojkarice nadaljujejo z razkazovanjem znanja po svojih klubih. V Turčiji je blestel Tonček Štern, v Italiji Jan Kozamernik, v Grčiji pa Monika Potokar.

Slovenski košarkaši v Mariboru že začeli s pripravami

Avtor

Slovenski košarkaši v Mariboru že začeli s pripravami

Slovenski košarkaši v Mariboru že začeli s pripravami

Del slovenske moške članske košarkarske reprezentance je že zbran v Mariboru, kjer se bodo izbranci selektorja Rada Trifunovića pripravljali za začetek kvalifikacij za EuroBasket 2021.
Loading...