FOTO: CEV

Odbojka

10.09.2019 | 19.18

Vinčić: Komaj čakamo, da se začne!

Avtor

Slovenska moška odbojkarska reprezentanca se je še zadnjič pred evropskim prvenstvom posvetila medijskim obveznostim, veliko zanimanje predstavnikov sedme sile pa je le še dokaz več, da bomo v Areni Stožice od 12. septembra naprej spremljali odbojkarski spektakel.

Slovenska odbojkarska reprezentanca

OZS

Slovenska odbojkarska reprezentanca

Evropsko prvenstvo bomo v Sloveniji gostili prvič, v ljubljanske Stožice v okviru skupine C prihajajo Belorusija, Finska, Turčija, Severna Makedonija in Rusija, v nadaljevanju pa bomo pri nas priča še obračunom osmine finala, četrtfinala in tudi polfinale.

Odbojkarsko mrzlico je že moč čutiti, kako veliko naši doslej daleč najboljši odbojkarski generaciji pomeni domače evropsko prvenstvo, je lepo orisal reprezentančni podajalec Dejan Vinčić: "Pozitivne vibracije in pozitivni občutki so prisotni. Nikoli nismo bili v situaciji, da igramo tako veliko tekmovanje doma. Zveza je naredila fenomenalno delo s promocijo odbojke, z vsem, kar se dogaja okoli in mislim, da nas čaka najlepše in najbolje organizirano prvenstvo do sedaj. Vemo, da nismo najbogatejša zveza, smo pa definitivno najbolj delovna, tako s strani igralcev, kot s strani vodstva, od predsednika naprej in vsi že komaj čakamo, da se začne. Štirinajstega maja smo se zbrali in spet podredili celotno poletje reprezentanci, grbu, Sloveniji in mislim, da smo dobro pripravljeni. Tisto, kar je najpomembnejše pa je, da smo zdravi in da ostanemo zdravi skozi celotno evropsko prvenstvo."

Po besedah srednjega blokerja Alena Pajenka pritiska v našem taboru za zdaj še ne čutijo preveč, a se zavedajo, da ekipe v Ljubljano vse prihajajo z enakim ciljem: "Vse te obveznosti so sestavni del športa in mimo tega ne gre. Treba je biti pripravljen na vse to, hkrati pa to tudi čim prej odmisliti. Vseeno to nič takega. Sicer pa, kot sem že rekel, na evropskem prvenstvu ne bo lahkih nasprotnikov, vsaka tekma bo na nož. Vsi bodo prišli še bolj okrepljeni in to samo pomeni, kako resno jemljejo evropsko prvenstvo. Mi ga igramo doma in tudi mi bomo vse skupaj vzeli najbolj resno."

Drugi reprezentančni bloker, Jan Kozamernik, ki je z izbrano vrsto igral že na evropskem prvenstvu pred štirimi leti, ko so Slovenci s srebrnim odličjem zabeležili enega največjih uspehov našega ekipnega športa, dogajanje pred prvenstvom spremlja z navdušenjem in si želi polne Stožice: "Malo se že nabira in lepo je videti, da se ta vročica stopnjuje. Prav vesel sem, da bomo imeli to evropsko prvenstvo doma, prav veselim se že začetka. Prva tekma nas čaka proti Belorusom in videli smo že, da gre za dobrega nasprotnika, ki ga ne smemo podcenjevati. Treba bo priti na tekmo zbran, odigrati po najboljših močeh in potem še stopnjevati formo skozi tekmovanje. Navijači so vedno dobrodošli. Več rok, kot jih bo skupaj ploskalo, toliko lažje bo nam. Zelo se že veselim polne Arene Stožice in upam, da v izločilnih bojih res napolnimo to dvorano in po dolgem času vidimo polne Stožice in zaigramo pred toliko gledalci, ker bo to res poseben dogodek."

Alberto Giuliani Slovenija odbojka

Aleš Oblak

Selektor Alberto Giuliani še toliko bolj kot odbojkarji razmišlja o nasprotnikih in verjame v svoje fante, ki so se v letošnji sezoni že dokazali z uvrstitvijo v elitno Ligo narodov: "Pripravljeni smo, delamo v skladu s programom. Telesna kondicija je dobra, mentalno stanje je dobro, prav tako je dobra tudi tehnična pripravljenost. Pripravljeni smo na prvenstvo. Za zdaj smo povsem osredotočeni na prvo tekmo, ki je lahko zelo nevarna. Gre za prvo tekmo na prvenstvu in gre za Belorusijo, ki je zelo dobra ekipa. Videli smo jo v kvalifikacijah za Ligo narodov, zdaj pa prihaja še okrepljena, in sicer z enim srednjim blokerjem in z zelo dobrim korektorjem. In zato je naš fokus na prvi tekmi in samo na prvi tekmi."

Komentarjev (0)

Komentar je uspešno oddan.

Pošiljanje komentarja ni uspelo.

Neveljavno geslo, poskušajte znova

* Vsa polja so obvezna

Legionarji nadaljujejo z dobrimi predstavami

Avtor

Legionarji nadaljujejo z dobrimi predstavami

Legionarji nadaljujejo z dobrimi predstavami

Slovenski odbojkarji in odbojkarice nadaljujejo z razkazovanjem znanja po svojih klubih. V Turčiji je blestel Tonček Štern, v Italiji Jan Kozamernik, v Grčiji pa Monika Potokar.

ACH Volley zapravil vodstvo z 2:0 in četrtič izgubil

Avtor

ACH Volley zapravil vodstvo z 2:0 in četrtič izgubil

ACH Volley zapravil vodstvo z 2:0 in četrtič izgubil

Odbojkarji ACH Volleyja so na tekmi 5. kroga Lige prvakov v Tivoliju izgubili proti Berlinu (2:3) in po četrtem porazu v tej sezoni dokončno ostali brez možnosti za napredovanje iz skupine B.

V Novi Gorici ta vikend za srednjeevropsko lovoriko

Avtor

V Novi Gorici ta vikend za srednjeevropsko lovoriko

V Novi Gorici ta vikend za srednjeevropsko lovoriko

Ta vikend bo v Novi Gorici potekal zaključni turnir najboljše četverice v srednjeevropski ligi MEVZA, na katerem bomo spremljali kar tri slovenske ekipe. Finalni obračun v nedeljo ob 20:00 v živo na SK 3.

Slovenci na 12. mestu svetovne lestvice!

Avtor

Slovenci na 12. mestu svetovne lestvice!

Slovenci na 12. mestu svetovne lestvice!

Slovenska moška odbojkarska reprezentanca je potem, ko se je na evropski lestvici povzpela na sedmo mesto, močno napredovala tudi v svetovni razvrstitvi. Naša izbrana vrsta zdaj zaseda visoko 12. mesto, osem mest pa so pridobile tudi slovenske odbojkarice, ki so zdaj 30.
Loading...