fivb.org

Odbojka

07.01.2020 | 12.24

Naslednji tekmeci Slovenije bodo prepričljivi Nemci

Avtor

Slovenska moška odbojkarska reprezentanca je kvalifikacije za olimpijske igre, ki potekajo v Berlinu, začela z zmago proti Belgiji. Naslednji tekmeci naših fantov bodo Nemci, ki so za uvod prepričljivo premagali Čehe. Obračun v dvorani Max-Schmeling-Halle se bo začel ob 20.10 uri.

Slovenska odbojkarska reprezentanca

OZS

Slovenska odbojkarska reprezentanca

Srečanje z Belgijo, ki so ga slovenski odbojkarji dobili s 3:0 in na katerem so se izkazali z izjemno borbenostjo, dobro igro v obrambi in zbranostjo v ključnih trenutkih tekme, je zdaj že pozabljeno. Strokovni štab in reprezentanti sicer poudarjajo, da je bila uvodna zmaga pomembna tako za samozavest kot seveda tudi za točkovanje, a so že povsem osredotočeni na naslednje tekmece, Nemce. Ti so za uvod v kvalifikacijski turnir prikazali dokaj dobro igro in brez večjih težav prišli do zmage nad Češko.

Z Nemci so se slovenski odbojkarji nazadnje srečali leta 2016, na zaključnem turnirju najboljše četverice tretje kakovostne skupine svetovne serije, uspešnejša je bila naša izbrana vrsta. "Z Nemci že zelo dolgo nismo igrali, a to niti ni tako pomembno. Vemo, da bo tekma težka, saj tekmeci igrajo doma, dvorana bo polna, mi pa bomo morali, tako kot to delajo oni, pritiskati z začetnimi udarci, jih oddaljiti od mreže ter si kot včeraj z blokom in obrambo zagotoviti nekaj protinapadov, ki bi nas popeljali do zmage in naprej v polfinale," je po današnjem treningu dejal Alen Pajenk.

Še en srednji bloker v naši vrsti, Sašo Štalekar, dodaja: "Čaka nas težka tekma, ampak za zdaj se ne osredotočamo preveč na nasprotnike, temveč bolj nase. Zavedamo se sicer, kdo nam stoji nasproti, a moramo predvsem sami prikazati najboljšo možno igro. Moramo predvsem dobro sprejemati, saj smo včeraj lahko videli, kako močni so začetni udarci tekmecev. Ključ bo sprejem in seveda tudi dobra igra v obrambi."

Glavni orožji nemškega selektorja Andree Gianija, ki je v preteklosti sedel prav na slovenski klopi, bosta György Grozer in Christian Fromm. Fromm je odlično napadal, Grozer pa se je v obračunu s Češko izkazal z 21 točkami, kar osem jih je dosegel z začetnim udarcem. Korektor Tonček Štern je razkril, kakšno taktiko bodo Slovenci ubrali: "Pozitivno je, da smo turnir odprli z zmago s 3:0, da smo pokazali borbeno igro in zagnanost od prve do zadnje točke. To je pozitivno za prihodnja srečanja. Lahko še dvignemo raven igre v uigranosti in v napadu. Nemčija je zelo dobra ekipa s selektorjem, ki nas dobro pozna od prej. Ob polni dvorani navijačev je to velika prednost. A če bomo odigrali kot znamo, če bomo dvignili nivo igre v napadu in igrali enako borbeno kot proti Belgiji, se nimamo česa bati. Na servise Grozerja se bomo pripravili, morali se bomo braniti. Videli smo, kako močni so ti servisi, kako malo napak je naredil na včerajšnji tekmi. Morali bomo igrati zelo organizirano, se braniti in ne bomo smeli z glavo skozi zid, ampak igrati prvi, drugi, tudi tretji napad. Si čimprej zagotoviti idealen napad in tako čim hitreje prekiniti njegovo serijo."

Komentarjev (0)

Komentar je uspešno oddan.

Pošiljanje komentarja ni uspelo.

Neveljavno geslo, poskušajte znova

* Vsa polja so obvezna

Štern nazaj v Grčijo po naslov prvaka

Avtor

Štern nazaj v Grčijo po naslov prvaka

Štern nazaj v Grčijo po naslov prvaka

Slovenski odbojkarski reprezentant Žiga Štern se vrača v Grčijo. Tamkajšnja odbojkarska zveza se je namreč odločila, da bo nadaljevala s prvenstvom, v okviru katerega se bodo najboljši štirje klubi na lestvici pomerili za državni naslov.

Kval. za EP: Slovenija jeseni normalno proti Turčiji

Avtor

Kval. za EP: Slovenija jeseni normalno proti Turčiji

Kval. za EP: Slovenija jeseni normalno proti Turčiji

Jeseni se bodo nadaljevale kvalifikacije za evropsko prvenstvo članic, ki bo leta 2022 v Angliji. Slovenija tekmuje v skupini A, kjer po šestih odigranih tekmah z devetimi točkami zaseda 3. mesto, z identičnim izkupičkom točk kot Rusija na 2. mestu.

Iza Mlakar se poslavlja od odbojkarskih igrišč

Avtor

Iza Mlakar se poslavlja od odbojkarskih igrišč

Iza Mlakar se poslavlja od odbojkarskih igrišč

Ena najboljših slovenskih odbojkaric in dolgoletna slovenska reprezentantka Iza Mlakar je zaključila svojo športno pot. Štiriindvajsetletna Korošica, ki se je dokazala tako v klubskem kot v reprezentančnem dresu, se bo v prihodnje posvetila študiju medicine.

Slovenci v Stožicah proti Rusiji, Franciji in Kanadi

Avtor

Slovenci v Stožicah proti Rusiji, Franciji in Kanadi

Slovenci v Stožicah proti Rusiji, Franciji in Kanadi

Mednarodna odbojkarska zveza je določila končne termine elitne Lige narodov, ki jo bo 16 najboljših svetovnih reprezentanc igralo med 14. majem in 27. junijem prihodnje leto. V Stožicah bomo od 28. do 30. maja spremljali obračune Slovenije, Rusije, Francije in Kanade.
Loading...