fivb.org

Odbojka

19.02.2020 | 10.13

SK3 ob 18:00 - ACH za slovo od Lige prvakov v Stožicah

Avtor

Dišalo je po novem presenečenju, a ACH Volleyju Ljubljana prejšnjo sredo, v 5. krogu Lige prvakov, na koncu vendarle ni uspelo ugnati Berlinčanov. Nova in hkrati zadnja priložnost v Ligi prvakov bo danes ob 18. uri, ko v Stožice prihajajo Rusi, ekipa Fakel iz Novega Urengoja.

ACH Volley

ACH Volley

ACH Volley

Serijski slovenski prvaki bodo zaradi prenove garderob v domači Hali Tivoli v sredo zaigrali v Stožicah. Na kraj zločina se tako vračajo nekateri ruski reprezentanti, ki so v četrtfinalu evropskega prvenstva klonili proti izvrstni slovenski reprezentanci. ''Mogoče so tokrat Stožice lahko naš plus, saj ima Fakel manjšo dvorano in Volkov tukaj nima dobrih izkušenj. Zagotovo vemo, da Kljuke ne bo, prav on pa je bil odgovoren za to, da so nas na gostovanju dobili tako kot so nas dobili. Je pa res, da imajo dvojno, trojno pokrita igralna mesta z zelo kvalitetnimi imeni,'' je spremembo lokacije kot pozitivno uvidel strateg zmajev Matija Pleško. Lahko ACH Volley nadaljuje zmagovalni pohod Slovencev nad ruskimi ekipami? Naj spomnimo, da so decembra v Tivoliju že padli ruski prvaki.

Po dobremu odporu, ki ga je nudil najelitnejšim evropskim klubom, se ACH Volley Ljubljana z današnjo tekmo poslavlja od Lige prvakov. ''Čeprav brez možnosti za napredovanje si želimo vsake točke, vsakega niza, vsake zmage. Po drugi strani pa Fakel to nujno potrebuje za čim boljšo razvrstitev v nadaljevanju tekmovanja, kar nam ne bo prav nič olajšalo dela pri našem dokazovanju v ligi prvakov,'' pravi Pleško. Bloker Ljubljančanov Matic Videčnik pa si želi čim bolj glasne tribune: ''Vemo, da Rusom ta tekma veliko pomeni za nadaljnje tekmovanje, želijo odnesti v naslednji krog čim večje število točk. Mi smo z dvema video analizama preučili nasprotnika, pogledali tudi nekaj stvari, ki jih mi počnemo dobro oziroma slabo in skušali jih bomo z našo borbeno, srčno igro pred domačimi navijači presenetiti. Upam, da se jih zbere danes na tribunah čim več, da se od lige prvakov poslovimo z lepim vzdušjem.''

Fakel iz Novega Urengoja je bil z razlogom v lanski sezoni tretje najboljše moštvo v eni izmed najmočnejših odbojkarskih lig na svetu, prav tako pa si želi pred četrtfinalom priboriti čim boljše izhodišče za nadaljevanje Lige prvakov. Trenutno vodilna ekipa v skupini B je na prvi tekmi slavila s 3:1.

Komentarjev (0)

Komentar je uspešno oddan.

Pošiljanje komentarja ni uspelo.

Neveljavno geslo, poskušajte znova

* Vsa polja so obvezna

1. Sportklub odbojkarska liga končana, prvaki znani

Avtor

1. Sportklub odbojkarska liga končana, prvaki znani

1. Sportklub odbojkarska liga končana, prvaki znani

Naslov slovenskih prvakov so osvojili odbojkarji ACH Volleyja Ljubljana, ki so prvaki postali že sedemnajstič in odbojkarice Calcit Volleyja, za katere je to četrta lovorika.

Slovenci še naprej v dobri formi

Avtor

Slovenci še naprej v dobri formi

Slovenci še naprej v dobri formi

Medtem ko epidemija korona virusa za zdaj še nima večjega vpliva na odbojkarska prvenstva po Evropi, v katerih še naprej uspešno igrajo slovenski reprezentanti in reprezentantke, je italijansko prvenstvo, v katerem spremljamo pet slovenskih odbojkarjev, močno okrnjeno.

Kamničanke v Lukni do zmage in prvega mesta

Avtor

Kamničanke v Lukni do zmage in prvega mesta

Kamničanke v Lukni do zmage in prvega mesta

Calcit Volley je na tekmi 5. kroga modre skupine 1. DOL v Mariboru odnesel zmago s 3:0 (20, 25, 22) in se tako povzpel na prvo mesto na lestvici, kjer je zamenjal prav gostiteljice, odbojkarice Nove KBM Branik.

ACH za lovoriko z zagrebško Mladostjo

Avtor

ACH za lovoriko z zagrebško Mladostjo

ACH za lovoriko z zagrebško Mladostjo

V drugem polfinalu na zaključnem turnirju srednjeevropske lige so se zmaji pomerili z domačo ekipo Union Raifeisen Waldviertel. Ljubljančani so današnjo neugodno oviro premagali s 3:2 in se bodo danes v finalu za novo lovoriko udarili z zagrebško Mladostjo.
Loading...