OZS

Odbojka

13.03.2020 | 15.51

Slovenski odbojkarji brez Lige narodov

Evropska odbojkarska konfederacija (CEV) je zaradi pandemije koronavirusa vsaj do 3. aprila odpovedala vsa tekmovanja, Mednarodna odbojkarska zveza (FIVB) pa je iz istega razloga prestavila elitno Ligo narodov, v kateri bi se slovenski odbojkarji predstavili prvič.

Slovenija

OZS

Slovenija

S sedeža mednarodne zveze FIVB so sporočili, da je Liga narodov (VNL), v kateri bi lahko med odbojkarsko elito prvič spremljali slovensko izbrano vrsto, prestavljena. Tako je prestavljen tudi turnir VNL v Ljubljani, na katerem bi se med 5. in 7. junijem med seboj pomerile reprezentance Kanade, Rusije, Francije in Slovenije. Za zdaj je jasno le to, da bodo reprezentance ligo igrale po Olimpijskih igrah v Tokiu. Pri mednarodni zvezi poudarjajo, da je skrb za športnike in športne delavce v ospredju, prav tako pa želijo dati možnost nacionalnim zvezam, da zaključijo svoja prvenstva.

Tekmovanja v odbojki na mivki za zdaj še potekajo, a FIVB v sodelovanju s Svetovno zdravstveno organizacijo (WHO) obravnava vsak turnir posebej. Dva aprilska turnirja sta tako že odpovedana.

Vsa uradna tekmovanja pod svojim okriljem je danes odpovedala tudi Evropska odbojkarska konfederacija (CEV).

Komentarjev (0)

Komentar je uspešno oddan.

Pošiljanje komentarja ni uspelo.

Neveljavno geslo, poskušajte znova

* Vsa polja so obvezna

Loading...