Getty
Ostalo 12.11.2017 | 21:15 > 21:23

Garnbretova v Kranju potrdila naslov

Avtor

Janja Garnbret je v razprodani dvorani Zlato polje v Kranju postala zmagovalka zadnje tekme svetovnega pokala v športnem plezanju v težavnosti.

Getty

18-letna Korošica je že pred koncem sezone ubranila naslov najboljše v seštevku težavnostnega plezanja in kombinacije, tokrat je poskušala napraviti to, kar ji v Kranju na domači tekmi še ni uspelo: premagati vso svetovno konkurenco. In uspelo ji je. Garnbretova je kranjsko zmago, potem ko je v soboto osvojila vse tri smeri do vrha, osvojila z najboljšim dosežkom ženskega finala, z višino tik pod vrhom 44+.

"Te kranjske zmage sem si vedno želela, končno mi je uspelo prebiti led na kranjski tekmi. Moram priznati, da sem bila tokrat res živčna. Moja želja je prevladala nad pritiskom, pokazala sem to, kar sem lahko. Malo mi je zmanjkalo, da bi dosegla vrh smeri," je povedala junakinja sezone.

Komentarjev (0)

Komentar je uspešno oddan.

Pošiljanje komentarja ni uspelo.

Neveljavno geslo, poskušajte znova

* Vsa polja so obvezna

Janja Garnbret tretjič zapored osvojila Villars

Avtor

Janja Garnbret tretjič zapored osvojila Villars

Športna plezalka Janja Garnbret je obrambo skupne zmage v svetovnem pokalu v težavnosti začela na najboljši možni način s prepričljivo zmago na uvodni tekmi v švicarskem Villarsu.

Nov velik uspeh za slovensko plezanje

Avtor

Nov velik uspeh za slovensko plezanje

V Münchnu se je končalo evropsko prvenstvo v balvanskem plezanju. Janja Garnbret je postala evropska podprvakinja, z bronom je presenetil Anže Peharc. Garnbretova je osvojila še zlato v kombinaciji.
Loading...