Še dober mesec do kvalifikacij za SP 2020

NZS.si

Med 22. in 27. oktobrom bo Slovenija igrala prvi krog kvalifikacij za svetovno prvenstvo, ki bo leta 2020 v Litvi. Turnir kvalifikacijske skupine 2 bo gostila Severna Makedonija. Ob domačinih in Sloveniji bosta tu še vrsti Ukrajine in Kosova.

Prvi dve ekipi se bosta prebili v naslednji krog kvalifikacij, zadnji dve pa čakajo predkvalifikacije za Euro 2022. Slovenska članska vrsta se bo septembra vnovič zbrala.

“Po dolgem času sledi zbor, imamo pa pred sabo določene izzive. Odločitev pa je bila moja, saj nisem želel delati zborov s polovico reprezentance. Želim si, da so na zboru vsi fantje, ki so vabljeni. Da ta dva oz. trije dnevi niso prevelika žrtev. Prav tako pa vem, da se vsi dobro zavedamo, kako pomembne kvalifikacije so pred nami,” uvodoma pove selektor Andrej Dobovičnik.

“Jasno mi je, da je bilo evropsko prvenstvo 2018 velika fizična in psihična obremenitev. Prav je, da se fantje posvetijo tudi čemu drugemu. Bistveno je, da v klubih dobro trenirajo in igrajo. Vendarle pa so zdaj tu kvalifikacije za SP 2020, ki so zelo pomembne za reprezentanco in je zelo pomembno, da se uvrstimo naprej,“ je dodal Dobovičnik in dal jasno vedeti, da ni bilo zborov malo, ker se selektorju ne bi ljubilo, ampak je pazil tudi na to, da igralci privarčujejo kak dan dopusta.

“Imamo zrelo in odgovorno reprezentanco, ki vem, da se zaveda resnosti situacije in da bo na kvalifikacijah reagirala dobro. Bistveno je, da tja v dobri formi in odigramo tri dobre tekme,” še dodaja selektor.

“Kar nekaj časa smo gradili to našo igro, večina igralcev pa je z mano že šest, sedem let. Skrivnosti praktično ni. Bistveno je, da pridemo na kvalifikacije v dobri fizični pripravljenosti in z dovolj motiva,” je sklenil selektor.