Vir: Getty Images/Alex Grimm
Rokomet 06.12.2017 | 15:22 > 15:26

Znanih 28 igralcev s pravico nastopa na EP 2018

Avtor

Selektor slovenske moške reprezentance Veselin Vujović je določil 28 igralcev s pravico nastopa na evropskem prvenstvu 2018 na Hrvaškem, ki bo potekalo od 12. do 28. januarja.

rokomet, Slovenija

Vir: RZS/Twitter

Na turnirju stare celine, na katerem se bo Slovenija uvodoma pomerila proti Makedoniji (13. januar, 19.30), Nemčiji (15. januar, 18.15) in Črna gora (17. januar, 20.30), bo lahko nastopilo 16 rokometašev, vse ekipe pa imajo tokrat med tekmovanjem možnost kar šestih menjav - dveh v prvem delu, dveh v drugem in še dveh v finalnem.

Selektor Veselin Vujović bo seznam igralcev, ki jih bo povabil na priprave v Zreče, objavil prihodnji teden. Na njem, tako kot na širšem, zagotovo ne bo Vida Poteka, ki si je poškodoval roko in je že prestal operacijo.

Slovenija bo pred začetkom prvenstva odigrala dve pripravljalni tekmi proti Srbiji - 9. januarja se bo predstavila navijačem v Murski Soboti, dan kasneje pa še v Velenju. V Zagreb, kjer bo igrala tekme prvega dela, se bo odpravila 12. januarja.

Seznam reprezentantov:
Saša Barišič
Marko Bezjak
Blaž Blagotinšek
Dean Bombač
Nejc Cehte
Darko Cingesar
Jure Dolenec
Klemen Ferlin
Matej Gaber
Jan Grebenc
Nik Henigman
Blaž Janc
Urh Kastelic
Vid Kavtičnik
Patrik Leban
Urban Lesjak
Borut Mačkovšek
Gašper Marguč
Niko Medved
Žiga Mlakar
Gregor Potočnik
Matevž Skok
Matic Suholežnik
Mario Šoštarič
Matic Verdinek
Aleks Vlah
Miha Zarabec
Igor Žabič

Vir: www.rokometna-zveza.si

Komentarjev (0)

Komentar je uspešno oddan.

Pošiljanje komentarja ni uspelo.

Neveljavno geslo, poskušajte znova

* Vsa polja so obvezna

Poraz odbojkarske reprezentance na Nizozemskem

Avtor

Poraz odbojkarske reprezentance na Nizozemskem

Slovenska moška odbojkarska reprezentanca je s porazom začela evropsko ligo. Na gostovanju pri Nizozemski v Doetinchemu je izgubila z 1:3.

Ob 15h na SK3: Slovenci po zmago proti močni Nizozemski

Avtor

Ob 15h na SK3: Slovenci po zmago proti močni Nizozemski

Slovenska odbojkarska reprezentanca je v Doetinchemu opravila prvi trening pred jutrišnjo tekmo evropske lige proti Nizozemski. Medtem, ko se bo naša izbrana vrsta prvič predstavila v pomlajeni zasedbi, bodo gostitelji igrali v svoji najmočnejši, a se naši odbojkarji s tekmeci ne obremenjujejo.

Odbojkarji se z optimizmom podajajo na Nizozemsko

Avtor

Odbojkarji se z optimizmom podajajo na Nizozemsko

Slovenska moška odbojkarska reprezentanca je v Kranjski Gori opravila še zadnji trening pred odhodom v Doetinchem, kjer bo v nedeljo igrala prvo tekmo evropske lige proti gostiteljici, Nizozemski.

Slovenke dobile nasprotnice na SI

Avtor

Slovenke dobile nasprotnice na SI

Slovenska ženska odbojkarska reprezentanca se od začetka maja pripravlja na nastop na sredozemskih igrah v Španiji. Znan je tudi že razpored tekem, ki je našim dekletom na odbojkarskem turnirju v Tarragoni namenil nastope v skupini D, skupaj z Alžirijo, Egiptom in Portugalsko.
Loading...