Kateri reprezentanti bodo začeli lov na EP 2020?

Rokomet ostalo 10. Okt 201816:49 > 16:52
Adam Nurkiewicz, Getty Images

Selektor slovenske moške članske reprezentance Veselin Vujović je določil seznam vabljenih igralcev za kvalifikacije za evropsko prvenstvo 2020, ki bo v Avstriji ter na Norveškem in Švedskem.

Po neuspelih kvalifikacijah za svetovno prvenstvo prihodnje leto v Nemčiji, na katerem naša izbrana vrsta ne bo nastopila, se bodo 21. oktobra v Zrečah znova zbrali slovenski rokometaši ter začeli lov na evropsko prvenstvo 2020, ki bo prvič potekalo v treh državah. Slovenija bo v kvalifikacijski skupini 4 odigrala šest tekem, po dve z Estonijo, Latvijo in Nizozemsko.
Prvi dve reprezentanci na ekipo Veselina Vujovića čakata že konec oktobra, natančneje 21. oktobra ob 20.15 v Mariboru Latvija, ter štiri dni kasneje ob 18.30 po slovenskem času v Talinu Estonija. 
Selektor se je odločil, da v Zreče povabi 20 rokometašev, za vsakega izmed dvobojev pa jih bo moral določiti šestnajst. Med njimi tokrat ne more računati na poškodovanega Gašperja Marguča, v ekipo se vrača Dean Bombač, prvič pa sta se na seznamu znašla Matic Grošelj ter evropski prvak do 20 let Gregor Ocvirk.
“Začenjamo z novim ciklom, za kar bo potreben resen pristop. Glede na kvaliteto si zaslužimo, da bi bili prvi v skupini, vendar je potrebno imeti v mislih, da lahkega tekmeca ni. Verjamemo, da nam bo polna dvorana v Mariboru pomagala do zmage. Kar se tiče spiska, na njem ni Kavtičnika in Bezjaka, ki se bosta tokrat odpočila, a nanju računamo v nadaljevanju kvalifikacij. Hkrati pa počasi priključujemo mlade rokometaše, ki igrajo dobro v svojih klubih ali pa so se izkazali na evropskem prvenstvu do 20 let v Celju. Kapetanski trak bo tokrat nosil Mačkovšek ali Dolenec,” je dodal selektor Vujović.