Getty Images/Alex Grimm

Rokomet

09.10.2019 | 21.58

Celjani na 119. derbiju nadigrali Velenjčane

Avtor

Rokometaši Celja Pivovarne Laško so v 6. krogu Lige NLB v Zlatorogu gostili ekipo Gorenja Velenje, proti kateremu so s superpokalno tekmo otvorili sezono 2019/2020. Tudi danes pa so pred svojimi navijači slavili, bilo je 33:21.

Gal Marguč

Slavko Kolar

Gal Marguč

Že 119. derbi teh dveh ekip so odločneje začeli domači, ki so si po uvodnem vodstvu gostujoče ekipe z 0:1, hitro priigrali prednost in se v prvem delu niso več ozirali nazaj. Odlično je delovala celjska obramba, ki je preprečevala zaključke gostom, za njimi pa je bil na visokem nivoju tudi Klemen Ferlin. Po 3:1 se je prednost višala, že v 12. minuti pri 6:3 je trener Velenja zahteval prvo minuto odmora, ki pa ni spremenila razmerij na igrišču. Odlična obramba in nekaj hitrih nasprotnih napadov so poskrbeli za prednost 9:4, pri 12:6 je bilo razmerje zadetkov med tekmecema podvojeno in kazalo je na visoko prednost ob zaključku prvega polčasa. Tudi menjave v domačih vrstah so prispevale svoje, ritem ni padel kot na prejšnjih tekmah, se je pa v visokem ritmu v zaključku prvega dela prikradlo nekaj napak, ki so jih Velenjčani kaznovali in malce omilili prednost, ki pa je ob polčasu vseeno znašala pet zadetkov razlike.

Navijaška skupina Florijani

Slavko Kolar

Navijaška skupina Florijani

V drugem polčasu Celjani niso popuščali. Še naprej so igrali izjemno borbeno, v obrambi ves čas igrali na visokem nivoju, kar je gostom povzročalo velike težave in razlika je naraščala ves čas. Gostje so poizkušali z menjavami tako vratarja, igralcev, a predvsem v napadu niso imeli idej kako prebiti trdno obrambo in kako premagati Ferlina za njo. Napad domačih je bil ves čas na visokem nivoju, mrežo je najbolj polnil Marguč, ki je dosegel osem zadetkov brez zgrešenega strela, pet jih je dodal Šarac. Prav tako so še naprej visok ritem držale menjave in nadaljevale delo svojih predhodnikov. V zadnjih deset minut se je tako vstopilo že z dvoštevilčno razliko, ki je bila najvišja +13, ob koncu pa je bilo velikih dvanajst zadetkov razlike, kar je bilo dovolj za prepričljivo, že 88. zmago na medsebojnih derbijih.

Klemen Ferlin, vratar Celja Pivovarne Laško: "Nismo pričakovali tako suverene zmage, a pokazal se je naš odnos, velika borbenost in želja vsakega posameznika, da prikaže tisto najbolje kar zna. To nam je uspelo, hkrati pa nam je to pokazatelj kako se lotiti naslednjih tekem. Vsi, ki so vsi vstopili, so dali svoj prispevek k zmagi, delali smo malo napak in to je ključ do zmag, kot je bila današnja."

Matic Verdinek, igralec Velenja: "V tekmo nismo šli na pravi način, bili smo počasni, izgubljali žoge in nismo igrali hitre igre, kot jo znamo. Premalo smo izkoriščali krila, kontre, v obrambi nismo bili na dovolj visokem nivoju, prav tako pa smo grešili v napadu, Celjani so se na nas dobro pripravili, vse to kaznovali in zasluženo visoko zmagali."

Komentarjev (0)

Komentar je uspešno oddan.

Pošiljanje komentarja ni uspelo.

Neveljavno geslo, poskušajte znova

* Vsa polja so obvezna

Zorman bo v Trebnjem zamenjal Ivana Vajdla

Avtor

Zorman bo v Trebnjem zamenjal Ivana Vajdla

Zorman bo v Trebnjem zamenjal Ivana Vajdla

Pred kratkim upokojeni slovenski rokometni zvezdnik Uroš Zorman bo postal novi trener trebanjskega Trima, kjer bo nasledil izkušenega Ivana Vajdla, poroča EkipaSN.

Gergeta: Vesel sem, da smo s klubi prišli do zaključka

Avtor

Gergeta: Vesel sem, da smo s klubi prišli do zaključka

Gergeta: Vesel sem, da smo s klubi prišli do zaključka

V ponedeljek popoldne je potekala osma izredna seja Združenja Lige NLB (1. A državne rokometne lige). Na njej so predstavniki klubov s potrebno dvotretjinsko večino izglasovali sklep, s katerim se bo v prihodnjih dveh sezonah elitno slovensko klubsko tekmovanje razširilo na 14 sodelujočih moštev.

Slovenci marca 2021 po četrto olimpijsko vozovnico

Avtor

Slovenci marca 2021 po četrto olimpijsko vozovnico

Slovenci marca 2021 po četrto olimpijsko vozovnico

Po petkovem zasedanju izvršnega odbora evropske rokometne zveze je ostalo odprto vprašanje termina kvalifikacij za olimpijske igre, ki so prestavljene na prihodnje poletje. Dan za tem so s svetovne rokometne zveze (IHF) sporočili tudi nov termin le teh.

Slovenski rokometaši že uvrščeni na SP 2021!

Avtor

Slovenski rokometaši že uvrščeni na SP 2021!

Slovenski rokometaši že uvrščeni na SP 2021!

Izvršni odbor Evropske rokometne zveze je na današnji videokonferenci sprejel vrsto pomembnih odločitev, tudi to, da so odpovedali kvalifikacije za svetovno prvenstvo 2021. To pomeni, da so se na podlagi vrstnega reda z EP 2020 na SP prebili tudi Slovenci.
Loading...